Een goede start van de dag bij Lilith aan de Nieuwe Binnenweg

14 maart 2018 door

Maaike en Sarah genieten van de (bijna) all-day breakfast en brinner mogelijkheden bij Lilith aan de Nieuwe Binnenweg. Ze bestellen eerst een verse gemberthee en een frisse muntthee om zich daarna eens goed te verdiepen in het verleidelijke menu. Maaike nam deze keer trouwens haar dochter en zusje mee. Haar zusje Emma maakte het filmpje en de foto’s bij deze blog!

Het is een koude winterdag, maar wonende in het semi-dorpse Kralingen zoeken wij altijd een reden om naar West te gaan. Dat we werden uitgenodigd om bij Lilith te brunchen kwam ons perfect uit. Lilith is volgens ons de eerste ontbijtbar van Rotterdam. By Jarmusch is een goede ‘second’ hoor. De geboorte van deze zaak was dan ook een verademing voor de club-gangers onder ons. Nooit meer ‘het is 12:00 uur geweest, sorry we serveren geen pannenkoeken meer’, hallelujah!

Lilith?

Of nou ja… hallelujah. De naam Lilith is gebaseerd op de Joodse legende die zegt dat Adam vóór Eva een andere vrouw zou hebben gehad. Adam en Eva zijn bekend. Lilith zou, volgens een Joodse mythe die ontstaan is door het verschil tussen de twee scheppingsverhalen uit de bijbel, een eerdere vrouw van Adam zijn. Volgens die mythe zou Lilith gelijke rechten eisen en aangezien Adam dit niet kon waarderen zou er een nieuwe vrouw gemaakt zijn door God, dit was Eva (gemaakt uit een rib van Adam).

RTI_Blog_Sarah-en-Maaike_Lilith_1 RTI_Blog_Sarah-en-Maaike_Lilith_1

In de buurt van andere hotspots

Charlotte Damen blaast Lilith nieuw leven in door haar ontbijtbar naar de Joodse legende te vernoemen. Wij kennen haar creatie, Lilith, nog van de Mauritsstraat, een zijstraat van de Oude Binnenweg. Charlotte is met Lilith begonnen als pop-up bar en het was meteen een succes. In de zomer 2017 maakte ze de overstap naar de Oude Binnenweg waar voorheen de Brasserie van Antwerpen zat. Lilith is tegenwoordig een volwaardig café -restaurant in de buurt van hotspots zoals Koekela, Rotown en het Vlaamsch Broodhuys.

Donker, maar gezellig

Opvallend bij deze nieuwe locatie is wederom het donkere interieur. Het is een beetje mysterieus, maar voelt tevens ook erg geborgen en gezellig. Het is ook ideaal voor als je brak bent en absoluut geen daglicht kan verdragen. Of wanneer je gewoon heerlijk hebt uitgeslapen. Want zelfs al begint je dag om 4 uur ’s middags je kunt gewoon naar Lilith voor een originele brinner (breakfast/dinner).

Het menu!

Lilith heeft een heerlijk en divers menu met zoete en hartige gerechten zoals befaamde French Toast, Eggs Benedict en Acai en Yoghurt Bowls. Wij kiezen voor de American Pancakes met blueberries, Eggs royale met zalm en avocado en een gevulde miso-soup met noodles en groenten. Ideaal voor onze samenstelling: Lilith is er ook voor de kids met een apart gerecht van twee pancakes met siroop en boter. Onze conclusie: Lilith is een goede reden om vaker richting West te fietsen.

Iets te vieren? Bij Lilith kan je een mobiele koffiebar huren voor je borrel of feestje.

Deze blog is geschreven door Maaike & Sarah. De foto’s zijn gemaakt door Emma van der Kaaij.

Bloggers Maaike en Sarah van Rotterdam Tourist Information ontdekken Lilith aan de Nieuwe Binnenweg.

 

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike