Rotterdam: Host van MTV EMA & MTV Music Week

Rotterdam: Host van MTV EMA & MTV Music Week

Zondag 6 november 2016 is het zo ver: de MTV EMA landt in Ahoy Rotterdam voor de 2e keer in de geschiedenis! De grootste artiesten van het moment zullen zich verzamelen in Ahoy voor deze wereldberoemde muziekawardshow. In aanloop naar de EMA kun je tijdens de MTV Music Week op verschillende plekken in Rotterdam al genieten van gave concerten, pop-up optredens en een REC festival met internationale line-up. Kortom: kom naar Rotterdam in november!

Rotterdam als muziekhoofdstad

Tijdens de MTV Music Week verandert Rotterdam in de grootste muzikale hotspot van Europa. Door de hele stad duiken er concerten op – van pop tot dance tot hiphop – in bijzondere settings en op spannende locaties. De Rotterdamse hiphopformatie Broederliefde treedt op, er is een MTV Popquiz in Rotown, nieuwe muziek hoor je tijdens de Rotterdamse Popweek en tijdens het 2-daagse festival MTV presents REC. treden grote namen als Skepta, Santigold en SBTRKT op. Tot slot organiseren BIRD/John106, 45 Life en het Hiphophuis ‘Beyond the beat’: een ode aan Yo MTV Raps met live muziek, workshops en een afterparty waar onder andere nineties icoon dj Jazzy Jeff komt draaien.

Bekende ambassadeurs

Afrojack, social influencer Monica Geuze en presentator Kay Nambiar zijn de officiële ambassadeurs van Music week. Afrojack zal tijdens de events het gezicht worden van alles wat met deze week te maken heeft. Verder neemt Monica Geuze de rol van Social Media Host op zich. Via haar kun je straks alle events online volgen zodat je niets hoeft te missen. Daarnaast host ze haar eigen evenement in Annabel: Monica & Friends. Tot slot is MTV host Kay Nambiar tijdens de MTV Music Week overal te vinden en neemt hij fans mee voor een exclusief kijkje bij de verschillende events.

Perfect match

MTV en Rotterdam passen perfect bij elkaar: we zijn beiden edgy, jong, urban, anders, no-nonsense en stoer! Futuristische architectuur, een spannend nachtleven, hippe bars en restaurants op bijzondere plekken, meer dan 170 nationaliteiten: Rotterdam laat zichzelf graag in al haar kleurigheid aan de wereld zien, tijdens en voorafgaand aan de MTV EMA. We nodigen je daarom graag uit om de stad én haar uitgaansscene te komen ontdekken!

Onderstaande clip – gemaakt door het Rotterdamse collectief Venour – zal de komende tijd in heel de EU en ook daarbuiten uitgezonden worden via alle MTV kanalen.

Watch it on YouTube!

Feel free to share!

 

 

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie