Museum Boijmans Van Beuningen

Architectuur, Museum, Must sees

Wegens een grootschalige verbouwing gaat het museum op 27 mei 2019 voor jaren dicht. Op 14 januari 2019 is al het Van der Steur gebouw gesloten, waar de vaste collectie te zien was. De tentoonstellingsvleugel van Museum Boijmans Van Beuningen blijft nog tot en met 26 mei geopend.

Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. In 1849 liet de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam. Met de verwerving van de collectie Van Beuningen in 1958 werd de naam van het museum uitgebreid. In 1935 is het huidige museumgebouw geopend, een monumentaal pand dat speciaal rondom de collectie werd gebouwd door stadsarchitect Van der Steur. De statige verschijning van rode baksteen omvat intieme kabinetjes en ruime salons waar kunst bij daglicht te aanschouwen is.

Het museum bezit een collectie schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen en een collectie tekeningen en prenten. Nederlandse en Europese topstukken geven hier een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Het gehele jaar door organiseert het museum tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Bezoekers kunnen verschillende rondleidingen en workshops volgen, al dan niet in groepsverband (vanaf 15 personen). Zo is de Boijmans Tour te bekijken op een gehuurde iPod of gratis op een eigen mobiele telefoon.

In het museumrestaurant het Paviljoen, een lichte ruimte met uitzicht op de museumtuin, kan men terecht voor een lunch met salades, soep, sandwiches en koffie met gebak. De Espressobar, op het binnenplein van het museum heeft een groot terras en serveert espresso, cappuccino, thee, sapjes en lekkernijen.

Museum Boijmans Van Beuningen ligt aan het Museumpark, in het Museumkwartier en is makkelijk bereikbaar met de metro, tram 7 of 20 (halte Eendrachtsplein).

Boijmans on tour
Museum Boijmans Van Beuningen gaat vanaf 2019 vernieuwen. Het programma loopt door en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren, in Rotterdamse schoolklassen, wellicht in een locatie op Rotterdam Zuid en vanaf 2021 in Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea.

Wekelijkse openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00
Woensdag 11:00 - 17:00
Donderdag 11:00 - 17:00
Vrijdag 11:00 - 17:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00

Op dit moment in Museum Boijmans Van Beuningen

t/m 26 mei 2019
bauhausfest

bauhausfest

Het museum wordt omgetoverd tot een bauhausfest.

Tentoonstelling
t/m 27 mei 2019
Bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld

Bauhaus - pioniers van een nieuwe wereld

Voordat de grootschalige vernieuwing van start gaat, pakt Museum Boijmans Van Beuningen nog één keer groots uit met deze tentoonstelling met bijna 800 objecten - kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur.

Highlights, Tentoonstelling, Toptentoonstellingen
t/m 27 mei 2019
Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie

Als de luiken sluiten. Hoogtepunten uit de collectie

Bekijk topstukken van o.a. Jheronimus Bosch, te zien in de Robbrecht en Daem zalen.

Tentoonstelling

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie