Kralingse Bos & Plas

Attractie, Natuurgebied, Park/Tuin

Een Natuurrijk Recreatiegebied

Het Kralingse Bos, het grootste stadspark van Rotterdam, strekt zich uit over ongeveer 250 hectare, met een harmonieuze balans tussen water, bos en open ruimtes. Het park, bekroond als Beste Openbare Ruimte van Nederland in 2007, is een geliefde plek voor zowel Rotterdammers als bezoekers uit andere regio’s. Omgeven door de Kralingse Plas, is dit gebied niet alleen een belangrijke recreatieve locatie, maar ook van groot belang voor de natuur. Jaarlijks trekt de Kralingse Plas ongeveer 3,5 miljoen bezoekers, waarmee het een centrale rol speelt in het stedelijk leven van Rotterdam​​​​​​.

Activiteiten voor Iedereen

In het Kralingse Bos zijn talloze activiteiten mogelijk. Het is een perfecte locatie voor sporten zoals skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden en zeilen. De combinatie van bos en open water biedt een unieke ervaring voor bezoekers die willen genieten van natuur en recreatie in de stad. Het bos, ook bekend als Kralingerhout, bestaat voor de helft uit water en de andere helft uit bos en grasland, waardoor het een diversiteit aan landschappen biedt. Of je nu wilt ontspannen in de zon met een barbecue, wilt joggen langs het water, of gewoon wilt genieten van de rustige natuur, het Kralingse Bos biedt voor ieder wat wils​

Met de kids

Kinderen kunnen vrijuit spelen en ravotten langs het strandbad en bij de kinderboerderij, er is een kabelbaan, een natuurspeeltuin, klauterstenen en klimbomen. De klauterstenen zijn afkomstig van de Delftse Poort, een stadspoort die in de Tweede Wereldoorlog bij het bombardement vernietigd werd. Kinderboerderij De Kraal is ook met een trekpontje bereikbaar.

Share

Op dit moment in Kralingse Bos & Plas

t/m 21 september 2024
A Day At The Park

A Day At The Park

Dance festival in het Kralingse Bos. Met House, Tech-house, Techno en Urban gespeeld door lokale helden en wereldreuzen.

Festival