Emma van der Kaaij

Sarah en Maaike ontdekken de RotterTram

12 juli 2018 door

Je kunt Rotterdam tegenwoordig op ontzettend veel manieren ontdekken. Met tours op het water zoals de Spido en Splashtours, over de weg met Hop-On Hop-Off City Sightseeing of op de fiets met Bike & Bite. Bloggers Sarah en Maaike ontdekten onlangs de nieuwste aanwinst in Rotterdam: de RotterTram. Dit rijdende tramrestaurant laat je Rotterdam zien en serveert een viergangendiner met bijpassend drankarrangement. Tijdens een rondrit van zo’n 2,5 uur zie je verschillende bezienswaardigheden langskomen. Als je ogen tenminste niet op je bord gericht zijn!

De Rottertram bestaat 1 jaar!

Op zondag 30 juni 2019 rijdt de RotterTram 3 verjaardagsritten van zo’n 30 minuten tussen 9:30 uur en 11:00 uur. Belangstellenden die onder het genot van een heerlijk gebakje een ritje door Rotterdam willen maken, kunnen zich aanmelden op www.rottertram.nl. Daarnaast hebben gasten in de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete menu. In juli en augustus wordt op basis hiervan het best of-menu geserveerd bestaande uit een Tonijn Tartaar, Wilde Argentijnse Garnalen met een Artisjok Ravioli, Krokant Lamsvlees en een Aardbeien Romanoff.

De RotterTram Rijdt!

Onlangs fietsen wij (net de tram gemist…) naar de tramremise van de RET voor de presentatie van de RotterTram. Tussen de witte en groene ballonnen genieten we van een drankje en wachten we op de aankomst van de RotterTram. Het is nog even spannend of ie echt gaat arriveren, vijf minuten voor vertrek moest er hier en daar nog wat aan gesleuteld worden. Terwijl “Rotterdam de mooiste rotstad” van Hermes House Band wordt gedraaid komt de tram dan eindelijk binnenrijden, hij doet het!

Een droom komt uit

Uit de tram stapt Suzanne Knegt, een echte Rotterdamse ondernemer die haar droom achterna ging en haar eigen ‘RotterTram’ heeft gerealiseerd. Wij staan tussen genodigden, pers, familie en vrienden. Suzanne bedankt veel van de aanwezigen voor de hulp en steun om haar droom te verwezenlijken. Met behulp van crowdfunding is minimaal 200.000 opgehaald. Wat een bedrag! En toen kon eigenlijk pas het echte werk beginnen. De historische dubbelgelede Düwag tram met nummer 1629 uit 1969 is omgebouwd tot een mooi restaurant op wielen waar je zowel kunt genieten van de mooiste stad van Nederland, als een culinair viergangendiner met bijpassende wijnen. Wat wil je nog meer?

Wat een wijf!

meesterkok Ad Janssen over RotterTram oprichtster Suzanne Knegt

Culinaire rit

Enige tijd geleden werkte Suzanne in het klantcontactcentrum van de RET en heeft ze zich in korte tijd naar andere afdelingen zoals marketing gewerkt. Dat Suzanne verstand heeft van trends is te zien aan haar unieke concept. Overigens is koken niet haar favoriete bezigheid. Voor het culinaire gedeelte is Ad Janssen van GasteRhoon ingeschakeld. Suzanne en Ad staan vol trots voor de tram, dit is nu al een topteam! Toen Ad werd gevraagd om partner te worden in RotterTram wist hij het gelijk: “Wat een unieke kans.” en “Wat een wijf!” Het enige waar Suzanne even aan moesten wennen was dat Ad geen “trem” maar “tram” zei.

Strak en gezellig

Na de toespraken nemen we een kijkje in de historische tram. Het interieur oogt strak en gezellig en boven de tafels hangen tablets. Deze schermen met GPS zorgen ervoor dat je meer kan lezen over de plekken waar de tram langsrijdt. Ook is het mogelijk om de Rottertram als rijdende locatie af te huren voor een uniek bedrijfsfeestje. Voorin 20 plaatsen en achterin 24 plaatsen, in totaal 44 plaatsen. We maken nog wat classy foto’s in de tram en genieten daarna van de hapjes en gerechten die worden geserveerd op deze culinaire tour.

De komende periode is de RotterTram al volgeboekt. Wees er dus snel en boek deze Rotterdamse belevenis via www.rottertram.nl. Wij hebben alvast een plekje gereserveerd!

Deze blog is geschreven door Sarah en Maaike. De foto’s zijn gemaakt door Emma van der Kaaij.

Splashtours

Splashtours

Splashtours biedt een tour met gids door Rotterdam in een knalgele amfib...
Sarah en Maaike poseren voor achterkant Rottertram Sarah en Maaike poseren voor achterkant Rottertram

Meer van Sarah & Maaike

Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike
DSC_0272 copy

Sarah en Maaike zijn in jazzy sferen bij Dizzy in Rotterdam West

Jazzcafé Dizzy, een van de bekendste jazzcafés van Nederland, is voo...

26 okt 2018 door Sarah & Maaike
Een dagje ultiem vermaak in het Plaswijckpark

Een dagje ultiem vermaak in het Plaswijckpark

Onze blogger Maaike bezocht onlangs met haar gezin en fotografe Emma het...

19 okt 2018 door Sarah & Maaike