COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

Bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, Rotterdams beroemdste scheepswerf, werden vroeger onder meer schepen gebouwd van de Holland-Amerika Lijn. Zoals cruiseschip het ss Rotterdam. Nu werken bedrijven, studenten en onderzoekers op RDM Rotterdam samen aan duurzame technische innovaties.

Het middelpunt van RDM Rotterdam is de voormalige machinehal RDM Innovation Dock, met onder andere RDM Makerspace: een plek met alle faciliteiten die je je als ontwerper, uitvinder of maker maar kunt wensen. Van houtwerkplaats met klassieke handgereedschappen tot en met 3D-printers, lasersnijders en andere high tech apparatuur voor digital manufacturing.

Regelmatig worden er events en rondleidingen georganiseerd. Tijdens de Wereldhavendagen zijn het terrein én de Makerspace publiek toegankelijk.

Maar het is ook al de moeite waard om hier gewoon eens rond te kijken en een hapje of drankje te doen in de RDM Kantine. Of combineer je bezoek met een wandeling of fietstour door het dorpje Heijplaat.

RDM Rotterdam bevindt zich net voorbij de Waalhaven, middenin het Rotterdamse havengebied, bij het dorpje Heijplaat. De snelste manier om er vanuit Rotterdam te komen is met de Waterbus, een boot die vertrekt vanaf de Erasmusbrug.

Share

Adres & Contact