De 9 beste winkels volgens Enfait

De 9 beste winkels

13 december 2021 door Enfait

De dames van Enfait somde voor ons de 11 beste winkels van Rotterdam op. Lees hier waarom Rotterdam Shoppingstad bij uitstek is.

1. Margreeth Olsthoorn

Wie over begrippen in Rotterdam praat, laat sowieso Margreeth de revue passeren. Margreeth is gelegen aan de Wilheminakade 52-54 en staat voor high-end fashion, avant-garde en conceptual design. Hier vind je de mooiste designers en meest prachtige kledingstukken. We noemen: Avelon, Rick Owens en Maison Martin Margiela. En daar wij houden van investeringen in goede kledingstukken, kunnen we hier ons geluk op!

2. Ansh 46

Ansh 46 ligt aan de Van Oldenbarneveldstraat 99 en is een aantal jaar geleden daar geopend. Een aanwinst voor de straat als je het mij vraagt. Een kleine greep uit de collecties: 3.1 Phillip Lim, Acne Studios en Iro. En dat niet alleen, ook de winkel zelf is een bezoekje waard. Want man, man, man wat een lust voor het mode-oog!

3. Woei

Alle sneaker-lovers opgelet! Bij Woei kun je je sneakercollectie maar al te goed aanvullen. Niet alleen de Nike’s komen voorbij, ook alle collabs en concept sneakers kun je hier vinden. We love it!

4. Wendela van Dijk

Zodra we Isabel Marant, The Boyscouts, Stella McCartney en Humanoid in één winkel zien hangen, dan kan het niet anders dat onze portemonnees een stuk lichter zijn na een bezoek. Dat is bij Wendela van Dijk precies het geval. Oh en het zit in dezelfde straat als Ansh 46, dus eh, ja we hebben genoeg gezegd dachten we zo.

5. Objet trouvé

Een gezamenlijk initiatief van de fashion sisters Josje en Floor die de winkel Objet Trouvé openden om een tikkeltje Parijse elegance en Scandinavisch design naar Rotterdam te brengen. En wij kunnen alleen maar beamen dat ze hun verwoording perfect hebben overgebracht. Maar, naast deze twee buitenlandse invloeden verkopen ze ook Nederlandse merken. Wat dacht je van de sieraden van Marine Viergever? Oh, take us here now, please.

6. Dearhunter Vintage

In het kader van duurzaamheid is Enfait steeds meer op zoek naar de beste vintageplekken. Bij Dearhunter Vintage aan de Eendrachtsweg 55a kun je de mooiste items scoren uit de jaren ’60 tot en met ’80. Denk aan schoenen, kleding en accessoires, maar ook sieraden en tassen met prints van eigen hand. Geen rotzooi of oude meuk, maar met zorg geselecteerde exemplaren van hoge kwaliteit. Ook fijn: na het shoppen breng je gelijk even een bezoek aan de kapper DYEhard, die het pand deelt met Dearhunter Vintage.

7. Nen Xavier

Oh oh, nog een mooie: Nen Xavier – ook gelijk de eigenaar van de winkel – is een prachtige aanvulling in Rotterdam, aangezien we A.P.C., Wood Wood, Kenzo en Comme des Garçons nog niet hadden gehoord. Zie je, Rotterdam is echt the place to be voor ieder modehart!

8. We Are Labels

Wellicht ken je We Are Labels uit Amsterdam, maar ook dit jaar heeft het briljante concept een winkel geopend in Rotterdam! We Are Labels laat een onderscheidend concept zien en is een fijne toevoeging voor het standaard mode straatbeeld, mede doordat het maandelijks nieuwe updates toevoegt in haar collecties. Handig, want iedereen heeft immers een andere stijl. We Are Labels verkoopt zowel mannen als vrouwen collecties.

9. Charlotte Wooning

Charlotte Wooning ontwerpt onder het mom ‘everyday is a day to be beautiful’ sinds 2005 minimalistische en verfijnde sieraden, die met veel zorg met de hand worden gemaakt in haar Rotterdamse atelier aan de Hoogstraat 8a. Juist, een atelier waar je binnen kunt lopen en direct je favoriete sieraad kunt kopen.’

Deze blog is door Enfait in samenwerking met Rotterdam Tourist Information geschreven.

Share