NRC: Dineren in het gezelligste blok aan de Witte de Withstraat

5 december 2017 door

De Witte de Withstraat is voor Maaike en Sarah een van hun favoriete straten. Dit kloppende hart van de Rotterdamse kunstscene staat ook bekend om een bruisend nachtleven. Maaike en Sarah bezoeken er een van hun favoriete hotspots, het Nieuw Rotterdam Café.

De Witte de Withstraat: The place to be

Een aantal jaar geleden werkte Sarah voor King Kong, een hostel (2x verkozen tot het beste hostel van Nederland!) naast Café de Witte Aap in het Witte de Withkwartier. De Witte de Withstraat is een van onze favoriete straten van Rotterdam, je kunt hier na het uitgaan snacken bij Eethuis Fafi, dansjes doen bij De Witte Aap en je wanen in Afrikaanse en Midden-Oosterse sferen bij Restaurant Bazar. De Witte de With straat bekend om zijn bruisende nachtleven, maar je vindt er ook speciaalzaken, kunstinstellingen en galeries. Er is voor ieder wat wils. Voor een gezellige avond stuurde Sarah de gasten van King Kong linea recta door naar het Nieuw Rotterdams Café, beter bekend als het NRC.

Feels like home

Wie kent het eigenlijk niet? De opvallend gekleurde sfeerlichten van NRC verspreiden zich over het hele terras. In onze jonge jaren, toen wij bijna klaar waren met onze studie aan de Erasmus Universiteit, kwam het NRC tot stand. Ooit zat in dit gebouw de redactie van de Volkskrant, nu is het omgetoverd tot een ruim en sfeervol café. In onze gouden tijd konden wij als studenten niet veel geld aan lunchen en drankjes buiten de deur uitgeven. Toen we na onze studententijd wat meer begonnen te verdienen gingen we vaker op pad. In de zomer vind je ons dan ook regelmatig met zonnebril en een lekkere glas vino op het terras van het NRC. Leuk om meer geld te hebben, jammer dat we ouder worden (welkom quarterlife crisis!). Bij het NRC hoef je je gelukkig niet oud te voelen. Hier komt zowel jong als oud publiek dus ook wij voelen ons hier comfortabel… Typisch Rotterdams, iedereen voelt zich hier thuis!

Super ontvangst en perfecte sfeer

Op een winterse doordeweekse avond zijn wij uitgenodigd om bij het NRC te komen dineren. Zelfs op een dinsdag met slecht weer heerst hier fijne sfeer. Als we het ruime en kunstzinnige café binnenstappen vergeten we meteen dat we net door de (pleuris)regen hebben moeten lopen. De barman ziet onze verregende haren en biedt ons direct een gin-tonic aan. Ons enthousiasme is groot! Genietend van onze gin-tonic kijken we eens goed rond want dat hadden we eigenlijk nooit echt eerder gedaan. Je kunt naar de muren blijven kijken want overal hangt kunst. Het NRC straalt gezelligheid en sfeer uit en oogt tijdloos. Erg verfrissend, een café wat niet meegaat in de hipster jungle-sferen maar echt authenticiteit uitstraalt. Het interieur is ruim opgezet en tegelijkertijd kan je hier knus zitten op een van de rode banken met gele en oranje kussens.

Nog meer fan van..

Wij waren natuurlijk al fan van het NRC maar hebben toch iets nieuws ontdekt: je kunt hier ook goed dineren. Tonijnsteak, curry en kreeft, bij het NRC is er een menukaart met voor iedereen iets lekkers. En taarten van Koekela! Of je nou als student alleen een drankje of dansje wil doen of met je opa of oma wil komen eten, deze locatie kunnen wij aanraden voor jong en oud!

Deze blog is geschreven door Maaike en Sarah. De foto’s zijn gemaakt door Irene van der Kaaij

Op bezoek bij NRC

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike