Thuisch

16 mei 2016 door

Als je bij Thuisch binnenstapt is het alsof je in de woonkamer van een klassiek huis terecht komt: huiselijk en stijlvol ingericht en aantrekkelijk voor jong en oud. Maaike bevindt zich hier, net als menig Kralingse ouder, regelmatig met de kids. Thuisch is omringd met grote speeltuinen en ook zijn de Kralingse Plas en het Kralingse Bos op loopafstand. Alles voor de kids is tot in de puntjes geregeld. Natuurlijk kan je ook zonder kinderen naar Thuisch voor een lekkere lunch. Je zult geen last hebben van spelende kinderen; er is een aparte speelkamer ingericht en verder is het restaurant zo ruim, genoeg plek voor iedereen.

Voel je thuis in Kralingen

Op een mooie lentedag gaan wij naar Thuisch met Maaike’s kinderen. Wij laten de tafel vol zetten met een aantal vis, vegetarische en vleesgerechten van de lunchkaart. Verder bestellen we een meloensap van What a Melon (100% watermeloen!), biologische groene thee frisdrank van Little Miracles en een verse sinaasappelsap. Maaike’s favoriet is de salade artisjok, spinazie en Parmezaanse kaas. Sarah en Annebel waren vooral fan van de hamburger die wordt geserveerd met een bakje patat en potjes mayonaise en ketchup. De kinderen genoten enorm van de zalm (dat krijg als je als 1- en 3-jarige vaak buiten de deur eet, ze ontwikkelen een decadente smaak…)

Locatie, bereikbaarheid en openingstijden

+  Locatie: Oudedijk 222

+ Bereikbaarheid: op loopafstand van metrohalte Gerdesiaweg. Tram 7 stopt voor de deur (uitstappen bij tramhalte Jericholaan).

+ Openingstijdenmaandag – vrijdag van 8.30 – 0.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 – 0.00 uur.

Ambiance

+ Het interieur is stijlvol en huiselijk.

+ In het midden van het pand staat een grote leestafel met kaarsen. Naast de kinderkamer is een ruimte met leren stoelen en bankjes vanaf waar je als ouder zicht hebt op de kinderkamer.

+ De kindvriendelijk is top! Met een goed ingerichte speelkamer, een verschoonruimte in de wc, genoeg kinderstoelen en een kindermenu (bijv. een broodje met omelet voor €3) kunnen we spreken van een zeer childproof restaurant.

+ Buiten bevindt zich een groot (in koude tijden overdekt) terras. In de zomer zal het dak er letterlijk en figuurlijk af gaan!

Drinken en eten

+ Keuze genoeg voor echte Bourgondiërs.

+ De lunchgerechten zijn ons bevallen; goede porties, de hamburger en patat waren warm genoeg en de zalm smaakte vers.

+ Thee van Clipper (biologisch) en koffie van Giraffe. De cappuccino’s zijn groot en heet en worden geserveerd in mooie kopjes.

– De salade was lekker maar niet heel vullend.

+ Je kunt er het hele jaar door barbecueën!

+ Thuisch heeft een groot assortiment aan heerlijke wijnen.

+ Prijsindicatie: cappuccino is €2,75, lunch vanaf €6,75 en avondeten vanaf €13,50. Voor meer informatie zie de kaart.

Deze blog is geschreven door onze bloggers Sarah en Maaike.

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike