COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Rotterdam Welcome Card

De Rotterdam Welcome Card is dé sleutel voor een bezoek aan Rotterdam. Met deze City Card ontvang je korting op Rotterdamse topattracties en musea, maar ook op eten & drinken bij lokale hotspots. Daar bovenop reis je 1, 2 of 3 aaneengesloten dagen onbeperkt met bus, tram of metro van stadsvervoerder RET. Als dat een bezoekje aan Rotterdam niet extra leuk maakt!  See more. Pay less.

 

Belangrijke informatie over het bestellen van de Rotterdam Welcome Card

Stap voor stap gaat er steeds meer open. Bekijk dit handige overzicht en ontdek welke attracties en musea open zijn of gaan en welke strikte voorwaarden er gelden bij een bezoek aan Rotterdam.

Voor de meeste attracties en musea geldt dat online reserveren voor een bepaalde dag/tijd verplicht is. Niet alle attracties en musea zijn online ingericht op het verzilveren van de korting die je krijgt met de Rotterdam Welcome Card (RWC). Momenteel wordt er door iedereen hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Als er gereserveerd kan worden met de RWC korting, houd er dan rekening mee dat deze locaties op dit moment een beperkte capaciteit hebben, waardoor tijdsloten snel worden gevuld.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen via +31 (0)10 7900185 of info@rotterdamtouristinformation.nl.

Bestel hier je Rotterdam Welcome Card

De Rotterdam Welcome Card is verkrijgbaar met gratis reizen bij de RET voor 1 (€ 12,50), 2 (€ 18,50) of 3 (€ 23,50) dagen. Zonder OV-chipkaart kost de kaart maar € 5,00! Als je al in de stad bent, kun je de kaart direct kopen bij de Rotterdam Tourist Information. Je kan de kaart ook online kopen of bij diverse andere verkooppunten.

Pak je voordeel met de RWC

Met de RWC profiteer je van minimaal 25% korting op musea, podia en de grootste topattracties in Rotterdam én omgeving. Daarnaast geniet je extra voordelig bij de leukste cafés en restaurants van de stad. Unieke locaties, favoriet bij menig Rotterdammer.

Korting op attracties

Korting op attracties

Inclusief Euromast en Floating Farm
Korting op eten & drinken

Korting op eten & drinken

Inclusief Aloha en Weelde
Korting op kunst & cultuur

Korting op kunst & cultuur

Inclusief Kunsthal en Fotomuseum
Korting op tours & rondvaarten

Korting op tours & rondvaarten

Inclusief Spido en Splashtours
Korting op fietsverhuur

Korting op fietsverhuur

Inclusief City Rider en Donkey Republic

Wijzigingen in aanbod Rotterdam Welcome Card

Helaas zijn door de Coronacrisis een aantal locaties gesloten of kan de korting vanwege economische redenen (dit jaar) niet meer gegeven worden. We hebben de wijzigingen voor je op een rijtje gezet!

Gesloten

  • 3 Hop-On Hop-Off City Sightseeing Bus rijdt dit jaar niet meer; vanaf april 2021 weer
  • 6 Bootexcursie naar Kinderdijk: vervangen door Plat Rotterdamse Havenrondvaart: 25% korting op de rondvaart
    Ontdek de Rotterdamse haven aan boord van nostalgisch passagiersschip Nehalennia tijdens deze uitgebreide haventocht van 2 uur.
    Vertrek: Boompjeskade 123 | rebus-info.nl | Van € 15 voor € 11,25
  • 47 Jamie’s Italian in de Markthal

Korting niet meer geldig (locatie is wel geopend)

  • 7 Rondvaart Schiedam
  • 33 Dutch Pinball Museum

Onbeperkt reizen met het openbaar vervoer

Met de OV-chipkaart bij de Rotterdam Welcome Card kun je onbeperkt reizen op alle metro-, tram- en buslijnen van de RET in het gebied van de stadsregio Rotterdam. Afhankelijk van welke kaart je gekocht hebt, is de OV-chipkaart 1, 2 of 3 aaneengesloten dagen geldig.

Hoe werkt het:

Op de dag van de 1e check-in gaat de geldigheid van dit reisproduct in. Met RET 1 dag kun je dan op die kalenderdag reizen tot uiterlijk 4.00 uur in de aansluitende nacht. Met RET 2 dagen kun je op die dag reizen en op de eerste dag daarna. Met RET 3 dagen op die dag en op de twee dagen daarna. Let op: RET 1 dag is geen reisproduct voor 24 uur. Je kunt er dus bijvoorbeeld niet mee reizen van 11.00 uur ’s morgens op dag 1 tot 11.00 uur ‘s morgens op dag 2. Zo is RET 2 dagen geen reisproduct voor 48 uur en RET 3 dagen geen reisproduct voor 72 uur.

Je dient altijd in- en uit te checken met je OV-chipkaart, ook als je overstapt, omdat je anders geen geldig vervoerbewijs hebt en een boete riskeert.


Let op:
de OV-chipkaart is niet geldig op de Fast Ferry, in de Waterbus en bij andere OV-bedrijven. Reizen met de trein is niet inbegrepen in de City Card.De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie