Maartje Catharina

Diner bij Opporto in voormalig Station Hofplein

29 augustus 2018 door

Elise en Maartje ontdekken in Rotterdam Noord visrestaurant Opporto. Je vindt het restaurant in voormalig Station Hofplein in het Zomerhofkwartier (ZOHO-kwartier). In de buurt tref je ook de Luchtsingel, de Hofbogen met diverse winkels en het Noordplein met het Zwaanhals.

Met seafood maak je mij, en mijn fotografe Maartje, heel erg blij. Eten bij visrestaurant Opporto stond daarom al een tijdje op mijn verlanglijstje. Twee dagen voor mijn verjaardag kwam mijn wens in vervulling. Hoe toevallig? Op een zomerse dag sloot ik de dag af met een heerlijk stukje vis.

Opporto 

Een paar minuten van mijn huis in het Oude Noorden vind je de Hofbogen, waar restaurant Opporto zit. Het begin van De Hofbogen wordt ook wel Station Hofplein genoemd. Het stationsgebouw vormde het begintraject van de Hofpleinlijn, een 28.5 kilometer lange spoorlijn die Rotterdam met Scheveningen verbond. In de Hofbogen vind je nu o.a. Jazzodium Bird, Restaurant De Jong, de Michelin restaurants van sterrenchef François Geurds én restaurant Opporto.

Liefde voor vis 

Een avondje lekker vis eten dus. In mijn jonge jaren moest ik nog niet zo veel van vis hebben. Wel was het feest als mijn ouders mosselen aten. Dat betekende voor mij kip, patat en appelmoes! Toen ik ouder werd ontdekte ik ook de liefde voor seafood. Vandaag de dag kan ik er geen genoeg van krijgen. Geen slecht idee dus om een kijkje te nemen in de keuken van Opporto.

Hip en strak 

Op reis is mijn motto vaak ‘het lekkerste eten vind je bij de plastic stoelen en tafeltjes’. Toch ben ik een groot liefhebber van mooi ingerichte restaurants. Het interieur is voor mij een grote reden om ergens wel of niet te gaan eten. Bij Opporto ben ik aan het juiste adres. De prachtige bar met Mediterrane kleine tegels staat prominent in het midden van de ruimte. Ook de toffe botanische twist aan het plafond valt op. Verder bestaat het interieur uit veel aardtinten, hout en mooie design stoelen. Het oogt een tikje romantisch, maar ook wel heel relaxt en gezellig.

More seafood

The Oyster Club

The Oyster Club

Fruits de Mer, oesters, kreeft en zo veel meer. The Oyster Club werkt hoofd...
Visrestaurant Langoest

Visrestaurant Langoest

Met uitzicht op de Erasmusbrug kun je genieten van seizoensvis, fruits de m...
Mood Rotterdam

Mood Rotterdam

Op de Kop van Zuid vind je Restaurant Mood Rotterdam. De tafels worden er g...

Op reis is mijn motto vaak ‘het lekkerste eten vind je bij de plastic stoelen en tafeltjes’.

Elise

Alle vissen uit de zee 

Met een Portugees wijntje en een proeverij van verschillende gerechten van de kaart begint de avond. De gamba’s smaken precies zoals ik ze deze zomer in Spanje at, heerlijk. De verse coquille was kort gegrild op een lava grill, wat een zachte rokerige smaak geeft. En ook de oesters slurp ik met veel plezier naar binnen.

Seafood 

Het hoofdgerecht bestaat uit witte vis: rode poon en zeebaars. Je kunt bij Opporto ook de bekende seafood platters bestellen. Gevuld met bijvoorbeeld kreeft, krabpoten, langoustines, gamba’s, vongole, scheermessen, mosselen, octopus en oesters. Probeer wel nog een plekje over te houden voor het dessert. Ik kan je vertellen, dat is de moeite waard! Op tafel verschijnt een groot bord met verschillende zoete lekkernijen om te delen. Wauw: zegt de foto die Maartje maakte al niet genoeg?

2000-dakpark-hofplein-rotterdam-guido-pijper 2000-dakpark-hofplein-rotterdam-guido-pijper

Meer informatie 

Ben jij ook een visliefhebber? Ontdek dan Opporto. Het visrestaurant is open van maandag t/m donderdag van 17.00 tot 22.00 en vrijdag en zaterdag sluit het restaurant om 23.00 uur. Aan de achterzijde van het restaurant kun je vanaf 18.00 uur gratis parkeren.

Dit artikel is geschreven door blogster Elise Barends met foto’s van fotografe Maartje Catharina.

Ook in de buurt

Luchtpark Hofbogen

Luchtpark Hofbogen

Picknicken en wandelen tussen het groen op voormalige Station Hofplein.

Meer van Elise Barends

06_MUSEUM_RDAM_Foto2

Elise ontdekt de geschiedenis van Hotel New York bij Museum Rotterdam

In mei 2018 kreeg Elise een rondleiding in Hotel New York van hotelporti...

27 dec 2021 door Elise Barends
The Good People store

De favoriete zaakjes van Elise in het MAHO kwartier

Onze blogger Elise bezoekt met fotografe Maartje Catharina het gezellige...

17 dec 2021 door Elise Barends
RTI_Blog_Elise_Langoest_main2

Langoest aan de Maas: Vis met een goud randje

Liefhebbers van oesters, kreeft, coquilles, sashimi, gamba’s, fruit de...

16 dec 2021 door Elise Barends