Museum Boijmans Van Beuningen

Architectuur, Museum, Must sees

Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. In 1849 liet de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam. Met de verwerving van de collectie Van Beuningen in 1958 werd de naam van het museum uitgebreid. In 1935 is het huidige museumgebouw geopend, een monumentaal pand dat speciaal rondom de collectie werd gebouwd door stadsarchitect Van der Steur. De statige verschijning van rode baksteen omvat intieme kabinetjes en ruime salons waar kunst bij daglicht te aanschouwen is.

Het museum bezit een collectie schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen en een collectie tekeningen en prenten. Nederlandse en Europese topstukken geven hier een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Het gehele jaar door organiseert het museum tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Bezoekers kunnen verschillende rondleidingen en workshops volgen, al dan niet in groepsverband (vanaf 15 personen). Zo is de Boijmans Tour te bekijken op een gehuurde iPod of gratis op een eigen mobiele telefoon.

In het museumrestaurant het Paviljoen, een lichte ruimte met uitzicht op de museumtuin, kan men terecht voor een lunch met salades, soep, sandwiches en koffie met gebak. De Espressobar, op het binnenplein van het museum heeft een groot terras en serveert espresso, cappuccino, thee, sapjes en lekkernijen.

Museum Boijmans Van Beuningen ligt aan het Museumpark, in het Museumkwartier en is makkelijk bereikbaar met de metro, tram 7 of 20 (halte Eendrachtsplein).

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Op dit moment in Museum Boijmans Van Beuningen

t/m 23 december 2018
Rondom de boom bij Boijmans Merry Christmas to All 2.0

Rondom de boom bij Boijmans Merry Christmas to All 2.0

Feestelijke onthulling van de fabelachtige kerststal met kerstboom, waar tot en met 13 januari winterse activiteiten plaatsvinden.

Cultureel festival
t/m 1 januari 2019
Ga mee op tijdreis

Ga mee op tijdreis

Met het tijdreisboekje reis je langs schilderijen met ridders en draken tot aan kunstwerken van nu.

Tentoonstelling
t/m 1 januari 2019
Kids Audiotour (6+)

Kids Audiotour (6+)

Ga op een muzikaal avontuur.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie