COVID-19: De Coronamaatregelen zijn verder aangescherpt. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Rotterdamse zomer vol verrassingen

Het is nog zomer!

DÂK - Iris van den Broek

Rotterdamse zomer vol verrassingen

De Rotterdamse zomer zit vol verrassingen, voor jong en oud. Overal vind je gezellige terrassen. De hele zomer lang zijn er festivals in overvloed, van klein en intiem tot ronduit spectaculair én wat denk je van yoga in de buitenlucht? Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours – per fiets, bus, boot of voet – en je weet waarom je deze zomervakantie naar Rotterdam moet!

Op, aan en in het water

Niets zo verkoelend in de zomer als water. En daarvan is er in Rotterdam genoeg! Van de Nieuwe Maas die dwars door de stad stroomt tot gezellige binnenhavens vol terrassen. En verlang je naar een duik in zee? In een wip lig je op het strand van Hoek van Holland, de Maasvlakte of Nesselande. Voor een leuke dag waterplezier moet je bij Plaswijckpark zijn.

Met Splashtours ontdek je Rotterdam wel op een heel bijzondere manier. Deze hypermoderne amfibiebus rijdt langs de mooiste plekjes in de stad en ‘splasht’ bij de oever van de Maas de rivier in, om de tocht over het water te vervolgen. Passerende containerschepen die de haven binnenvaren en voorbij scheurende watertaxi’s maken het Rotterdamgevoel compleet. Wie dieper de haven in wil, maakt een rondvaart per Spido, en vaart langs werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Als de kinderen zelf willen varen dan kan dat bij Kids Marina.

Tip: met de Rotterdam Welcome Card krijg je korting op een Spido havenrondvaart van 75 minuten, Kids Marina en Splashtours (en nog bijna 50 andere kortingen op attracties, restaurants en musea, inclusief gratis OV).

Daarnaast vinden er vele festivals op en aan het water plaats, zoals de Wereldhavendagen en Fabrique Mozaïque.

5 tips zomervakantie in R'dam

5 tips zomervakantie in R'dam

Lisette van Kleine Rotterdammer
Vera wandelt langs de Rotte

Vera wandelt langs de Rotte

van centrum naar Ommoord
Een avontuur dagje strand

Een avontuur dagje strand

Met Denise en Iris

De parken in

Het zal je waarschijnlijk verrassen, maar Rotterdam is de groenste stad van Nederland. Op hete dagen kun je onder de bomen en in het water, van bijvoorbeeld de Kralingse Plas, verkoeling zoeken. In sommige parken mag je ook barbecueën, als je de troep maar netjes opruimt. Door en tussen de parken zijn ook veel mooie fietsroutes. Én vergeet ook niet De Geheime Tuin te bezoeken.

In de vele parken vinden regelmatig festivals plaats, waarop je met de voeten in het gras kunt genieten van muziek, theater, literatuur of lekker eten en drinken. Zoals Metropolis, De Parade, Kunsthal Live op Zondag en Reggae Rotterdam. De voetjes kunnen ook van de vloer op één van de vele dancefestivals, zoals het Vrije Volk Festivals of A Day at the Park. Film kijken in de buitenlucht kan bij de Pleinbioscoop, of op het water bij Roffa Mon Amour.

Jazz

Jazz

Door de hele stad
Food

Food

De foodtrucks komen
Muziek

Muziek

Zoals Rotterdam Unlimited

Culinaire smeltkroes

De Rotterdammers vertegenwoordigen met elkaar meer dan 170 verschillende nationaliteiten. En dat kun je proeven in de vele restaurants die stad rijk is! Wil je van alles wat proeven ga dan in de zomer naar een foodfestival, zoals RotterdamseKost en Culinesse, of naar een overdekte markt, zoals de Fenix Food Factory.

Bij deze laatst genoemde kun je trouwens ook heerlijk buiten zitten met uitzicht op de Rijnhaven. Voor een afsluitend drankje kun je daarna de Rijnhavenbrug overlopen naar het terras van Hotel New York, om te genieten van een prachtige zonsondergang op de Nieuwe Maas.

In een stad met zo veel hoogbouw zijn er natuurlijk ook genoeg ‘geheime’ spots boven op de daken, zoals de Dakakker. Een dakboerderij van 1000m2 bovenop het Schieblock in Rotterdam! Je kunt er heerlijk lunchen met groenten die op het dak zijn verbouwd. Er zijn niet alleen akkers op de daken in Rotterdam, maar ook leuke pop-up barretjes, zoals op de Euromast en DÂK.

Alle seizoenen Rotterdam

Herfst

Herfst

Begin cultureel seizoen
Winter

Winter

Warmte in de koudste maanden
Lente

Lente

Rotterdam staat in bloei

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie