Eurovisie Songfestival Rotterdam 2020

Songfestival Rotterdam 2020

Foto: Ahoy Rotterdam

Eurovisie Songfestival Rotterdam 2020

De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt van 12 tot en met 16 mei 2020 plaats in Rotterdam Ahoy. Dankzij de winst van Duncan Laurence staat de Maasstad twee weken lang in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld.

Open Up

Het thema van het Eurovisie Songfestival 2020 is ‘Open Up’. Dat past uitstekend bij het tolerante en open Nederland en helemaal bij Rotterdam. De stad is divers met meer dan 170 nationaliteiten en open minded, want Rotterdam staat op de derde plek als LGBTQI-vriendelijkste stad ter wereld.

Dit thema past uitstekend bij onze stad én bij de Rotterdamse mentaliteit

Said Kasmi - wethouder onderwijs, cultuur en toerisme

Eurovision Village

In aanloop naar het festival, van 8 tot en met 16 mei, zijn overal in de stad clubavonden, concerten en meezingfeesten. Leuke ideeën kun je aanmelden bij Rotterdam Festivals. Op een centrale locatie in Rotterdam komt een gratis toegankelijk Eurovision Village. Dit festivalterrein biedt podium aan diverse artiesten van het Eurovision Songfestival, nieuw talent en gevestigde namen uit stad en land.

F.A.Q.

 • Wanneer is het Eurovisie Songfestival in Rotterdam?
  De tv-shows vinden plaats op 12, 14 en 16 mei 2020 in Ahoy Rotterdam. In de aanloop naar het festival zijn overal in de stad clubavonden, concerten, tentoonstellingen en meezingfeesten. Ook komt er een gratis toegankelijke Eurovision Village.
 • Waar en wanneer kan ik kaartjes kopen voor Eurovisie Songfestival?
  Je kunt binnenkort kaartjes kopen via de officiële Songfestival website. De link naar de tickets komt ook op deze pagina te staan.
 • Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?
  Aanmelden kan vanaf 1 december via een speciaal vrijwilligersplatform. Aanmelden als vrijwilliger voor de begeleiding van de delegaties kan nu al via delegationhosts@hbesc2020.nl. Deze rol vraagt om speciale vaardigheden (zoals het spreken van de delegatietaal) en een flinke tijdsinvestering.
 • Waar kan ik terecht voor meer informatie over het Songfestival in Rotterdam?
  Die vind je op Rotterdam.nl. Vragen kun je mailen naar songfestival@rotterdam.nl.

Ook interessant voor jou!

75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid

Herdenken en vieren
Koningsdag

Koningsdag

De stad kleurt oranje
Lonely Planet’s Pocket Rotterdam

Lonely Planet’s Pocket Rotterdam

Nederland in top 10 van 2020

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie