Van 't Spit: (h)eerlijke grillgerechten!

26 oktober 2017 door

We zijn uitgenodigd door Edwin, één van de eigenaren van Van ’t Spit, om hun nieuwe menukaart te ontdekken. De locatie Van ’t Spit, een kiprestaurant aan de Oostzeedijk, is voor Sarah drie keer rollen vanuit haar huis in Kralingen. Vlakbij het water aan de Admiraliteitskade maakt dat deze plek geliefd is onder veel Rotterdammers en toeristen. Voor Sarah is deze hotspot natuurlijk ook bekend! Wat in Amsterdam is begonnen heeft zich voortgezet in Rotterdam. Van ’t Spit is binnen 4 jaar gesetteld in Amsterdam West, Amsterdam de Pijp, Rotterdam, Eindhoven en Breda.

Eerlijke kip

Het begon bij een Braziliaans avontuur van vier goede vrienden. Reizend door Brazilië kwamen zij in aanraking met mooie grills waar grote stukken vlees op werden gegooid. Hier borrelden de ideeën op om een eigen grillrestaurant te starten. “Als we hieraan beginnen doen we het gelijk goed,” vertelt Edwin. Het menu bestaat dus ook alleen maar uit topproducten. Zo is de kip biologisch en heeft deze binnen en buiten vrij rondgelopen. In samenwerking met verschillende boeren gaan er elke week zo’n 1500 tot 2000 kippen de deur uit. De kippen die je eet bij Van ’t Spit hebben een goed leven gehad: ze zijn antibioticavrij, hebben een goed dag- en nachtritme en groeien gelukkig en ‘zen’ op. Zo zien we het graag! Met een gerust hart kunnen wij dus genieten van de kippetjes bij Van ’t Spit. Daarnaast maken de werknemers bij Van ’t Spit alle andere producten zelf, zoals de appelmoes en overheerlijke sauzen. Tijdens het try-out-diner krijgen wij een chique happy meal voorgeschoteld: kip, patatjes, zelfgemaakte appelmoes en een frisse salade. Alles wat we nodig hebben!

Meer dan alleen kip

Maar wat als je nou écht niet van kip houdt maar wel geniet van een stuk goed vlees van de grill? Dan is er bij Van ’t Spit nog de optie om kippendij saté, spareribs en braadworst te bestellen. Van ’t Spit staat in het kader van bourgondisch eten met grote planken waarbij de hele plank gevuld is met eten. Zo gezegd, zo gedaan. Op het einde krijgen wij een venkelcello likeur om de maag te legen om ons vervolgens klaar te maken voor het dessert, een huisgemaakte cheesecake Altijd goed!

De moeite waard

Van ’t Spit ligt misschien niet op de route maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. Wandel vanaf het centrum langs de Wijnhaven, Oude Haven en Admiraliteitskade om vervolgens neer te ploffen bij Van ’t Spit (waar je overigens niet bang hoeft te zijn voor plofkip!).

Bedankt voor alle goede zorgen, medewerkers van Van ’t Spit. Wij hebben heerlijk gegeten!

Deze blog is geschreven door Maaike en Sarah. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Martijn van der Vossen.

Op bezoek bij Van ’t Spit

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike