Rotterdamse zomer vol verrassingen

Het is zomer!

DÂK is terug
DÂK - Iris van den Broek

Rotterdamse zomer vol verrassingen

De Rotterdamse zomer zit vol verrassingen, voor jong en oud. Overal vind je gezellige terrassen. De hele zomer lang zijn er festivals in overvloed, van klein en intiem tot ronduit spectaculair én wat denk je van yoga in de buitenlucht? Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours – per fiets, bus, boot of voet – en je weet waarom je deze zomer naar Rotterdam moet!

De parken in

Het zal je waarschijnlijk verrassen, maar Rotterdam is de groenste stad van Nederland. Op hete dagen kun je onder de bomen en in het water, van bijvoorbeeld de Kralingse Plas, verkoeling zoeken. In sommige parken mag je ook barbecueën, als je de troep maar netjes opruimt. Door en tussen de parken zijn ook veel mooie fietsroutes.

In de vele parken vinden regelmatig festivals plaats, waarop je met de voeten in het gras kunt genieten van muziek, theater, literatuur of lekker eten en drinken. Zoals Metropolis (waar je bands kunt zien vóórdat ze doorbreken), De Parade, Kunsthal Live op Zondag en Reggae Rotterdam. De voetjes kunnen ook van de vloer op één van de vele dancefestivals, zoals het Vrije Volk Festivals of A Day at the Park. Film kijken in de buitenlucht kan bij de Pleinbioscoop.

Naast stadsparken zijn er tal van ‘geheime’ groene plekjes in Rotterdam. De Dakakker is zo’n plek. Een akker met bloementuin en zelfs bijenkasten, midden in het centrum, bovenop het Schieblock! Je kunt er heerlijk lunchen met groenten die op het dak zijn verbouwd.

Jazz

Jazz

Door de hele stad
Food

Food

De foodtrucks komen
Muziek

Muziek

Zoals Rotterdam Unlimited

Eten, drinken & slapen

De Rotterdammers vertegenwoordigen met elkaar meer dan 170 verschillende nationaliteiten. En dat kun je proeven in de vele restaurants die stad rijk is! Of op de foodfestivals in de zomer, zoals RotterdamseKost en Culinesse.

Voor een drankje moet je ook hier zijn, want Rotterdam is nummer 2 terrasstad van Nederland. Zo kun je op een mooie zomeravond vanaf het terras van Hotel New York, of luierend in één van de strandstoelen op het veldje ervoor, genieten van een prachtige zonsondergang.

Biercafés

Biercafés

Drink een speciaalbiertje
Met het gezin

Met het gezin

Naar het kindvriendelijke Rotterdam
Boek meteen je hotel

Boek meteen je hotel

Op Booking.com

Op, aan en in het water

Niets zo verkoelend in de zomer als water. En daarvan is er in Rotterdam genoeg! Van de Nieuwe Maas die dwars door de stad stroomt tot gezellige binnenhavens vol terrassen. En verlang je naar een duik in zee? In een wip lig je op het strand van Hoek van Holland of Nesselande.

Met Splashtours ontdek je Rotterdam wel op een heel bijzondere manier. Deze hypermoderne amfibiebus rijdt langs de mooiste plekjes in de stad en ‘splasht’ bij de oever van de Maas de rivier in, om de tocht over het water te vervolgen. Passerende containerschepen die de haven binnenvaren en voorbij scheurende watertaxi’s maken het Rotterdamgevoel compleet. Wie dieper de haven in wil, maakt een rondvaart per Spido, en vaart langs werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers.

Tip: met de Rotterdam Welcome Card krijg je 25% korting op een Spido havenrondvaart van 75 minuten (en nog bijna 50 andere kortingen op attracties, restaurants en musea inclusief gratis OV).

Daarnaast vinden er vele speciale festivals op en aan het water plaats, zoals de Wereldhavendagen en Fabrique Mozaïque.

Alle seizoenen Rotterdam

Herfst

Herfst

Begin cultureel seizoen
Winter

Winter

Warmte in de koudste maanden
Lente

Lente

Rotterdam staat in bloei

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie