Leuvehaven

Haven

Over Leuvehaven

Tegenwoordig biedt de Leuvehaven ruimte aan het oudste scheepvaartmuseum van Nederland: het Maritiem Museum. Op historische schepen en kranen kun je beleven hoe de wereldhaven van Rotterdam op deze plek ontstaan is. In de maanden juli en augustus organiseert het Maritiem Museum vaartochten door de Leuvehaven en omringende binnenhavens.

Achter het Maritiem Museum staat De Verwoeste Stad. Het bronzen beeld van Ossip Zadkine stelt een menselijke figuur voor zonder hart, symbool voor Rotterdam dat in het hart werd getroffen door het Duitse bombardement.

Aan de Leuvehaven liggen diverse restaurants, met terras, waaronder restaurant Down Under van Mainport Hotel. Eén van de opvallendste restaurants is Vessel11, op een vuurrood lichtschip dat in de Leuvehaven ligt. Het deck is een zonnig terras, waar je van typische Engelse gerechten en het zelfgemaakte V11 bier kunt genieten.

De Leuvehaven ligt in het Maritiem District. Op 1 minuut lopen bevindt zich Metrostation Beurs, waar ook diverse tramlijnen stoppen. Parkeergarage Beursplein bevindt zich op circa 2 minuten. De Leuvehaven heeft bovendien een aanlegsteiger voor de snelle Watertaxi en voor de Hotel New York Veerdienst.

Share

Adres & Contact

  • E-mail:
  • Telefoon: