Nieuwe wereld

11 november 2021

In zijn zoektocht naar een muziekidioom voor de nieuwe wereld, oftewel Amerika, liet Antonín Dvořák onder andere conservatoriumstudent Harry Burleigh spirituals voor hem zingen. De invloed hiervan is duidelijk hoorbaar in Dvořáks symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’.

Harry Burleigh, geprezen om zijn prachtige baritonstem, liet een oeuvre na van met name liederen. Zijn compositie Goin’ Home heeft Sylvia Maessen speciaal voor dit concert gearrangeerd voor orkest en zang. Shirma Rouse, begonnen als achtergrondzangeres van bekende artiesten zoals Alain Clark en Anouk, laat haar krachtige soulvolle stem hier klinken.

De bejubelde trompettiste Matilde Lloyd trapt dit concert met Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen af met het bekendste soloconcert voor trompet van Haydn.

de Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw in het Mauritskwartier in Rotterdam, waar jaarlijks zo'n 600 concerten plaatsvinden. Naast klassieke concerten van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt er ook wereldmuziek en jazz geprogrammeerd.

Adres & Contact

Social Media

Specifieke tijden

Maandag & dinsdag: bekijk het actuele programma

Prijsoverzicht

€40

Meer in de Doelen

t/m 1 november 2024
Popweek 2024 de Rotterdamse muziekscene op haar best!

Popweek 2024 de Rotterdamse muziekscene op haar best!

De Rotterdamse muziekscene op haar best!

Muziek overig, Pop en Rock