Hawaiiaanse sferen in het Maritiem District

Hawaiiaanse sferen in het Maritiem District

4 april 2018 door

Bloggers Maaike en Sarah zijn grote fans van het Poké-concept. Poké betekent gesneden vis en is een traditioneel recept uit Hawaii. Je kunt de Poké eten met allerlei lekkere toppings en gezonde veggies. Inmiddels is de Poké ook in Rotterdam helemaal hot. Maaike een Sarah nemen een kijkje bij de nieuwste aanwinst waar je dit gezonde gerecht kunt ontdekken: The Poké Box aan de Posthoornstraat in het Maritiem District.

Poké, poké, poké

Het eerste ‘Poké’- restaurant van Nederland, The Poké Bowl, opende in augustus 2016 in Rotterdam. Vanwege het grote succes opende ze een tweede locatie in Rotterdam aan de Karel Doormanstraat. En sinds dit voorjaar is er dus weer een nieuwe Poké hotspot bijgekomen genaamd The Poké Box, gevestigd aan de Posthoornstraat bij de Wijnhaven.

En dan het interieur

Als je The Poké Box binnenstapt zou je zomaar eens het gevoel kunnen hebben dat je een sterrenrestaurant binnenstapt. Het interieur is namelijk ontwikkeld door Jeroen Smeele van Smeele projecten (o.a. bekend van Restaurant Fred). De tafels en de bar zijn strak, de kleuren en planten maken het gezellig en diverse details maken het geheel af. Zo staat de bar, in de vorm van een box, midden in de zaak. Ander interessant detail: de tegels stellen visschubben voor. De tegels zijn ontwikkeld door Diesel. Nice!

Over Poké Box

Hench Hsu en Anhkhoa Dang, beiden 27 jaar, woonden jarenlang naast elkaar zonder een woord met elkaar te wisselen. Op een dag werden zij door gemeenschappelijke vrienden aan elkaar voorgesteld en werden zij vrienden. Toen Anhkhoa op het punt stond om naar Vietnam te verhuizen wist Hench hem te overtuigen om in Rotterdam te blijven om een mooie zaak op te zetten. En dat is geslaagd! In het (afhaal)restaurant kan je zeer sfeervol Poké eten. Met de Hogeschool Rotterdam om te hoek en verschillende creatieve ondernemers in het Wijnhavengebied trekt The Poké Box een gevarieerd publiek aan.

En het eten?

Hoewel het interieur zeer belangrijk is, zijn we natuurlijk ook erg benieuwd naar het eten. Gelukkig zit dat helemaal goed en is alles wat ze ons voorzetten ontzettend smaakvol. Hoe ze dat bij The Poké Box voor elkaar krijgen? Poké is oorspronkelijk Hawaiiaans en Hench komt regelmatig bij zijn zus die daar woont. Hij leerde daar hoe ze de Poké boxen extra lekker maken! De ingrediënten (zalm, tonijn, tofu, kip of garnalen) worden van tevoren gemarineerd. Terwijl onze Poké Box wordt bereid hebben wij een ASMR- moment; ofwel rustgevend en ontspannend! Het ziet er zo mooi uit hoe de groene sojaboontjes en de vis in de Poké Box worden geschept!

Hoewel het recept van de Poké traditioneel is zien we naast de Amerikaanse invloeden ook het Rotterdamse terug in deze zaak! Vis van Schmidt Zeevis, thee van Infinity – uit de Markthal die iets verderop zit – en goede koffie van Giraffe Coffee Roasters.

De combinaties zijn eindeloos bij The Poké Box… een goede reden om nog eens terug te komen!

Bloggers Maaike en Sarah van Rotterdam Tourist Information gaan langs bij Poké Box.

 

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike