Rotterdamse zomer vol verrassingen

Zomer in Rotterdam

Iris van den Broek

Rotterdamse zomer vol verrassingen

De Rotterdamse zomer zit vol verrassingen, voor jong en oud. Overal vind je gezellige terrassen: in het hart van de stad, tussen en soms zelfs bovenop de fonkelende wolkenkrabbers, aan de kades van de Maas, in groene parken en in de hippe wijken rondom het centrum. De hele zomer lang zijn er festivals in overvloed, van klein en intiem tot ronduit spectaculair én wat denk je van yoga in de buitenlucht? Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours – per fiets, bus, boot of voet – en je weet waarom je deze zomer naar Rotterdam moet!

Muziek & eten (in het park)

Het zal je waarschijnlijk verrassen, maar Rotterdam is de groenste stad van Nederland. In de vele parken vinden regelmatig festivals plaats, waarop je met de voeten in het gras kunt genieten van muziek, theater, literatuur en lekker eten en drinken. Zoals muziekfestival Metropolis (waar je bands kunt zien vóórdat ze doorbreken), het sprookjesachtige Duizel in het Park (een walhalla voor kinderen).

Naast stadsparken zijn er tal van ‘geheime’ groene plekjes in Rotterdam. De Dakakker is zo’n plek. Een akker met bloementuin en zelfs bijenkasten, midden in het centrum, bovenop het Schieblock! Je kunt er heerlijk lunchen met groenten die op het dak zijn verbouwd.

Over lekker eten gesproken: de Rotterdammers vertegenwoordigen met elkaar meer dan 170 verschillende nationaliteiten. En dat kun je proeven! Op de food festivals, zoals Djemaa el Fna en Culinesse.

En als je van muziek houdt, zit je deze zomer helemaal goed in Rotterdam. Dit is de stad waar vele muziekstijlen klinken en elkaar ontmoeten, van pop tot klassiek, van jazz tot dance. Het kleurrijke Rotterdam Unlimited en het internationaal vermaarde North Sea Jazz Festival zijn muzikale hoogtepunten in het jaar, maar slechts een greep uit het grote aantal muziekfestivals.

Dansen, eten en drinken

Terrassen in Rotterdam

Terrassen in Rotterdam

Je hoeft niet op een droogje te zitten.
Festivals in Rotterdam

Festivals in Rotterdam

Er zijn er vééél in de zomer!
Citytrip Rotterdam

Citytrip Rotterdam

Ideaal met kinderen.

Op & aan het water

Niets zo verkoelend in de zomer als water. En daarvan is er in Rotterdam genoeg! Van de Maas die dwars door de stad stroomt tot gezellige binnenhavens vol terrassen. En verlang je naar een duik in zee? In een wip lig je op het strand van Hoek van Holland.

Met Splashtours ontdek je Rotterdam wel op een heel bijzondere manier. Deze hypermoderne amfibiebus rijdt langs de mooiste plekjes in de stad en ‘splasht’ bij de oever van de Maas de rivier in, om de tocht over het water te vervolgen. CityCruise voert je met een Tender, een klein bootje, langs de meest bezienswaardige spots van de stad. Passerende containerschepen die de haven binnenvaren en voorbij scheurende watertaxi’s maken het Rotterdamgevoel compleet. Wie dieper de haven in wil, maakt een rondvaart per Spido, en vaart langs werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers.

Tip: met de Rotterdam Welcome Card krijg je 25% korting op een Spido havenrondvaart van 75 minuten (en nog 49 andere kortingen, inclusief gratis OV).

Daarnaast vinden er vele speciale festivals op en aan het water plaats. Zoals het Oude Haven Zomerfestival, het Veerhavenconcert en de Wereldhavendagen.

Wandelen en fietsen langs architectuur

In de zomer is het heerlijk wandelen en fietsen door Rotterdam. Langs de kades van de Maas zorgt een zeebriesje voor de nodige verkoeling. Het is de ideale manier om de Rotterdamse architectuur te bewonderen, zoals de imposante hoogbouw op de Wilhelminapier. Vanaf het terras van Hotel New York, of luierend in één van de strandstoelen op het veldje ervoor, kun je op een mooie zomeravond genieten van een prachtige zonsondergang.

Met Rondje Rotterdam weet je zeker dat je geen van de architectonische highlights mist. Door en rondom Rotterdam zijn ook veel mooie fietsroutes.

Als je door de straten van Rotterdam beweegt, kom je onverwachte kunstwerken van beroemde kunstenaars tegen, onder wie Pablo Picasso & Carl Nesjar, Atelier van Lieshout, Henry Moore, Auguste Rodin en Elmgreen & Dragset. Deze beelden behoren tot de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam. Ontdek ze met de Rotterdam Route Kunst & Poëzie.

Zomers

De ideale zomerdag van Susan Bijl

De ideale zomerdag van Susan Bijl

En andere dagjes Rotterdam
City Tours

City Tours

De stad ontdekken
Haven, natuur & strand

Haven, natuur & strand

Rotterdam staat bekend om zijn spectaculaire haven, maar heeft met Hoek ...
Susan-Bijl_Zomer_Duizel.jpg

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie