Culinair dineren in Titanic sfeer

16 augustus 2017 door

Als wij vanaf de kade van Katendrecht het ss Rotterdam binnenstappen wanen wij ons terug in de tijd. Het lijkt wel alsof wij ons op de Titanic bevinden (niet zinken please)! Het ss Rotterdam was tussen 1959 en 1968 een Holland-Amerika lijndienst en vanaf 1968 een succesvol cruiseschip. Vanaf 2008 is het schip terug in Rotterdam en vanaf 2010 gerenoveerd en open voor publiek. Feesten, borrelen, vergaderen, een Escape Room doen, overnachten en dineren. Op het stoomschip heb je zelfs flexplekken en kan je een ruimte huren, wat veel bedrijven uit heel Nederland doen. Op het ss Rotterdam kan het tegenwoordig allemaal.

Genieten, genieten, genieten

Voor ons is de eindbestemming vanavond de oude ‘huiskamer’ van het schip. Hier bevindt zich de Club Room, het chique restaurant van het ss Rotterdam. De Club Room is recent vernieuwd. Maître-sommelier Alfred van der Toolen vertelt ons met passie over de gerechten en wijnen die in de Club Room worden geserveerd. Het eten wordt opgediend met witte handschoenen. Wederom overkomt ons het Titanic gevoel! Huisgerookte zalm met bavarois en mierikswortel als voorgerecht, een gebakken tongfilet met kerrie bulgur als tussengericht, we beginnen goed. Als hoofdgerecht krijgen we een gegrilde runderbavette en we sluiten af met een cremeux van yoghurt(crisps) met mango. We hebben geen idee wat het allemaal betekent, maar het is heerlijk! Onze gastvrouw Danielle legt bij elke gang gepassioneerd uit welke wijn er wordt geserveerd en daardoor smaakt alles nog beter. ‘Geniet ervan’ krijgen wij de hele avond te horen. Genieten, dat hebben wij zeker gedaan. De sfeer, de bediening en het eten waren van hoog niveau. Culinair dineren op het ss Rotterdam is een unieke beleving!

Dat uitzicht…

Voordat wij naar huis wandelen genieten we nog even van het fantastische uitzicht vanaf het ‘main deck’. Op deze zonnige avond is het terras goed bezet met een gemengd publiek van toeristen, jongeren, kinderen (die in het zwembad, midden op het terras, kunnen spelen!) Rotterdammers en zakenmensen.

Tip: neem de watertaxi vanaf Leuvenhaven en je stapt zo uit op het schip. Leuk voor toeristen maar zeker ook voor inwoners van Rotterdam!

Zie hier voor bereikbaarheid en overige details van het ss Rotterdam.

Deze blog is geschreven door Sarah en Maaike. De foto’s zijn gemaakt door Annebel Eppinga

Op bezoek bij de ss Rotterdam

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike