De Kuip (Feyenoord Stadion)

Attractie, Gids

Stadion De Kuip is al sinds 1937 de thuishaven van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. Voorzitter Leen van Zandvliet vatte destijds het ambitieuze plan op voor een stadion van 65.000 toeschouwers, in die tijd revolutionair voor Nederland. De Rotterdamse architecten Brinkman en Van der Vlugt, de ontwerpers van de Van Nellefabriek, ontwierpen vervolgens een stadion met twee tribunes boven elkaar, waarbij het publiek dicht op het veld zit. Naast een stalen draagconstructie bestaat het gebouw voornamelijk uit beton en glas. Deze zakelijke, functionele architectuur sluit achteraf gezien goed aan bij de geen-woorden-maar-daden mentaliteit van Feyenoord. In 1994 is het stadion ingrijpend gerenoveerd. Inmiddels heeft De Kuip de status van gemeentelijk monument.

Naast voetbalwedstrijden worden er in De Kuip ook grote evenementen en concerten georganiseerd. In 1978 was Bob Dylan de eerste popmuzikant die er optrad. Tijdens de Feyenoord rondleiding worden de meest bijzondere plekken van De Kuip bezocht, zoals de spelerstunnel en langs de lijn van het veld. De gidsen vertellen daarbij over de historie van het stadion en de voetbalclub. De rondleiding sluit af met een bezoek aan het Feyenoord Museum. Voor groepen vanaf 15 personen is er een speciale privé-rondleiding van 2 uur. Er zijn Nederlands-, Duits- en Engelstalige gidsen beschikbaar. Ook voor teambuilding kun je in De Kuip terecht. Met o.a. abseilen, een voetbalclinic of een Communicatie Clinic in het Perscentrum.

De Kuip is gelegen in Rotterdam Zuid en in circa 20 minuten bereikbaar met tramlijn 23 vanaf Rotterdam Centraal. Er is ruime gratis parkeergelegenheid bij het stadion (op niet wedstrijddagen). Aanmelden via 0900-1908 (0,15 p/m, ma t/m vr 09.00-17.00 u) of via de website. Op wedstrijddagen rijdt er tussen Rotterdam Centraal Station en De Kuip ook tramlijn 12. Bezoekers van de wedstrijd reizen gratis met deze tram, en tram 23, naar het stadion toe.

Reserveer hier je rondleiding!

Share

Op dit moment in De Kuip (Feyenoord Stadion)

t/m 4 november 2023
Kuipvrees Festival

Kuipvrees Festival

Oren en ogen ga je tekort komen als je door de catacomben struint van deze waanzinnige locatie: De Kuip in Rotterdam!

Dancefestival, Festival, Muziekfestival