De haven van Rotterdam


Rotterdam is als havenstad onlosmakelijk verbonden met de Maas. Er zijn allerlei manieren om de rivier en de haven van Rotterdam te ontdekken en beleven. Je kunt prachtige wandelingen langs het water maken. Vanaf de Willemskade, de Maaskade, de Willemsbrug, het Noordereiland, de Wilhelminapier en de Erasmusbrug, heb je continu uitzicht op de scheepvaart en de karakteristieke skyline van de stad. Onderweg kom je tal van mooie plekjes tegen, waar je even kunt uitrusten en de view op je kunt laten inwerken. 

Ervaar de rivier vanaf het water
Wie dieper de haven in wil, kan een fietstocht maken, of zich laten rondleiden door een gids die alle ins en outs over de haven weet te vertellen. Extra leuk is het natuurlijk om de rivier vanaf het water te ervaren. Neem een watertaxi of maak een havenvaartocht met de Spido: de Rotterdam havenrondvaart van 75 minuten geeft het hele jaar door een kort en krachtige indruk van de containerhavens van Rotterdam. 

Reis per Aqualiner naar Heijplaat, het schiereiland waar vroeger de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij stond of bezoek M4H, een rauw havengebied dat ontwikkeld wordt tot proeftuin voor kunstenaars, ontwerpers en andere visionairs. 

De haven is continu voelbaar
Ook ín de stad is de haven continu voelbaar. Een aantal Rotterdamse binnenhavens zijn het decor geworden van levendige uitgaansgebieden. Het Scheepvaartkwartier, de Oude Haven, historisch Delfshaven en schiereiland Katendrecht zijn daar goede voorbeelden van.

Hét moment om de Maas en de haven ten volste te beleven, is tijdens de Wereldhavendagen in september. Een heel weekend lang zijn er excursies, demonstraties, vaartochten en cultureel entertainment op het water en de kades.


Adres & Contact

Meer attracties

Kinderdijk met de Waterbus

Vlakbij Rotterdam ligt het Werelderfgoed Kinderdijk met 19 molens uit de 18e eeuw. De Waterbus is de snelste manier om Kinderdijk binnen 30 minuten te bereiken: neem daarvoor lijn 202 naar halte Kinderdijk Molenkade. De halte ligt direct voor de ingang.
Attractie Attracties in de omgeving Bus Must sees Rondleiding
Klik Hier

Unesco Werelderfgoed Kinderdijk

Wereldberoemd zijn ze de negentien molens van het Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Kroonjuweeltjes die een bezoek zeker waard zijn. In de noordwestelijke punt van de laaggelegen Alblasserwaard staan bij het dorpje Kinderdijk de negentien windmolens langs de boezems van de Overwaard en Nederwaard. Molens behoren tot de belangrijkste Nederlandse monumenten, nergens anders ter Wereld staan zoveel (historische) molens bij elkaar. Twee van de molens zijn te bezoeken en verder is er in het bezoekerscentrum Wisboomgemaal een Multi-screen film over het molengebied van Kinderdijk te bekijken.
Attractie Attracties in de omgeving Bezoekerscentrum Molen / Gemaal Natuur in de omgeving Rondleiding
Klik Hier

Rondvaart Europoort

Rondvaart Europoort verzorgt rondvaarten van 90 minuten door de Europoort en de Europa havens – één van de grootste havens van Rotterdam. Opvarenden zien de grote verscheidenheid aan industrieën, zoals container- en ertsoverslagbedrijven, met schepen vaak groter dan een gemiddeld flatgebouw.
Attractie Rondvaart Rondvaarten & Haven Teambuilding Verhuur
Klik Hier

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card