Rotterdamse musthaves
Giftshop Rotterdam Tourist Information Coolsingel - photo Iris van den Broek

Rotterdamse musthaves

Wat is er leuker dan het geven van cadeaus? Het geven van lokale cadeaus! Je kan iedereen, inclusief jezelf, blij maken met authentieke Rotterdamse producten. Door je aanknoop draag je bij aan de bloeiende lokale gemeenschap van makers en kunstenaars. Of het nu gaat om kunstzinnige creaties, ambachtelijke lekkernijen of trendy modeaccessoires… ieder item draagt de unieke flair van Rotterdam en is met zorg vervaardigd door getalenteerde lokale ontwerpers. Bijna alle items zijn te verkrijgen in de giftshops van Rotterdam Tourist Information op de Coolsingel en op Rotterdam Centraal bij Love Rotterdam.

Susan Bijl

Na haar studie aan de Willem de Kooning Academie bedacht Susan Bijl in het jaar 2000 een stevige en opvallende tas van bluesign-gecertificeerd ripstop nylon, The New Shopping Bag. Een tas die vele plastic tassen kan vervangen. Een SUSAN BIJL is te herkennen aan de ‘flash’, een diagonale streep. Het groeide de afgelopen jaren uit tot een internationaal tassenmerk met fans over de hele wereld. De inmiddels populaire The New Shopping Bag werd synoniem voor een duurzamere wereld. Daarnaast reflecteert de no-nonsense tas de diversiteit van Rotterdam. Als eerbetoon aan de stad is er de special edition ‘Wena & Rotte’ in het Rotterdamse groen-wit-groen. SUSAN BIJL ♥ ROTTERDAM is gemaakt van 100% gerecycled ripstop nylon en is verkrijgbaar bij Rotterdam Tourist Information Coolsingel, Rotterdam Centraal en de flagship store van SUSAN BIJL.

Rotterdamse bieren

Rotterdam kent twee grote lokale brouwers. Kaapse Brouwers op Katendrecht en Brouwerij Noordt in het Oude Noorden. Bij Kaapse Brouwers maken ze nieuwe, experimentele smaken. Je kunt deze bieren o.a. proeven bij Kaapse Maria en in de Fenix Food Factory. Bij Brouwerij Noordt zorgen ze ervoor dat de bieren zo puur mogelijk blijven en maken zo min mogelijk gebruik van kruiden of andere toevoegingen. Je kunt deze bieren proeven in het voormalige Roteb gebouw langs de Rotte!

Diergaarde Blijdorp webshop

Houd jij ook zo van Diergaarde Blijdorp? Steun jouw favoriete dierentuin met de aankoop van een stoere, duurzame hoodie. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor zowel dames, heren als kinderen. Ideaal om buiten in te sporten of thuis op de bank in te relaxen. Ga voor ultiem comfort en laat zien dat jij een echte Blijdorpert bent. Bestel gemakkelijk en snel via de webshop.

Rotterdamsche Oude

Tijd is het belangrijkste ingrediënt bij het maken van de Rotterdamsche Oude. Hierdoor krijgt de kaas de bijzondere smaak, het uitgesproken karakter en het uiterlijk. De kaas is te combineren met een goede port en het is perfect voor een borrel. De kaas vindt je in de Markthal en is online te bestellen.

Icon010

Icon010 is een merk dat de architectonische hotspots van Rotterdam op producten plaats. Er is een ruim assortiment uit mokken, rubber onderzetters, posters, ansichtkaarten en tassen. De producten van Icon010 is het ideale product om cadeau te geven.

Dudok Patisserie

De befaamde Dudok appeltaarten zijn ruim 25 jaar geleden voor het eerst gebakken in een hoekje van Café Dudok. Tegenwoordig zit hier een volwaardige patisserie waar je ook terecht kunt voor andere (hartige) taarten en koeken.

Heksenvuur

Sinds 1987 bestaat de pottenbakkerij Heksenvuur in Crooswijk. Hier wordt alles met de hand gemaakt op ambachtelijke manier, ieder stuk is uniek. Je kunt hier terecht voor schalen met de Rotterdamse skyline, maar ook voor planken en koppen met daarop getekend de Rotterdamse Skyline. Een ideaal product om cadeau te geven!

Denise Roobol

De ontwerpen zijn minimalistisch en functioneel en met het gebruik van vegan materialen zijn de tassen van Denise Roobol niet alleen mooi, maar ook goed voor de natuur. De tassen zijn door PETA goedgekeurd als vegan merk.

Feyenoord Fanshop

Sta jij ook in de fontein als Feyenoord heeft gewonnen? Dan wil je dit natuurlijk wel in een echt Feyenoord shirt doen. Deze zijn te verkrijgen bij de vier Feyenoord fanshops. De shops zijn te vinden bij de Kuip en in het centrum. Hier kun je niet alleen de iconische shirts kopen, maar ook allerlei andere merchandise van Feyenoord!

2000-Gifsthop_Rotterdam-Centraal-558A5294 2000-Gifsthop_Rotterdam-Centraal-558A5294
Giftshop Love Rotterdam. Gifts, Food & More. at Rotterdam Central Station