COVID-19: Bezoek je Rotterdam? Lees hier de Coronamaatregelen.

Winter in Rotterdam (deze pagina is niet actueel, binnenkort wordt hij aangepast)

Als Sinterklaas aankomt dan begint de gezelligste tijd van het jaar: winter in Rotterdam. Laat je op deze pagina inspireren met de vele evenementen die Rotterdam voor, tijdens en na de feestdagen en in de kerstvakantie te bieden heeft. Ook zijn de winkels langer open zodat je geschenken kunt kopen voor pakjesavond of Kerstmis. Voor Oud & Nieuw moet je ook in Rotterdam zijn, want hier is de Nationale Nieuwjaarsnacht.

 

16 november

Sinterklaasintocht Rotterdam

De Sint en zijn Pieten komen zaterdag 16 november om 12.30 uur weer aan op het Willemsplein. De stoet gaat via het Vasteland, Schiedamsedijk en de Meent naar het Grotekerkplein, waar de eindshow om 14.25 uur begint. Vanaf de intocht tot sinterklaasavond zijn er allerlei activiteiten rondom de Goedheiligman in Rotterdam, zoals de Sint Sing Along in de Doelen. Op 6 december kun je in Hoek van Holland de Pakjesboot uitzwaaien.

29 november

CHANGEZ XL – Black Friday Festival

In BlueCity kun je op vrijdag 29 november terecht voor de circulaire tegenhanger van Black Friday: CHANGEZ XL. Met een kleding-, speelgoed- en spullenruil en toffe circulaire ondernemers. Een primeur: voor het eerst wordt het voormalige zwembad opengesteld voor publiek. Kun je toch echt niets leuks bij elkaar ruilen, de winkels zijn in het centrum tot 23 uur open tijdens Black Friday of ga naar één van de andere (extra) koopavonden voor de feestdagen. Wees verstandig en laat de auto staan en kom met het openbaar vervoer naar het Black Friday Weekend (de fikse kortingen zijn namelijk t/m zondag 1 december).

7 december

Benny Rodrigues

Rotterdamser krijg je het niet: Benny Rodrigues die de hele nacht draait bij RTM in Transit. Tot en met nieuwjaarsdag kan je dansen in deze tijdelijk club, daarna gaat de house- en technokelder weer op slot. Zijn de kaartjes uitverkocht? Op 20 december kan je ook losgaan bij Rotterdam Rave Indoor ‘Winter Special’.

11 t/m 14 december

Claudia de Breij Oudejaarsconference

In 2016 trok Claudia’s oudejaarsconference 2,1 miljoen kijkers op NPO1 en dit keer mag zij weer live het jaar fileren vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Half december is ze te zien in het oude Luxor. Als je niet langer kunt wachten om te lachen, in Rotterdam is (bijna) dagelijks cabaret en stand-up comedy te zien.

13 december

Festival Stille Nacht

Het winterfestival presenteert sinds 2010 het meest bijzondere singer-songwritertalent, in de breedste zin van het woord; van intieme liedjesschrijvers tot indiepop en van americana tot electronica. Sam Calver, Jasper Steverlinck, Robin Kester, Amber Run, Andrew Combs, Ciao Lucifer, I Am Oak, Sugar Candy Mountain en Tessa Dixson brengen je dit jaar alvast in de kerststemming.

13 & 29 december

Tracing Thomas

Het is geen escape room en ook geen gewone theatervoorstelling. Met 17 acteurs is Tracing Thomas een theatrale zoektocht waar je als publiek volledig onderdeel van wordt. Het vermengt op unieke en spannende wijze gaming elementen met locatietheater. De locatie is het historische Fort 1881 in Hoek van Holland, goed bereikbaar met de nieuwe metro vanuit het centrum.

🎄 Kerstvakantie 🎅

 

De kerstvakantie loopt in heel Nederland en België van zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020. Tijd zat dus om Rotterdam voor een dagje (of twee, drie) te bezoeken. De dierentuin is omgetoverd tot warm winters Blijdorp, de schaatsbanen zijn weer geopend en de theaters en musea hebben extra veel jeugdvoorstellingen en -middagen. Nog wat tips van ons:

21 t/m 30 december

Kerstcircus Ahoy

Dit jaar is het weer zo ver, het Kerstcircus komt terug naar Rotterdam Ahoy! Ook is er weer een programma samengesteld met acts uit de hele wereld. Zo zijn er hilarische clowns, innemende dierennummers en spectaculaire luchtacrobatiek acts te zien. Geniet van een avond vol met verrassingen.

24 t/m 29 december

Dave’s wintervariété

De derde editie van deze feel good variétéshow is dit jaar in het Bibliotheektheater. Dave heeft weer een mooie mix van comedy, muziek en spectaculaire acrobatiek samengebracht met als thema ‘dromen’, wie heeft die nou niet?

31 december

Het Nationale Vuurwerk

Het Nationale Vuurwerk is dit jaar groter dan ooit! Op 31 december vindt niet alleen voor het dertiende jaar op rij de grootste vuurwerkshow van Nederland plaats op de Erasmusbrug, maar voor het eerst zijn er ook vuurwerkshows in Nesselande en Hoek van Holland! Voor de kleintjes die vuurwerk willen zien, om 19 uur is er weer het Nationale Kinder Vuurwerk. Na het vuurwerk zijn er talloze feestjes in Rotterdam om het nieuwe jaar goed in te luiden.

🍾 2020 🎉

 

Heb jij (heel origineel) voor 2020 goede voornemens? Dan moet je zeker in Rotterdam zijn. Zo kun je het nieuwe decennium beginnen met een frisse duik in de Zevenhuizerplas, indooryoga of een winterse wandeling. Als je dat te traag vindt kun je ook gaan hardlopen. Om te ontspannen heeft Rotterdam ook weer toffe evenementen in petto:

22 januari t/m 2 februari

IFFR | International Film Festival Rotterdam

Het IFFR is één van de grootste culturele evenementen van Nederland en één van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Het filmfestival vindt dit jaar plaats van woensdag 22 januari tot en met zondag 2 februari 2020.

5 t/m 9 februari

Art Rotterdam Week

Tijdens Art Rotterdam Week  staat Rotterdam in het teken van hedendaagse kunst. De stad bruist met kunstbeurzen, tentoonstellingen, sitefairs, open ateliers en pop-up shows.

7 maart

Museumnacht010

Als je meerdere musea en expositieruimtes op één avond wilt zien dan moet je naar de Museumnacht010 gaan. Naast de reguliere tentoonstellingen worden er unieke collecties, gekke projecten en bizarre performances voorgeschoteld door de ruim 40 deelnemende locaties.

Ook interessant

Citytrip Rotterdam deze winter?

Citytrip Rotterdam deze winter?

Boek hier meteen je hotel
Agenda

Agenda

Kijk hier wat er te doen is
Highlights 2020

Highlights 2020

Nieuwe festivals, architectuur & meer