Café Brasserie Dudok

Architectuur, Brasserie/Lunchroom, Restaurant

Ruim 28 jaar geleden opende Dudok Rotterdam de deuren in een gebouw aan de Meent ontworpen door bekende Nederlandse architect Willem Marinus Dudok en liet Rotterdam kennis maken met dát wat volgens hen een stadscafé- en brasserie hoort te zijn. Dudok Rotterdam volgt het ritme van de stad en biedt dan ook de hele dag door een gevarieerde kaart met Franse inslag. De formule is sindsdien ongewijzigd en zo is Dudok Rotterdam tot op vandaag een levendige ontmoetingsplek, waar je aanschuift voor ontbijt met een krantje aan de leestafel, heerlijke lunchgerechten, van borrel tot diner, maar ook voor een feestelijke high tea.

De verbinding met de Rotterdamse stad is voor Dudok Rotterdam altijd van belang geweest en dit zie je terug in de inrichting: een industriële touch, no-nonsens, maar toch warm en sfeervol. Inmiddels is de Meent, waaraan het café brasserie is gelegen, ontwikkeld tot het kloppende hart van het centrum. Een levendige straat met het gevoel van internationale allure door het grote aantal unieke winkels en boetieks. Neem plaats op het grote en zonnige terras en aanschouw zelf de bedrijvigheid van de bruisende stad Rotterdam! Dudok Rotterdam is daarnaast ook de plek waar de iconische appeltaart is ontstaan. In eerste instantie bedacht om te serveren aan de gasten, maar ondertussen worden er tal van deze taarten volgens geheim receptuur gebakken in eigen bakkerij, Dudok Patisserie. Vandaag de dag zijn de taarten eveneens op de kaart van mening horecazaak in Nederland te vinden.

Dudok Rotterdam heeft de beschikking over twee lichte zalen, gesitueerd op de eerste verdieping van het restaurant. Beide zalen lenen zich uitstekend voor een besloten lunch, diner of een feestelijke gelegenheid zoals verjaardagen en jubilea. Door de centrale ligging in hartje Rotterdam zijn de zalen ook ideaal voor zakelijke evenementen zoals borrels en vergaderingen. Uiteraard verzorgt het team van Dudok Rotterdam graag een op maat gemaakte invulling voor hapjes en drankjes.

Share

Adres & Contact

Wekelijkse openingstijden

Maandag 09:00 - 22:00
Dinsdag 09:00 - 22:00
Woensdag 09:00 - 22:00
Donderdag 09:00 - 22:00
Vrijdag 09:00 - 22:00
Zaterdag 09:00 - 22:00
Zondag 09:00 - 22:00