Maatregelen COVID-19: Sinds 1 juli is er een verdere versoepeling van de coronamaatregelen ingetreden. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Kralingse Bos & Plas

Attractie, Natuurgebied, Park / Tuin

Houd wel de coronamaatregelen in acht! Lees ze hier.

Veelzijdig bos met strandbad, voor rust en recreatie
Barbecueën bij het strandbad, naar kinderboerderij De Kraal, een rondje rennen om plas: er is geen Rotterdammer die niet geniet van het Kralingse Bos. Het is een veelzijdig recreatiegebied dat in 2007 de prijs voor beste buitenruimte van Nederland kreeg.

Rust & stilte
De buitenste ring is bosrijk en rustig. In het gebied tussen de Manege Kralingen en de golfbaan vindt je stille paden onder hoge oude bomen. Ook tussen het hertenkamp en de kinderboerderij kom je maar weinig mensen tegen. Hier hoor je de specht hameren en rennen de fazanten door het struikgewas. Houd je van romantiek? Maak dan eens een wandeling in de schemering over de bruggen richting de molens De Lelie en De Ster. Dit zijn de enige nog werkende snuiftabak- en specerijmolen in Nederland.

Met de kids
Kinderen kunnen vrijuit spelen en ravotten langs het strandbad en bij een rondje om de kinderboerderij, er is een kabelbaan, een natuurspeeltuin, klauterstenen en klimbomen. De klauterstenen zijn afkomstig van de Delfse poort, een stadsport die in de 2de wereldoorlog vernietigd raakte. Kinderboerderij De Kraal is ook met een trekpondje bereikbaar.

Echte natuur
Achter het strandbad ligt de heemtuin. Dit eiland langs het water heeft een spannend steigerpad over een moeras en metershoge varens. Langs de oever vist hier de ijsvogel, je herkent hem aan zijn velblauwe veren.
Achter de Heemtuin liggen de vistrappen tussen hoge rietstengels. Vanaf de bruggen zie je duizenden glinsterende vissenlijfjes zwemmen. Dit is de kraamkamer voor jonge vissen die via de heemtuin en de worteleilanden de plas in zwemmen.

Achter de vistrappen ligt de insectenvallei, een drassig en schraal gebied dat ideaal is voor amfibieën en insecten.

Share

Adres & Contact

Op dit moment in Kralingse Bos & Plas

t/m 20 september 2020
A Day at the Park

A Day at the Park

A Day at the Park is een festival met kwaliteitsmuziek van dj’s en live acts, je favoriete restaurants en de populairste hotspots.

Cultureel festival, Dancefestival, Festivals

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie