Vlaggenparade Rotterdam

Attractie

De vlaggenparade (van de Stichting Vlaggenparade Rotterdam) is een ´buitenmuseum´ met 230 vlaggen naast elkaar op één van de mooiste en drukste locaties van Rotterdam, de Boompjes-boulevard aan de Nieuwe Maas, tussen het monument De Boeg en de voet van de Erasmusbrug.

Er zijn 193 landenvlaggen om de in Rotterdam wonende of die stad/haven bezoekende 193 nationaliteiten – zoals die zijn vertegenwoordigd in de Verenigde Naties – welkom te heten. Voor iedereen die in Rotterdam woont, werkt of wie de stad bezoekt, is er een vlag. De overige vlaggen(masten) zijn gereserveerd voor Rotterdamse gemeentevlaggen. De vlaggenparade wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente, bijdragen van founding members en aanvankelijk ook sponsors en tegenwoordig van een goede-doelen-stichting.

De vlaggen zijn ’s avonds en ’s nachts verlicht: een bijzonder gezicht en uniek in de wereld. Tijdens festivals en andere regionale, nationale of internationale evenementen worden themavlaggen getoond.

Foto’s: Gari Koolen

Share

Adres & Contact