Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Eurovisie Songfestival 2020 gaat niet door

Eurovisie Songfestival 2020 gaat niet door

Foto: NPO/AVROTROS/NOS

Eurovisie Songfestival 2020 gaat niet door

Het Eurovisie Songfestival 2020, dat op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, gaat niet door. Op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen heeft de EBU (European Broadcasting Union) besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden. De EBU geeft als aanleiding het belang van de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers, alsook de situatie in Nederland, Europa en de wereld. De drie organiserende omroeporganisaties (NPO/NOS/AVROTROS) hebben alle begrip voor deze moeilijke beslissing. Lees meer op openuptorotterdam.eu.

Kaartverkoop

De derde golf van kaartverkoop volgt eind maart. Via het officiële verkoopkanaal tickets.songfestival.nl worden kaarten voor twee halve finales, de finale en zes generale repetities verkocht. Nederlandse bezoekers kunnen online kaarten bestellen via songfestival.nl en internationale bezoekers via eurovision.tv. De specifieke datum wordt later bekendgemaakt, dus houd deze pagina in de gaten voor updates.

PS   Kaartjes voor de finale gemist? In het nieuwe Luxor is op 16 mei een live stream op groot scherm en afterparty met dj DiscoRoyaal. 

Open Up

Het thema van het Eurovisie Songfestival 2020 is ‘Open Up’. Dat past uitstekend bij het tolerante en open Nederland en helemaal bij Rotterdam. De stad is divers met meer dan 170 nationaliteiten en open minded, want Rotterdam staat op de derde plek als LGBTQI-vriendelijkste stad ter wereld.

Dit thema past uitstekend bij onze stad én bij de Rotterdamse mentaliteit

Said Kasmi - wethouder onderwijs, cultuur en toerisme

Twee weken feest

In aanloop naar het festival, van 8 tot en met 16 mei, zijn overal in de stad clubavonden, concerten en meezingfeesten. Op de Binnenrotte in Rotterdam komt een gratis toegankelijk Eurovision Village. Dit festivalterrein biedt podium aan diverse artiesten van het Eurovision Songfestival, nieuw talent en gevestigde namen uit stad en land. De officiële afterparty’s vinden plaats in de Maassilo. De voormalige graansilo wordt dan omgetoverd tot Euroclub.

Van kunst tot karaoke

Van kunst tot karaoke

Rondom het Songfestival zijn er in Rotterdam allerlei toffe evenementen, zoals een Drag Show, een ‘Night at the Museum’ en het Vrije Volk Festival, dat voor de gelegenheid een paar maanden eerder is.

Check hier de tofste ESF events

F.A.Q.

 • Wanneer is het Eurovisie Songfestival in Rotterdam?
  De tv-shows vinden plaats op 12, 14 en 16 mei 2020 in Ahoy Rotterdam. In de aanloop naar het festival zijn overal in de stad clubavonden, concerten, tentoonstellingen en meezingfeesten. Ook komt er een gratis toegankelijke Eurovision Village.
 • Waar en wanneer kan ik kaartjes kopen voor Eurovisie Songfestival?
  De derde golf van kaartverkoop volgt eind maart via https://tickets.songfestival.nl/. De specifieke datum wordt later bekendgemaakt.
 • Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?
  Aanmelden kan vanaf 1 december via een speciaal vrijwilligersplatform. Aanmelden als vrijwilliger voor de begeleiding van de delegaties kan nu al via delegationhosts@hbesc2020.nl. Deze rol vraagt om speciale vaardigheden (zoals het spreken van de delegatietaal) en een flinke tijdsinvestering.
 • Waar kan ik terecht voor meer informatie over het Songfestival in Rotterdam?
  Die vind je op openuptorotterdam.eu. Vragen kun je mailen naar songfestival@rotterdam.nl.

Nieuwsbrief📨

Blijf op de hoogte van alle laatste nieuws en ontwikkelingen van het songfestival. Meld je hier aan.

75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid

Herdenken en vieren
Koningsdag

Koningsdag

De stad kleurt oranje
Lonely Planet’s Pocket Rotterdam

Lonely Planet’s Pocket Rotterdam

Nederland in top 10 van 2020

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie