Highlights 2017

Rotterdam wordt de laatste jaren in allerlei leuke lijstjes genoemd, zoals in de Travel + Leisure 50 Best Places to Travel in 2017. Niet alleen architectuur en attracties maken de Maasstad populair, maar ook de vele evenementen. Dit zijn highlights in 2017!

Goud & Nieuw

Naast internationaal hoog aangeschreven festivals zoals het International Film Festival Rotterdam, Art Rotterdam Week, Rotterdam Unlimited, de Wereldhavendagen en Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival, zijn er in 2017 ook weer verrassende, nieuwe evenementen, zoals spoken wordfestival 010 Says It All en Castellers, een toren opgebouwd uit 2.150 (levende) personen.

 

1.

Dit hoogtepunt is er eind januari weer.

Dance

Dancefestivals blijven onverminderd populair in Rotterdam. Toppers als Boothstock, Toffler Festival en The Flying Dutch zijn er in 2107 ook weer. Nieuwkomers zijn hardstylefestival Loudfest, Crazy Sexy Cool Halloween Festival en Modular.

Rotterdam Sportstad

Op de agenda staan ook vele sportieve events én kampioenschappen, zoals het ABN AMRO Tennis Tournament, het WK Shorttrack, het WK Triathlon en de NN Marathon Rotterdam. Aan de laatste kun je zelf ook meedoen, net als aan de Harbour Run die zich afspeelt in, je raadt het al, de haven.

Zomer

Zoek in de zomermaanden vooral de parken op. Veel van de festivals die daar plaatsvinden zijn gratis toegankelijk. Zoals muziekfestival Metropolis (waar je bands kunt zien vóórdat ze doorbreken), het sprookjesachtige Duizel in het Park (een walhalla voor kinderen) en de Dag van de Romantische Muziek (ruisende rokken, witte wijn, oesters en strijkkwartetjes).

Agenda
Bekijk hier de highlights in de agenda.

Metropolis in het Zuiderpark

Dé tentoonstellingen van 2017

Hyperrealisme - 50 jaar schilderkunst

Hoogtepunt

Klik Hier

Geef een VVV cadeaubon

Geef een VVV cadeaubon

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card