Rotterdamse musthaves
Jan Bijl

Rotterdamse musthaves

Wat is er leuker dan het geven van cadeaus? Het geven van lokale cadeaus! Je kan iedereen, inclusief jezelf, blij maken met deze authentieke Rotterdamse producten. Ze zijn gemaakt in Rotterdam door lokale ontwerpers. Bijna alle producten zijn te verkrijgen in de Rotterdam Tourist Information shops op de Coolsingel en op Rotterdam Centraal.

Susan Bijl

Geïnspireerd door de traditionele plastic zak heeft Susan Bijl haar tassen ontworpen. Haar tassen zijn gemaakt van 100% nylon en daardoor heel erg sterk! Ook zijn deze ‘New Shoppingbags’ waterafstotend en zijn klein op te vouwen waardoor het makkelijk is om ze mee te nemen. De tassen hebben een ‘flash’ op het ontwerp en zijn in allerlei kleuren te bestellen!

Rotterdamse bieren

Rotterdam kent twee grote lokale brouwers. Kaapse Brouwers op Katendrecht en Brouwerij Noordt in het Oude Noorden. Bij Kaapse Brouwers maken ze nieuwe, experimentele smaken. Je kunt deze bieren o.a. proeven bij Kaapse Maria en in de Fenix Food Factory. Bij Brouwerij Noordt zorgen ze ervoor dat de bieren zo puur mogelijk blijven en maken zo min mogelijk gebruik van kruiden of andere toevoegingen. Je kunt deze bieren proeven in het voormalige Roteb gebouw langs de Rotte!

Rotterdamsche Oude

Tijd is het belangrijkste ingrediënt bij het maken van de Rotterdamsche Oude. Hierdoor krijgt de kaas de bijzondere smaak, het uitgesproken karakter en het uiterlijk. De kaas is te combineren met een goede port en het is perfect voor een borrel. De kaas vindt je in de Markthal en is online te bestellen.

Icon010

Icon010 is een merk dat de architectonische hotspots van Rotterdam op producten plaats. Er is een ruim assortiment uit mokken, rubber onderzetters, posters, ansichtkaarten en tassen. De producten van Icon010 is het ideale product om cadeau te geven.

Dudok Patisserie

De befaamde Dudok appeltaarten zijn ruim 25 jaar geleden voor het eerst gebakken in een hoekje van Café Dudok. Tegenwoordig zit hier een volwaardige patisserie waar je ook terecht kunt voor andere (hartige) taarten en koeken. Als je de trein moet halen kun je ook op station Rotterdam Centraal terecht bij de Dudok Patisserie.

Heksenvuur

Sinds 1987 bestaat de pottenbakkerij Heksenvuur in Crooswijk. Hier wordt alles met de hand gemaakt op ambachtelijke manier, ieder stuk is uniek. Je kunt hier terecht voor schalen met de Rotterdamse skyline, maar ook voor planken en koppen met daarop getekend de Rotterdamse Skyline. Een ideaal product om cadeau te geven!

Denise Roobol

De ontwerpen zijn minimalistisch en functioneel en met het gebruik van vegan materialen zijn de tassen van Denise Roobol niet alleen mooi, maar ook goed voor de natuur. De tassen zijn door PETA goedgekeurd als vegan merk. De tassen zijn onder andere te verkrijgen bij Groos.

Feyenoord Fanshop

Sta jij ook in de fontein als Feyenoord heeft gewonnen? Dan wil je dit natuurlijk wel in een echt Feyenoord shirt doen. Deze zijn te verkrijgen bij de vier Feyenoord fanshops. De shops zijn te vinden bij de Kuip, op Rotterdam Centraal Station en in het centrum. Hier kun je niet alleen de iconische shirts kopen, maar ook allerlei andere merchandise van Feyenoord!

Ook interessant voor jou?

De hipste conceptstores

De hipste conceptstores

Rotterdam is booming en ook de conceptstores weten er steeds meer een pl...
De leukste shops voor vrouwen

De leukste shops voor vrouwen

Rotterdam is the place to be als het gaat om shoppen. Je vindt hier tall...
De beste shops voor de mannen

De beste shops voor de mannen

In Rotterdam valt er op het gebied van mode ook voor mannen genoeg te ki...

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie