Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Voorjaarsvakantie in Rotterdam

Voorjaarsvakantie

Pak je korting

met de Rotterdam Welcome Card

Voorjaarsvakantie in Rotterdam

Noord-Nederland krijgt 15 februari 2020 voorjaarsvakantie. De Nederlandse regio’s Midden, Zuid en België hebben vanaf 22 februari een weekje vrij. Maar wat ga je doen in deze vakantie? Nou, naar Rotterdam toe! Zowel met goed als slecht weer is er genoeg te doen.

Voor (grote) kinderen

De lente komt eraan! Dat betekent dat er veel jonge dieren te zien zijn, zoals giraffe Maartje in Diergaarde Blijdorp. In Plaswijckpark kun je ook beestjes kijken en daarnaast ook nog een rondje schaatsen. Voor een grotere ijsbaan kan je tot en met 29 februari terecht op Schaatsbaan Rotterdam, op de laatste dag is de entree gratis. Is dit te koud? Ga dan met de kids naar een leuke toneelvoorstelling in de krokusvakantie, zoals Kikker en het avontuur in het oude Luxor, of pik een bioscoopje.

5 tips voor de vakantie

5 tips voor de vakantie

Blog van Kleine Rotterdammer
48 uur met de kids in Rotterdam

48 uur met de kids in Rotterdam

Blijf in Rotterdam overnachten
4x ontbijten met kids

4x ontbijten met kids

Blog van Breakfast in Rotterdam

Warm op in het museum

Eind februari kan het nog behoorlijk fris zijn, maar gelukkig heeft Rotterdam tientallen goed verwarmde musea voor jong en oud. Er is zelfs één museum geheel voor kinderen: Villa Zebra. Het sinds enkele maanden weer geopende Wereldmuseum heeft de de doe-expo Superstraat (6-12). Zeemonsters in het Maritiem Museum is een expo voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, waarin niets is wat het lijkt. Wie niet kan kiezen moet een weekje wachten tot de Museumnacht010 op 7 maart.

Leuk om te zien!

Leuk om te zien!

20 februari begint het cruiseseizoen in Rotterdam weer.

Shop till you drop

Voor een dagje shoppen in de vakantie moet je in Rotterdam zijn. Het winkelaanbod is bijna te groot voor in één dag. De meeste winkels in het centrum zijn dagelijks tot 18 uur geopend en De Bijenkorf en Hema (behalve zondag) tot 19 uur. Op vrijdag is het koopavond tot 21 uur. Winkel je liever overdekt dan zijn er altijd nog twee grote winkelcentra: Alexandrium en Zuidplein. Verslijt je door het vele gewinkel je schoenen? Koop dan meteen nieuwe patta’s bij één van de sneakerwinkels die de stad rijk is.

10 x shoppen

10 x shoppen

Voor vrouwen
12 x shoppen

12 x shoppen

Voor mannen
11 x shoppen

11 x shoppen

Voor kids

Nachtje(s) Rotterdam

Zoals je hierboven leest is er in Rotterdam zoveel te doen dat de stad een goed alternatief is voor Carnaval of een weekje sneeuw. De stad is goed bereikbaar met openbaar vervoer of auto, zonder sneeuwkettingen. Voor nog geen € 20,- slaap je al in een hostel. Wil je na een dagje stad juist relaxen in de spa, ga dan voor een design hotel. Of ga voor iets ertussenin.

PS Mocht je het feestgedruis toch missen, de Après Skihut is zeven dagen per week geopend 😉 . Après-skiën niet je ding? Bekijk dan deze uitgaanstips.

Ook interessant voor jou?!

Boek je hotel in Rotterdam

Boek je hotel in Rotterdam

op Booking.com

Share