Iris van den Broek

De leukste conceptstores van Rotterdam

28 februari 2020 door

Rotterdam is booming en ook de conceptstores weten er steeds meer een plekje te bemachtigen. Ik hou van deze telkens veranderende winkels: om de zoveel tijd een wisselend interieur, nieuwe producten of weer iets anders te beleven. Ik nam een kijkje in mijn drie favoriete Rotterdamse conceptstores. Sla deze stores niet over in je zoektocht naar het perfecte cadeau!

INCONCEPT Live Magazine

Waar je vroeger uren kon rondneuzen tussen de boeken bij De Slegte, is dit monumentale pand vandaag de dag INCONCEPT met als ondertitel live magazine. Hier vind je alles wat je normaal in een magazine tegenkomt, maar dan in 3D en tastbaar! De producten zijn een mix van bekende ontwerpers of van jonge creatieven; vaak net van de kunstacademie. Zo sta ik oog in oog met designmeubelen van het Deense Sofacompany, sieraden van de Rotterdamse ontwerpster Lydia Bremer, een vintage collectie van Designer Sale Zero 10 en E-bikes van Spiked Cycles. Achter in het enorme pand zie ik een collectie mooie vintage kleding, schoenen en tassen. Ook kun je hier bij het INCONCEPTcafe terecht voor een bakkie pleur, maar dan wel met een Indische twist.

Initiatiefnemer is de jonge Evana Kuik, misschien bij jullie wel bekend van de LINDA.tv serie ‘LEEF!’ waar zij vlogt over haar strijd tegen de zeldzame, dodelijke ziekte: systemische sclerose. Haar eigen modelabel EVAN Menswear heeft een mooi plekje in de winkel.

Later dit jaar kom ik graag nog een keertje terug in deze store. Dan zullen de zondagmiddagen gevuld zijn met live jazz en soul muziek. Ook zal er dan een expositie gewijd zijn aan het ontwerperskoppel Puck & Hans. Bekend van de riemen van wc-brilscharnieren, plastic doorschijnende jurken en handbeschilderde blouses. Saai zijn ze ieder geval nooit.

INCONCEPT is te vinden op Coolsingel 83 –

Lost & Found

Twee deuren verder van INCONCEPT is Lost & Found te vinden. Deze winkel is net weer even anders. Ik voel me hier thuis zodra ik één stap binnen zet. Een fijn muziekje en tientallen bijzondere planten begroeten mij. Ik zie een enorme aloë vera plant, planten uit Madagaskar, vetplanten, kievietsbloemen, koffie- en theeplanten en misschien wel de allerleukste: de in het oude Rotterdamse zwemparadijs Tropicana gekweekte poederkwastplanten. Een mooie store dus als je een stapje verder wil gaan dan de standaard Sissy-Boy cactus.

Lost & Found is niet alleen een walhalla voor plantenliefhebbers. Van babykleertjes, tassen, kaarten, T-shirts tot aan kleurrijke camera-riemen. Alle producten zijn duurzaam of gemaakt van hergebruikt materiaal. Ook leuk: de werkplaatsen van de Rotterdamse ondernemers bevinden zich in de winkel. Hierdoor kun je soms ter plekke zien hoe het product gemaakt wordt.

Lost & Found is te vinden op Coolsingel 71 –

Collectiv by Swan

Als trouwe bezoeker van de Swan Market ben ik erg blij met deze store! Nu hoef ik niet meer te wachten op de volgende editie van Rotterdams bekendste lifestylemarkt en kan ik op elk moment de producten van Nederlandse bodem in slaan. Van zelfgemaakte sieraden, leren tassen, zonnebrillen, posters, kaarten tot aan kinderkleding en vintage meubels. En net als op de Swan Market kun je een praatje maken met de ontwerpers. Die aan mij verklapten dat er binnenkort ook een mannencollectie komt.

– Collectiv by Swan is te vinden op Oude Binnenweg 137 –

Dit artikel is geschreven door blogster Elise Barends met foto’s van fotografe Martine Mostert.

Rotterdamse musthaves

Rotterdamse musthaves

Meer winkels die Rotterdamse producten verkopen vind je op deze pagina.

Meer shoppen

10 x originele winkels en bijzondere boetieks voor dames

10 x originele winkels en bijzondere boetieks voor dames

Rotterdam is the place to be als het gaat om shoppen. Je vindt hier tall...
De beste shops voor de mannen

De beste shops voor de mannen

In Rotterdam valt er op het gebied van mode ook voor mannen genoeg te ki...
Shoppen voor je kids

Shoppen voor je kids

Wil je niet alleen zelf goed voor de dag komen, maar ook je kinderen, kl...

Share

Meer van Elise Barends

The Good People store

De favoriete zaakjes van Elise in het MAHO kwartier

Onze blogger Elise bezoekt met fotografe Maartje Catharina het gezellige...

28 mrt 2019 door Elise Barends

Elise eet lekker én gezond bij saladebar SLA

Tegen een gezellige lunch of diner met vrienden of familie zeg ik niet v...

1 nov 2018 door Elise Barends
06_MUSEUM_RDAM_Foto2

Elise ontdekt de geschiedenis van Hotel New York bij Museum Rotterdam

In mei kreeg Elise een rondleiding in Hotel New York van hotelportier en...

27 sep 2018 door Elise Barends