De Schone Lei

3 mei 2017 door

Rotterdamse hardlopers doen regelmatig een ‘rondje Plas’ en ook gezinnen met kinderen zijn vaak aan de Kralingse Plas te vinden. De herten, speeltuinen en kinderboerderij; ze bevinden zich allemaal binnen handbereik als je rondom de Plas bent.

Niet te missen…

Ben je bij de Plas dan kan de Schone Lei je niet zijn ontgaan. Dit opvallende Indonesische gebouw bevindt zich aan het water en bestaat voor de ene helft uit het Indonesische restaurant Minang Kabau en voor de andere helft uit brasserie de Schone Lei. Je kunt hier terecht voor een goede lunch, diner, een borrel of gewoon een bakkie Rotterdamse ‘pleur’.

Altijd uitzicht op de skyline van Rotterdam

Als we ergens gaan eten is de sfeer, het terras, de service en natuurlijk het eten belangrijk. Op een herfstige avond in mei stappen wij de Schone Lei binnen. Dat we niet op het terras kunnen zitten mag de pret niet drukken, want ook vanaf binnen heb je een geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het interieur is netjes en huiselijk en je kunt aan de muur zien welke wijnen er geserveerd worden.

Genoeg variatie

Naast de normale menukaart is er maandelijks een ander thema (o.a. stampotmaand en wildmaand). Het vegetarische gerecht verandert dagelijks omdat er elke dag eenzelfde klant vegetarisch komt eten. Kijk, dat is nog eens klantenservice! Terwijl we genieten van bitterballen van risotto en garnalen en een frisse salade geitenkaas hebben we een mooi uitzicht op de skyline van Rotterdam. Als hoofgerecht kunnen we kiezen voor een vegetarische zoete aardappelgratin, een diamanthaas van de green egg of catch of the day: zwaardvis met antiboise van tomaat. De zwaardvis vangen ze niet rechtstreeks uit de Plas, maar komt van onze vertrouwde Rotterdamse Schmidt Zeevis. Keuze genoeg en het eten smaakt goed!

Terras? Check!

Op deze mooie locatie zien wij onszelf wel tijdens een warme dag op het terras zitten. Check voor meer informatie over deze hotspot de website van de Schone Lei.

Liefs uit Kralingen!

Blog is geschreven door Maaike & Emma
De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Iris de Jong

 

Op bezoek bij De Schone Lei

Share

Meer van Sarah & Maaike

Blog_Binnerotte_7.jpg

Stadsterras Binnenrotte

De zomer breekt aan en iedereen wil naar buiten! Op het plein van de Bin...

16 dec 2021 door Sarah & Maaike
Parqiet_1.jpg

Parqiet

Onze bloggers Sarah & Maaike gaan altijd op zoek naar leuke horeca i...

13 dec 2021 door Sarah & Maaike
Jack Bean interieur

Sarah en Maaike eten bij Jack Bean; a concrete jungle where vegan burgers are made

Sarah en Maaike ontdekken het groene Jack Bean aan het Weena. Hier is vl...

16 nov 2018 door Sarah & Maaike