Drie tips voor yoga in de buitenlucht

Van Jennifer Schregel

Drie tips voor yoga in de buitenlucht

8 augustus 2018 door Jennifer Schregel

Om gezond te blijven en om te ontspannen beoefenen veel mensen yoga. Je leert zo je geest, je gevoel en je lichaam beter te beheersen. Yoga bestaat uit meer dan alleen de fysieke beoefening. Het is een achtvoudig pad, waar de yoga oefeningen die wij hier in het westen kennen één onderdeel van is. Jennifer Schregel heeft een passie voor yoga. Met haar platform Buiten-Yoga.nl toont ze een overzicht van yogalessen op diverse buitenlocaties en stimuleert ze yogaliefhebbers om de natuur in eigen land te ontdekken op hun yogamat. Wil jij ook gezond blijven en ontspannen je week beginnen? Lees de tips van Jennifer over yoga op bijzondere buitenlocaties in Rotterdam.

Het fijne van de zomer is dat je weer op verschillende prachtige locaties in en om Rotterdam yogalessen kunt volgen in de buitenlucht. Het beoefenen van yoga in de buitenlucht geeft een extra dimensie aan de yogales; lekker met je voeten in het zand of op het gras, je voelt de wind langs je lichaam, de zon op je huid en het geluid van vogels op de achtergrond.

Yoga in de buitenlucht is hét recept voor ontspanning; de natuur opzoeken voor meditatie, yoga of beweging. En daarvoor hoef je niet altijd ver te reizen. Op diverse plekken in de buurt, in parken en natuurgebieden, worden tijdens de zomermaanden yogalessen aangeboden. Ontdoe jezelf even van de drukte van de stad en dompel je onder in een oase van rust. Ik heb de mooiste outdoor yoga locaties in Rotterdam voor je op een rij gezet.

1. Oude Haven

Tot en met 16 september kan je elke zaterdagochtend van 10.30 – 11.30 genieten van een buiten yogales van Balanzs Rotterdam in de Oude Haven. De lessen van Balanzs zijn voor iedereen toegankelijk: jong en oud, man en vrouw. Ja, zelfs voor mensen met korte hamstrings, voor de bankhangers en de echte bodybuilders.

Verzamelen bij Hotel citizenM op het Gelderseplein.

Meer info

 

2. Kralingse Bos

Yoga Kralingen verzorgd tot en met 1 oktober elke zondag van 09.30 – 10.30 en elke woensdag van 09.00 – 10.00 outdoor lessen in het Kralingse Bos. Het is laagdrempelig, voor elk niveau en met een kop thee en wat lekkers na afloop!

Verzamelen op de Julianabrug (rotonde Plaszoom/Kralingseweg/Kralingse Plaslaan/Kortekade).

Meer info

 

Kralingse Bos Kralingse Bos

3. Het Park

In Het Park bij de Euromast kan je tot en met 1 oktober terecht voor vinyasa flow yogalessen van Justflow Yoga. De lessen worden gegeven op vrijdagen van 10.30 – 11.30 en op zondagen van 10.00 – 11.00. Een actieve les in een prachtige omgeving!

Verzamelen in Het Park bij het standbeeld van Tollens.

Meer info

 

Heb je de smaak te pakken na het uitproberen van bovenstaande lessen? Er zijn nog veel meer mooie plekken in Rotterdam en in de rest van Nederland waar wekelijks yogalessen in de buitenlucht worden gegeven. Op Buiten-Yoga.nl vind je het volledige overzicht van outdoor yogalessen; ideaal als je nog een weekendje weg of een vakantie in eigen land op de planning hebt staan deze zomer!

Wil je een keertje proeven aan yoga of de kunst afkijken? Van mei tot en met september is er elke zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur een Yoga op het Schouwburgplein. De les is gratis. Neem zelf een matje mee of huur hem voor € 3,- (cash).

 

Andere ideale plekken voor buiten yoga

Vroesenpark

Vroesenpark

Het Vroesenpark is een echt stadspark, dat al in 1929 werd aangelegd pal...
Roel Langerakpark

Roel Langerakpark

Het Roel Langerakpark is 18,3 m² hectare groot en grenst aan de ing...
Luchtpark Hofbogen

Luchtpark Hofbogen

Op het dak van het voormalig Station Hofplein is een groen stadspark ger...
Buiten-yoga.nl

Buiten-yoga.nl

In 2016 is Buiten-Yoga.nl opgericht door Jennifer Schregel & Iris Kester. Het idee is ontstaan vanuit een gedeelde passie voor natuur en yoga. Echter, een helder overzicht om buiten yoga in Nederland te beoefenen ontbrak op internet. Jennifer en Iris hebben toen hun krachten gebundeld en het platform Buiten-Yoga.nl gerealiseerd. Buiten-Yoga brengt yogadocenten en deelnemers in contact met zichzelf, elkaar en de natuur. Zoek en boek een yogales bij jou in de buurt op een voor jou passend moment; na het werk in de buurt of tijdens een dagje uit in eigen land.

Ga naar Buiten-yoga.nl