De haven van Rotterdam

Attractie, Bezienswaardigheid, Buiten locatie

Rotterdam is als havenstad onlosmakelijk verbonden met de Maas. Er zijn allerlei manieren om de rivier en de haven van Rotterdam te ontdekken en beleven. Je kunt prachtige wandelingen langs het water maken. Vanaf de Willemskade, de Maaskade, de Willemsbrug, het Noordereiland, de Wilhelminapier en de Erasmusbrug, heb je continu uitzicht op de scheepvaart en de karakteristieke skyline van de stad. Onderweg kom je tal van mooie plekjes tegen, waar je even kunt uitrusten en de view op je kunt laten inwerken. 

Ervaar de rivier vanaf het water
Wie dieper de haven in wil, kan een fietstocht maken, of zich laten rondleiden door een gids die alle ins en outs over de haven weet te vertellen. Extra leuk is het natuurlijk om de rivier vanaf het water te ervaren. Neem een watertaxi of maak een havenvaartocht met de Spido: de Rotterdam havenrondvaart van 75 minuten geeft het hele jaar door een kort en krachtige indruk van de containerhavens van Rotterdam. Of neem de Rivercruise of Rebus boot voor een mooie tocht over het water

Reis per Waterbus 18 naar Heijplaat, het schiereiland waar vroeger de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij stond of bezoek M4H, een rauw havengebied dat ontwikkeld wordt tot proeftuin voor kunstenaars, ontwerpers en andere visionairs. 

De haven is continu voelbaar
Ook ín de stad is de haven continu voelbaar. Een aantal Rotterdamse binnenhavens zijn het decor geworden van levendige uitgaansgebieden. Het Scheepvaartkwartier, de Oude Haven, historisch Delfshaven en schiereiland Katendrecht zijn daar goede voorbeelden van.

Hét moment om de Maas en de haven ten volste te beleven, is tijdens de Wereldhavendagen in september. Een heel weekend lang zijn er excursies, demonstraties, vaartochten en cultureel entertainment op het water en de kades.

Share