5 x indoor yoga tijdens de winter

29 november 2018 door Ellen Spoor

Rotterdammer Ellen Spoor is de oprichtster van Wereld van Yoga. Zij is ervan overtuigd dat je niet op een berg in India hoeft te wonen om met yoga balans te vinden in je dagelijkse, drukke stadsleven. Nieuwsgierig? Laat je inspireren met de tips van Ellen over yoga in het bruisende Roffa.

Je denkt er misschien niet zo snel aan: yoga tijdens je weekendje in Rotterdam. Je komt natuurlijk vooral om iconen als de Markthal, de Euromast of de Kunsthal te bezoeken. En om heerlijk te eten, borrelen, struinen, overnachten en shoppen. Maar hoe fijn is het om dat met een soepel lijf en ‘mindful’ hoofd te doen?

Ik vertel je waarom yoga een lekkere toevoeging is aan je citytrip én waar je precies terecht kunt voor een ontspannen yogales, of je nou Rotterdammer bent of niet.

Waarom yoga?

Als je je laat onderdompelen door de rauwe, creatieve vibe van Rotterdam, kun je je voorstellen dat:
1. Je veel loopt en staat tijdens je bezoek. Je rug en je benen worden hier niet altijd net zo blij van als jij.
2. Je nogal wat prikkels te verwerken krijgt: rinkelende trams, krioelende mensen, knipperende billboards en nog heel veel meer.
3. Je je niet he-le-máál aan je gebruikelijke eetpatroon houdt en er wat extra alcohol, vet of suiker binnenkomt.

Yoga helpt je lichaam soepel en sterk te houden, je geest rustig te krijgen én je systeem sneller te detoxen. En misschien nog wel belangrijker: het is heerlijk om te doen!

Ik heb 5 yogastudio’s voor je geselecteerd, waar je met een gerust hart een les yoga kunt gaan volgen. Of je nou 1 keer komt, of meteen een abonnement neemt. Een losse les kost ongeveer €10 tot €15.

1. Hot Yoga Place in Rotterdam Schiebroek

Bij deze unieke yogastudio (want alleen voor vrouwen) kun je hot yoga volgen in een temperatuur van 40 graden. Dit voelt misschien heel spannend, maar het valt reuze mee. Je kunt rustige en actievere yoga beoefenen en de warmte helpt je extra bij het detoxen. Na de les voel je je als herboren! Je kunt bij Hot Yoga Place kiezen uit een breed lesrooster en de docenten zijn super aardig. Aanrader!

2. STUDIO Hillegersberg in Rotterdam Hillegersberg

Deze mooie studio is gevestigd in een voormalige, industriële werkplaats en ligt in een prachtig stukje Rotterdam. Tip: ga vooral voor of na de les even naar de Bergse Plas! Je kunt bij de studio Vinyasa Yoga en Hatha Yoga volgen en je ook nog lekker laten masseren. Een betere start van je dag kun je niet hebben.

3. Bodhi Yoga en Mindfulness

Blijf je in het centrum? Ga dan vooral een les volgen bij Bodhi op de Hoogstraat. Bodhi is een professionele studio waar je zowel in de ochtend als in de avond bijvoorbeeld Kundalini Yoga of Restorative Yoga kunt volgen. De studio heeft een gezellige lounge waar je een fijne latte kunt drinken en een kleine shop voor je yogaspullen.

4. De Yogajuf in Rotterdam Zuid

‘Op’ Zuid, zoals we dat in Rotterdam zeggen, zijn niet zo heel veel yogastudio’s te vinden. Maar gelukkig is er De Yogajuf. Op de Pretorialaan kun je van maandag t/m vrijdag Hatha Yoga, Restorative Yoga of meditatie volgen in een mega sfeervolle ruimte.

5. Yoga Cabana

Iets ten westen van het centrum kun je 2 keer per week een heerlijke yogales volgen, maar… je kunt hier ook je batterij helemaal komen opladen tijdens een fijne 1-daagse yogaretreat. Daarvoor hoef je namelijk heus niet helemaal naar de Veluwe of zelfs het buitenland. Dat kan gewoon lekker bij ons in Rotterdam. Een dag bij Yoga Cabana bestaat natuurlijk uit yoga en een heerlijke lunch, aangevuld met soms een lezing, soms een workshop en soms een meditatie.

Natuurlijk heeft Rotterdam nog veel meer yogastudio’s, je kunt dit handige overzicht gebruiken voor meer inspiratie.

Wereld van Yoga

Wereld van Yoga

Met Wereld van Yoga kun jij sneller beginnen met meer balans in je drukke leven

Laat je leiden

Wil je eigenlijk gewoon dat alles voor je georganiseerd wordt? Laat je leiden door Sigrid van Taste of Yoga. Zij stelt jouw ideale weekend samen: hotel, hotspots, restaurants, sightseeing en een dagelijkse yogales. Je hoeft nergens over na te denken en krijgt wel de hele Rotterdam-beleving. Lees meer over zo’n complete yoga city trip naar Rotterdam.

Het doel van Wereld van Yoga is: iedereen de yogamat op! Natuurlijk willen we het beste halen uit de stroom van online & offline informatie om ons heen. Maar dit lukt alleen op een gezonde manier als je je systeem af en toe bewust aan de oplader legt. Met yoga bijvoorbeeld!