Opening Weelde

Jeroen Roest

Weelde opent haar deuren met het Weelde Openingsweekend

8 mei 2019 door Steffan Hofland

Het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) staat vooral bekend als het ´Rotterdam Makers District´, een plek voor de innovatieve maakindustrie. Maar het gebied wordt ook steeds populairder als woonlocatie en als culturele hotspot. De nieuwste culturele aanwinst is Weelde, een plek waar muziek, theater, kunst, performance & eten en drinken samen komen. Steffan Hofland vertelt over de plannen van Weelde en het openingsfeest.

Op 24 mei openen we officieel onze deuren! En dat pakken we groots aan, met drie dagen vol muziek, theater, performance, kunst en eten en drinken. Op bijna twee hectare grond wordt een vlag geplant. Weelde is het rijkdom van Rotterdam-West! Het wordt een plek voor jong en oud, waar je van je vroeg tot laat naar toe kunt gaan, zowel om te feesten als om te ontspannen.

Nomaden

Aan het roer van Weelde staan mijn collega’s Kelly Vincent & Kim Pieters, bekend van De Geheime Tuin en Club K . Recentelijk werden zij door de Buik van Rotterdam uitgeroepen tot ‘Smaakmakers van Rotterdam’. Na vijf jaar als nomaden door de stad te hebben gereisd met De Geheime Tuin, om zo de verborgen pareltjes van de stad bloot te leggen, ontstond bij hen de behoefte aan een vaste locatie. Een creatieve vrijplaats waar alle dromen werkelijkheid worden. Kelly en Kim vonden deze plek op het voormalige terrein van Uit je Eigen Stad.

Openingsweekend

Weelde wordt op 24 mei ingewijd met een groot openingsfeest: De Weelde Nacht . Tussen 9 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends, staan namen als Lövestad, Sandeep, Yør Kultura & Esteble op de line-up. Kaartjes voor de Weelde Nacht zijn nu te verkrijgen in de voorverkoop!

Maar ook de rest van het weekend is er genoeg te beleven en kun je terecht om te genieten van muziek, performance & kunst. Samenwerkingen met partijen als de Voedseltuin, de Stadsboswachter, KlooiKlup, het Nederlands Fotomuseum & the Performance Bar zorgen er voor dat onze bezoekers zich geen moment hoeven te vervelen.

Weelde is een vrijstaat in Rotterdam-West waar muziek, theater, kunst, performance & eten en drinken samen komen.

Steffan

Openingstijden

Op zaterdag is Weelde van 10 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s ochtends geopend en op zondag van 10 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds. Na het openingsweekend zal Weelde iedere woensdag t/m zondag geopend zijn.

Hoe dat allemaal vol te houden? Ook daar is aan gedacht. Onze lunchroom (gerund door De Zure Bom) en het restaurant zullen er samen zorg voor dragen dat er het hele weekend non-stop heerlijk gegeten kan worden!

Hoe kom je er?

Weelde vind je aan de Marconistraat 39, vlakbij Metrostation Marconiplein, tramhalte Het Witte Dorp, en op 10 minuten fietsen van het stadscentrum. Er is voldoende mogelijkheid om in de directe omgeving van Weelde te parkeren.

Over de schrijver

Over de schrijver

Steffan Hofland is communicatie- en marketingmedewerker bij Weelde. Hij is samen met de rest van het team druk bezig om van deze nieuwste aanwinst voor Rotterdam een groot succes te maken. Naast zijn werkzaamheden bij Weelde is Steffan ook actief voor V2_ Lab voor de instabiele media.

In de buurt

Keilecafe

Keilecafe

Aan de Vierhavenstraat, net buiten het centrum van Rotterdam, kun je per...
Buurman

Buurman

Buurmans winkel en werkplaats zitten al sinds jaar en dag in de Keilewer...
Floating Farm

Floating Farm

Binnenkort opent de eerste drijvende zuivelboerderij ter wereld.
GEHEIME_TUIN_WINTER_2019_ROTTERDAM_CLUBK_NR009_0795_JeroenRoest_LQ (1) GEHEIME_TUIN_WINTER_2019_ROTTERDAM_CLUBK_NR009_0795_JeroenRoest_LQ (1)
Photo by Jeroen Roest