Sultan Ahmet

Als je vanaf Rotterdam centrum de Erasmusbrug oversteekt kom je in een modern Rotterdam Zuid terecht: de Kop van Zuid. Je vindt hier onder andere de Maastoren, Wilhelminaplein en wat wolkenkrabbers. De verschillende culturen die bij elkaar wonen, kenmerkend voor Zuid, zie je terug als je vanaf Kop van Zuid nog een stukje rechtdoor gaat via de Laan op Zuid. Twee jaar geleden opende Sultan Ahmet aan deze Laan zijn deuren en werd het binnen no time populair, met name onder de Turkse en Marokkaanse gemeenschap. Het geluk treft ons dat wij Turkse collega’s hebben die ons vertellen waar zij met vrienden en familie de beste meze (Turkse hapjes) eten. Hoogste tijd voor ons om de brug over te steken en dit restaurant op Zuid te ontdekken!

Als wij deze locatie bezoeken zijn wij met z’n vieren, Mirte gaat met ons mee. Wij zijn benieuwd naar de Turkse gastvrijheid van Sultan Ahmet. De tafel wordt vol gezet met meze en wij krijgen mooi uitziende cocktails geserveerd. Terwijl wij bijkomen van alle heerlijke voorgerechten kijken wij ons om heen. De inrichting is Turks en strak, we zitten op vilten blauwe stoelen, er hangen kroonluchters en op de muren zien wij grote moskeeën. Turkse muziek op de achtergrond maakt het plaatje compleet en wij voelen ons welkom!

Drinken en eten

+ Sultan Ahmet werkt samen met een lokale slager, ze kopen weinig in en krijgen elke dag vers vlees binnen (op = op dus!). Binnenkort vis van Schmidt, lekker Rotterdams!
+ Er liggen plannen voor een ontbijt en dan zullen ook de openingstijden wijzigen. De Turkse huisvrouw die momenteel al haar geheime familierecepten uitvoert in de keuken zal ook het ontbijt gaan samenstellen
+ Er is veel keuze en de porties zijn goed. Wij zijn vooral fan van de meze, laat je tafel vooral vol zetten met hapjes!
+ Check de menukaart
+  Prijsindicatie: tapas en soep vanaf € 3,95, hoofdgerecht vanaf € 10,95, kindermenu vanaf € 7,95 en nagerechten vanaf € 4,95

Locatie, bereikbaarheid en openingstijden

+ Klik hier voor website en Facebook van Sultan Ahmet
+ Locatie: Laan op Zuid 978-982, Rotterdam
+ Bereikbaarheid: lopend vanaf metrostation Rijnhaven of via tram 25 (richting Carnisselande) of tram 23 (richting Beverwaard), uitstappen bij Vuurplaat
+ Openingstijden: zondag – donderdag van 12.00 – 23.00 en vrijdag – zaterdag van 12.00 – 00.00

Ambiance

+ Het interieur is Turks en strak
+ Turkse muziek op de achtergrond, leuk!
+ De bediening is zeer gastvrij en prettig in de omgang
+ Kindvriendelijk: genoeg kinderstoelen, commode, kindermenu. Er liggen plannen klaar voor een ballenbak…

Ervaren horecatijger Lasser is sinds een half jaar bedrijfsleider bij Sultan Ahmet en zit vol met plannen. Hij heeft passie voor de zaak, net als de rest van de bediening. Hoewel Sultan Ahmet met name populair is onder de Turkse gemeenschap geeft Lasser aan dat iedereen welkom is. Ondanks dat onze cocktails alcoholvrij waren hebben wij een gezellige avond gehad!

Deze blog is geschreven door Maaike & Sarah & Mirte.
Fotografie door Annebel Eppinga.

Pillars (Marriot Hotel)

Door onze blogsters Sarah & Maaike

Klik Hier

Beleef het seizoen bij Roots!

Door onze blogsters Sarah, Maaike en Annebel

Klik Hier

Supermercado

Door onze blogsters Sarah, Maaike en Annebel

Klik Hier

Geef een VVV cadeaubon

Geef een VVV cadeaubon

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card