Sparks Hostel

Modern encentraal gelegen

Sarah en Maaike ontdekken het frisse en moderne Sparks Hostel

28 februari 2018 door

Rotterdam is populair! Steeds meer millennials, waar wij onszelf ook onder scharen, vestigen zich in Rotterdam en opvallend is dat steeds meer mensen uit Amsterdam naar onze stad trekken: Rotterdam is chill en betaalbaar! Ook toeristen weten onze stad steeds beter te vinden. De stad duikt op in top 10 lijstjes en wordt recent genoemd in artikelen van BBC Travel en The Wall Street Journal. Matthijs van Sparks Hostel vertelt: “Rotterdam groeit en is in Nederland al een topstad wat hostels betreft. Maar er was ruimte voor meer hostels en daarom werd in 2017 Sparks Hostel geopend.” Tijd voor ons om er een kijkje te gaan nemen!

Kamers

Sparks Hostel heeft 29 kamers met 130 bedden. Sparks is gericht op elk publiek: je kan kiezen voor een luxe hotelkamer of een budget hotelkamer (deze kamer voor maar €65 per nacht inclusief ontbijt). Daarnaast zijn er gedeelde kamers (bijvoorbeeld een female dorm) en familiekamers. De familiekamer bestaat uit een tweepersoonsbed en een stapelbed. Sparks Hostel ligt aan de Westersingel op het kruispunt van de West-Kruiskade en vanuit de kamers van Sparks Hostel heb je uitzicht op Centraal Station, de gezellige Westersingel, Pathé Schouwburgplein en het centrum van Rotterdam. Oftewel: als je hier slaapt bevind je je op een toplocatie. Matthijs vertelt dat de FlixBus hier tegenwoordig ook om de hoek vertrekt. Handig voor de jongere toeristen die goedkoop de wereld rond willen trekken.

Fris en fruitig

Matthijs is samen met Jeannine begonnen als manager bij Sparks Hostel. Sarah kent Matthijs en Jeannine nog van King Kong, een ander populair hostel waar zij samen hebben gewerkt. Matthijs vertelt dat hij zelf veel gereisd heeft en heel wat hostels heeft verslonden. Zijn ervaring heeft hij toegepast om alles in Sparks Hostel zo optimaal mogelijk te laten ontwerpen. De bedden zijn zelf ontworpen en in alle opzichten functioneel: ze zijn gericht op privacy (er zit een schuifdeur voor), de kluizen bevatten stopcontacten (handig!), aan het beddenhoofd heb je een eigen lampje en stopcontact en onder het trapje richting het bovenbed is ruimte voor schoenen (geen gestruikel als je in het donker de slaapzaal binnenkomt!). Ook zijn alle kamers voorzien van airconditioning en blijft het ook in de zomer fris en fruitig! Wat handig is om te weten is dat het hostel twee liften heeft, speciaal voor bezoekers met zware bagage. Het stigma smoezelig hostel wordt door Sparks Hostel de kop ingedrukt. Sparks Hostel is schoon, modern en fris en ook toegankelijk voor mensen die alleen een kopje koffie willen drinken.

Ontmoetingsplek

In de ochtend kan je hier trouwens heerlijk ontbijten. Als je Sparks binnenkomt tref je de receptie met luxe espressomachine en in dezelfde ruimte kun je aan tafel werken met je laptop of je ontbijtje eten. Ook kan je gezellig op de bank chillen en spelletjes doen. In de kast vinden we bordspellen zoals ‘Mens erger je niet’. Het interieur is groen, warm, en nodigt uit voor ontspanning. Alle gasten kunnen gebruik maken van de keuken die centraal staat, tevens de plek waar mensen elkaar leren kennen.

Op de grote wereldkaart zien we waar toeristen in Rotterdam allemaal vandaan komen: uit de hele wereld! Als wij nog eens een keer toerist in eigen stad spelen en een overnachtingsplek zoeken dan weten wij Sparks Hostel zeker te vinden!

Sparks Hostel
Westersingel 1A
3014GM Rotterdam 

Deze blog is geschreven door Maaike en Sarah. De foto’s zijn gemaakt door Emma van der Kaaij.

 

Op bezoek bij Sparks Hostel

 

RTI_Blog_Sarah-en-Maaike_Sparks-Hostel_7 RTI_Blog_Sarah-en-Maaike_Sparks-Hostel_7

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike