Floating Farm

Op bezoek bij de drijvende Rotterdamse boerderij

21 juni 2019 door Gaylen Vink

Floating Farm is werelds eerste drijvende boerderij en is te vinden in Merwe-Vierhavens (M4H), midden in de Rotterdamse haven. Gaylen Vink is student Leisure en Events Management en studeert af bij Floating Farm. Ze vertelt je in dit blog alles over de Floating Farm.

Drijvende koeien

In het begin zal het voor de meeste mensen nog even wennen zijn dat onze koeien niet altijd in de wei staan maar drijven op het water. Het is namelijk niet het eerste waar je aan denkt bij een boerderij. Ondanks dat onze koeien drijven is het platform waar zij op staan heel stabiel en merk je eigenlijk niet eens dat je je op het water begeeft. Volgens mij hebben de koeien het prima naar hun zin, ze zijn rustig en genieten van al het eten dat ze krijgen en liggen vaak in hun ligbox te herkauwen.

Overbruggen

Floating Farm wilt met de boerderij de mensen weer dichterbij de voedselproductie krijgen en laten zien dat alle producten, ook doodgewone melk, met zorg en ambacht wordt gemaakt. Iets wat je snel vergeet als je in de supermarkt boodschappen aan het doen bent of bent opgegroeid in de stad.

Stadsmensen

Dat mensen uit de stad ver van de voedselproductie afstaan, daar kwam ik zelf achter toen ik bij Floating Farm ging afstuderen. Een bezoek aan de kinderboerderij was het dichtstbij dat ik ooit bij boerderijdieren was geweest. En qua kennis over koeien was het ook niet zo goed gesteld. Toen ik vroeg vanaf welke leeftijd koeien ongeveer melk gingen geven, werd het vooral heel erg stil en zag je iedereen elkaar vragend aan kijken. Blijkbaar had ik als stadsmens de memo gemist dat koeien pas melk gaan produceren nadat zij zwanger (drachtig) zijn geweest.

“Dichterbij de stedeling dan hier ga je niet komen met een boerderij.”

Boer Albert

Boer Albert

Om mij en alle andere mensen wat meer bij te leren over alles op de boerderij, plaatst Floating Farm elke woensdag op Facebook en Instagram een woensdag weetje. In het woensdag weetje vertelt boer Albert kort iets over de koeien, het voer of over de machines die op de boerderij worden gebruikt. De weetjes zijn kort, informatief en geven een kijkje op de boerderij.

Melk

Met verschillende soorten melk was ik wel bekend, maar van rauwe melk had ik als stadsmeisje nog nooit gehoord. Daarom des te leuker dat bezoekers dit straks kunnen kopen en proeven bij Floating Farm. Rauwe melk smaakt heel vol en romig. Naast rauwe melk wordt er ook gepasteuriseerde melk verkocht op de boerderij. Floating Farm is vanaf nu geopend voor bezoekers. Kom je snel kijken? Check de website voor de openingstijden.

Gustoweg 10b
3029 AS ROTTERDAM
Google maps
www.floatingfarm.nl

Over de schrijver

Over de schrijver

Gaylen Vink is een student Leisure en Events Management aan Willem de Kooning Academie en studeert af bij Floating Farm. Als echt stadsmeisje is het afstuderen op een boerderij wat buiten de comfort zone van Gaylen, maar dat maakt juist dat zij het zo leuk vindt.

Meer natuur

Natuurspeeltuin de Speeldernis

Natuurspeeltuin de Speeldernis

Een avontuurlijk terrein in Rotterdam Noord.
Kralingse Plas

Kralingse Plas

Rondom de Kralingse Plas is het Kralingse Bos gesitueerd. De Kralingse P...
Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

In verband met COVID-19 hanteert Diergaarde Blijdorp speciale maatregele...