Echt Rotterdams bier bij THOMS Stadsbrouwerij

13 augustus 2018 door

Blogger Sander gaat met een bont gezelschap, van collega’s en lokale bloggers, aan het bier bij THOMS Stadsbrouwerij. THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam is het stoere broertje van THOMS Restaurant & Underground Bar. Het nieuwe biercafé opende zijn deuren in juni dit jaar. Sindsdien kan je tussen de brouwketels, taptafels en aan de langste bar van Rotterdam genieten van heerlijk bier, goed eten en zon. Ja, ze hebben een heerlijk terras!

Oke, eerlijk is eerlijk…ik ben vaak langs Thoms gefietst, maar heb er nog nooit iets gegeten of gedronken. Maar omdat we lekker wilden borrelen, op het terras wilden zitten en we altijd op bezoek zijn bij nieuwe locaties, was het eigenlijk een logische keuze om een biertje te doen bij de Thoms Stadsbrouwerij.

Thoms Stadsbrouwerij Rotterdam zit aan de achterkant van het stadhuis aan het Raamplein, naast Museum Rotterdam. Het is een rustige plek dus als je de drukke Meent even wilt ontsnappen, dan is dit de spot om even bij te komen. Je kunt kiezen voor de hoge tafels op het plein of de gezellige houten picknicktafels aan de straatzijde. Wij hebben een spot gekozen op het plein.

 

RTI_Blog_Sander_THOMS-Stadsbrouwerij_19 RTI_Blog_Sander_THOMS-Stadsbrouwerij_19
De brouwerij met de vaten en buizen en de industriële look bepalen een deel van het interieur van THOMS Stadsbrouwerij

Doe mij maar een sappie

Mij maak je niet blij met een flesje Jupiler of Heineken, sorry. Geef mij maar IPA, een wit of zwaar biertje. Nu drink ik niet zo vaak bier, maar soms kan ik er echt van genieten. Vooral met het warme weer.
Thoms maakte mij blij! Kieskeurig als ik ben, leken mij alle tapbieren wel heel erg lekker. (Keilen, Weizen, Hoppy Pale Ale, BRUT I.P.A. en New Engeland I.P.A).Ik koos voor de THOMS BRUT I.P.A … Heerlijk, zeker met dit weer!

 

Hoe begonnen?

Eigenaren Ellen van Zanten wilde met haar broer Arthur een zaak creëren waar het mooie en oude vak van bierbrouwen op een unieke manier te zien zou zijn. Nou, dat is ze gelukt met de nodige passie, durf en kennis. Echte Rotterdammers wat mij betreft!

Stoere inrichting

Bier proeven? Ja
Bier drinken? Ja
Bier beleven? Ja
Bij THOMS Stadsbrouwerij kan je zien en horen hoe bier gebrouwen wordt, de grote vaten waar het bier in gist staan namelijk gewoon naast de bar en zijn toegankelijk. Geen bier uit een flesje dus, maar echt vers gebrouwen bier. Wat wil je nog meer?
De buizen en vaten bepalen ook het grootste gedeelte van het interieur. Op een toffe, rauwe en industriële manier. Naast het tafelen, en het zelf bier tappen aan één van de biertafels, kan je er ook goed relaxen in het ‘eetkamer’ gedeelte.

 

Bediening

Relax en Rotterdams. Je merkt direct dat Thoms mensen aangenomen heeft die met trots en passie over de bieren (en het eten) vertellen en het bedienen leuk vinden. Wat je eigenlijk ook mag verwachten bij een brouwerij?

Verrassende menukaart

Thoms heeft sterrenchef Gert Blom aangetrokken voor het eten. Hij maakte een menukaart met een een gerse bierplank, gegrilde burgers van Black Angus beef met in bier gekarameliseerde ui en Kip in Bier.. Wij namen de bierplank en een plankje met verschillende soorten vlees. Het past allemaal prima bij de lekkere biertjes die ik hierboven al beschreef. En hoewel vanwege de hitte er geen gerechten te bestellen zijn, zijn de plankjes helemaal om van te watertanden.  Wil je delen (ik niet), dan kan dat ook met een hele entrecote of hele zalm. Ook lekker!

 

Yes, meer Rotterdams bier…

Naast De Pelgrim, Brouwerij Noordt, MaasMond en Kaapse Brouwers hebben we er met Thoms Stadsbrouwerij een kwalitatieve bierbrouwerij bij. Wordt Rotterdam straks dé bierhoofstad van Nederland?
Bier van deze nieuwe Rotterdamse biermaker wordt verkocht in THOMS Restaurant & Underground Bar en in de brouwerij zelf. Wil je thuis ook kunnen genieten van deze heerlijke bieren? Dan….
Anyway, ik ga mijn vrienden eens appen. Kijken of we hier met de mannen binnenkort wat meer biertjes kunnen proeven

Wordt Rotterdam straks dé bierhoofstad van Nederland?

Meer info

Zoals eerder gezegd zit THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam aan de achterkant van het stadhuis aan het Raamplein, naast Museum Rotterdam.
Adres
Halvemaanpassage 1
3011 AH, Rotterdam
Openingstijden
Zondag t/m Donderdag:   12:00 – 01:00
Vrijdag en Zaterdag:          12:00 – 02:00
Check ook rotterdam.info of thoms.nu/stadsbrouwerij

RTI_Blog_Sander_THOMS-Stadsbrouwerij_14_1 RTI_Blog_Sander_THOMS-Stadsbrouwerij_14_1
Bar THOMS Stadsbrouwerij

Meer bierrrr

De Pelgrim, Stadsbrouwerij

De Pelgrim, Stadsbrouwerij

In Stadsbrouwerij De Pelgrim wordt het ambachtelijk gebrouwen Pelgrimbie...
Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt

Stadsbrouwerij Noordt huist in een markant gebouw op het voormalig terre...
Kaape Brouwers

Kaape Brouwers

Rotterdamse brouwers op Katendrecht die craft beer hebben geïntroduceerd a...
Bier drinken in Rotterdam

Bier drinken in Rotterdam

In Rotterdam kun je goed terecht om bier te proeven, want als sinds de Middeleeuwen wordt het gerstenat gebrouwen in de Maasstad. Om je keuze iets makkelijker te maken hebben wij de beste biercafés, proeflokalen, pubs en brouwerijen op een rijtje gezet, proost!

 

Meer over bier in Rotterdam
RTI_Blog_Sander_THOMS-Stadsbrouwerij_3_1 RTI_Blog_Sander_THOMS-Stadsbrouwerij_3_1
Sander met collega's en bloggers op het terras van THOMS Stadsbrouwerij (v.l.n.r Sander, Maaike, Emma, Sarah, Lisette, Mathilde, Nicolien, Lisanne, Jos, Jocy en Remy)

Meer van Sander Daniels

RTI_Blog_Sander_Yendor_Main2.jpg

Stripboekenwinkel Yendor: 40 jaar!

Begin november bestaat Yendor 40 jaar. Vanaf start is deze populaire str...

16 okt 2017 door Sander Daniels
Sander_Baker's-Dough_Main.jpg

Geen koekje van eigen deeg bij Baker's Dough

Sinds mei dit jaar heeft de Pannekoekstraat er weer een leuk eettentje b...

18 jun 2017 door Sander Daniels

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie