Hangar85

13 juni 2017 door

Rotterdam bestaat uit bruisende havens en al deze mooie havens creëren de leukste hotspots aan het water die wij graag ontdekken! Van de Veerhaven, waar je chique kunt lunchen, tot de Oude Haven waar je je met lekker weer tussen de studenten en toeristen op het terras bevindt.

Verborgen haven

Het verlengde van de Oude Haven, centraal gelegen tussen Blaak en de Willemsbrug, is de Wijnhaven. Een verstopte plaats omringd met creatieve studenten van zowel de Willem de Kooning Academie als de Hogeschool Rotterdam. Er heerst een relaxte sfeer; de Wijnhaven ligt in het centrum maar is toch verborgen. Ga lekker aan het water zitten en geniet van het uitzicht op de boten, bruggen en hoge gebouwen.

Hangar85

We parkeren onze fiets bij de Vierleeuwenbrug, een prachtige oude brug die stamt uit 1898 en zich kenmerkt door de vier grote leeuwen die deze brug zogezegd ‘bewaken’. Nu maar hopen dat ze ook toezicht houden op onze fietsen. Vlakbij de brug zien we Hangar85 al liggen, een culinaire hotspot aan het water waar wij zijn uitgenodigd om te komen dineren.

Industriële gastrobar

Als wij Hangar85 binnenkomen valt het hippe industriële interieur op. De wand is bedekt met groot zwart wit fotobehang en het sfeerlicht bestaat uit een verzameling van pendel hanglampen. Een gezellige toko aan het water met wijn en culinair eten, hier laten wij ons graag verwennen! “Hangar85 heeft de laagdrempeligheid van een wijnbar met de kwaliteit van een restaurant,” zo beschrijft eigenaresse Lian Bouman zelf gastrobar Hangar85. Zij heeft een passie voor spijs en wijn en vindt het belangrijk dat elke hap en wijn perfect bij elkaar passen. De beleving, daar draait het om bij Hangar85.

Verrassende gerechten

Wij krijgen gedurende de avond verschillende gerechtjes met bijpassende wijnen voorgeschoteld, onder andere bitterballen met truffel, risotto en een mousse van rode kool, coquille, buikspek en rauwe tonijn. Als je er gaat eten kun je kiezen voor een 4, 5 en 6 gangenmenu. Het menu bestaat uit een combinatie van happen en een borrel met oesters, truffelsalami en gambakroketjes. Naast de keuze aan hapjes stroomt ook de wijn hier in overvloed.

Na deze gezellige en culinaire proeverij wandelen we op het gemak terug naar onze fietsen. Ze staan er nog, goed bewaakt door de vier authentieke leeuwen van de Wijnhaven. Een haven waar we ons, zeker in de zomer, nog vaak zien zitten! Nieuwsgierig? Bekijk dan onze pagina over Hangar85 op onze website.

Blog is geschreven door Maaike, Sarah & Emma
De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Iris de Jong

 

Op bezoek bij Hangar85

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike