Kralingse Bos & Plas

Attractie, Natuurgebied, Park/Tuin

Houd wel de coronamaatregelen in acht! Lees ze hier.

Veelzijdig bos met strandbad, voor rust en recreatie

Barbecueƫn bij het strandbad, naar kinderboerderij De Kraal, een rondje rennen om plas: er is geen Rotterdammer die niet geniet van het Kralingse Bos. Het is een veelzijdig recreatiegebied dat in 2007 de prijs voor beste buitenruimte van Nederland kreeg.

Rust & stilte

De buitenste ring is bosrijk en rustig. In het gebied tussen de Manege Kralingen en de golfbaan vindt je stille paden onder hoge oude bomen. Ook tussen het hertenkamp en de kinderboerderij kom je maar weinig mensen tegen. Hier hoor je de specht hameren en rennen de fazanten door het struikgewas. Houd je van romantiek? Maak dan eens een wandeling in de schemering over de bruggen richting de molens De Lelie en De Ster. Dit zijn de enige nog werkende snuiftabak- en specerijmolen in Nederland.

Met de kids

Kinderen kunnen vrijuit spelen en ravotten langs het strandbad en bij de kinderboerderij, er is een kabelbaan, een natuurspeeltuin, klauterstenen en klimbomen. De klauterstenen zijn afkomstig van de Delftse Poort, een stadspoort die in de Tweede Wereldoorlog bij het bombardement vernietigd werd. Kinderboerderij De Kraal is ook met een trekpontje bereikbaar.

Echte natuur

Achter het strandbad ligt de heemtuin. Dit eiland langs het water heeft een spannend steigerpad over een moeras en metershoge varens. Langs de oever vist hier de ijsvogel, je herkent hem aan zijn felblauwe veren.

Achter de Heemtuin liggen de vistrappen tussen hoge rietstengels. Vanaf de bruggen zie je duizenden glinsterende vissenlijfjes zwemmen. Dit is de kraamkamer voor jonge vissen die via de heemtuin en de worteleilanden de plas in zwemmen.

Achter de vistrappen ligt de insectenvallei, een drassig en schraal gebied dat ideaal is voor amfibieƫn en insecten.

Share

Adres & Contact

  • E-mail:
  • Telefoon:

Op dit moment in Kralingse Bos & Plas

t/m 27 april 2024
Kralingse Bos Festival

Kralingse Bos Festival

Ga zoals vanouds met Koningsdag los in het Kralingse Bos! Genoeg plek om een dansje te wagen bij je favoriete area. Verwacht een gevarieerde line-up.

Festival, Muziekfestival
t/m 15 juni 2024
Boothstock Festival

Boothstock Festival

Nieuwe stromingen van Dance muziek zorgen voor een relaxte en gemoedelijke sfeer.

Muziekfestival