Rotterdam, dé festivalstad
Desiré van den Berg

Rotterdam, dé festivalstad

Rotterdam is weer uitgeroepen tot één van de beste festivalsteden ter wereld en dat is niet voor niets! Niet alleen heeft Rotterdam véél festivals (hartje zomer, maar ook als het vriest dat het kraakt), de Rotterdamse organisatoren tonen met de programma’s die ze bedenken vooral ook veel lef en vernieuwingsdrift.

#BlijfThuis

Vanwege het coronavirus zijn er t/m dinsdag 30 juni 2020 geen festivals in Rotterdam. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Blijf zo veel mogelijk thuis, dat is veiliger voor anderen en je zelf. Lees hier meer over COVID-19 maatregelen.

Van klein en intiem tot groot en internationaal

Naast internationaal hoog aangeschreven festivals zoals het International Film Festival Rotterdam in januari en het North Sea Jazz Festival in juli, komen er steeds meer kleine, intieme festivals bij. Steeds vaker vinden die plaats op bijzondere plekken. Oude pakhuizen en loodsen, daken, leegstaande gebouwen en ‘geheime tuinen’ vormen een bron van inspiratie. Net als de haven; regelmatig vinden concerten plaats in fabriekshallen, scheepswerven, containers en stukjes niemandsland, waar elektronische muziek en avantgardistische kunst verrassend goed tot hun recht komen.

Dat maakt Rotterdam tot een voorbeeld voor andere steden

volgens de jury van de IFEA World Festival & Event City Award

Award voor festivalstad Rotterdam

Rotterdam is woensdag 25 september 2019 in Williamsburg (VS) als enige Europese stad uitgeroepen tot IFEA World Festival & Event City! De Maasstad ontving de award eerder in 2010 en 2015.

Rotterdam wordt door de internationale vakjury geprezen voor het positieve festival- en evenementenklimaat en een uitgebreid netwerk van creatieve, innovatieve en professionele festivalorganisatoren. Daarnaast gooit de stad hoge ogen met de goede infrastructuur en de wijze waarop diensten en partijen in de stad goed met elkaar samenwerken om evenementen mogelijk te maken en nieuwe initiatiefnemers de ruimte te geven.

Voor ieder wat wil(d)s

Dance

Dance

Vergeet Ibiza en Tomorrowland
Muziek

Muziek

Swingen of gewoon luisteren

Jazz

Jazz

100 jazz in Rotterdam
Filmfestivals

Filmfestivals

Zowel buiten als binnen

Festivalagenda

Net zoals mensen zijn veel festivals niet in een hokje te plaatsen. Bekijk daarom hier de complete festivalagenda. Blijven slapen na een dagje festival? Hotels zat in Rotterdam.

Share