Hoek van Holland (Rotterdam Beach)

Buiten locatie, Hoek van Holland, Strand

Niets zo verkoelend in de zomer als water. En daarvan is er in Rotterdam genoeg! Van de Nieuwe Maas die dwars door de stad stroomt tot de gezellige binnenstadhavens. En verlang je naar een duik in zee? In een wip lig je op het strand van Hoek van Holland. Want dit uitgestrekte strand hoort óók bij Rotterdam.

Zee, strand, duinen, boulevard, haven, polders en attracties: zo veelzijdig is Hoek van Holland. In de zomer is het een prettige, gezellig drukke badplaats. Maar ook in de andere seizoenen is Hoek van Holland aantrekkelijk om te bezoeken: met een leuk cultureel aanbod, een gevarieerd achterland en de langs varende reuzenschepen van wereldhaven Rotterdam.

Strand met veel ruimte
Door de uitgestrektheid van het strand in Hoek van Holland kun je met gemak een ruime plek vinden en hebben kinderen alle ruimte om te spelen. Het strand wordt dagelijks schoongemaakt en de strandwacht houdt de veiligheid in de gaten. Niet voor niets prijken hier de keurmerken Quality Coast en Nederland Schoon.
De strandpaviljoens – van comfortabele cafetaria tot luxe en trendy restaurant – zijn twaalf maanden per jaar open en beschikken over terrasverwarming. ’s Avonds vormt de Maasvlakte met zijn spel van veelkleurige lichtjes, een wel zeer bijzonder decor. Splinternieuwe Landal Beach Villa’s maken het mogelijk het hele jaar door op het Hoekse strand te overnachten.

Attracties
Stel dat je wat anders wilt dan naar het strand gaan, dan kun je kiezen uit verschillende attracties. Hoekse musea – kleinschalig en zeer toegankelijk – zijn gewijd aan vuurtorens, de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek, reddingswerk op zee, de Atlantikwall en Nederlandse militaire geschiedenis.

Wandelen en fietsen

Of je nu historische plekken in het dorp wilt bekijken of van de natuur rondom Hoek van Holland wil genieten – voor elke interesse is er wel een geschikte route. Vraag ernaar bij de VVV.
Achter het hoekige bouwwerk De Zeetoren ligt een oeroud duin uit de 14de eeuw. Hier groeit parnassia en orchis, je kunt er de nachtegaal, roodborst en veldleeuwerik horen zingen. Vossen en rugstreeppadden leven in de beschutting van het struikgewas tussen de glooiende duinen met grassen en mossen.

Rotterdam Tourist information Hoek van Holland

Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland verstrekt adviezen over alle activiteiten en overnachtingen in Hoek van Holland en omstreken. Bezoek de VVV of kijk voor meer informatie op www.hoekvanholland.nl.

Share

Adres & Contact