Meer over shoppen in Rotterdam

Shoppen

Zoals het een wereldstad betaamt, is Rotterdam een waanzinnige plek om te shoppen. Het winkelaanbod is enorm en in het centrum van de stad zijn de winkels maar liefst zeven dagen per week open. De Lijnbaan (het eerste autovrije winkelgebied van Europa en daarom alleen al een must see) en de Beurstraverse – of ‘Koopgoot’, zoals de Rotterdammers zeggen – vormen het kloppende winkelhart met grote ketens als H&M, Zara, Bodyshop en Nederlands beroemdste warenhuis de Bijenkorf.

Voor high end designerbrands sla je de Van Oldebarneveltstraat in, in Rotterdam ook wel bekend als het modekwartier. Een straat waar je zintuigen te kort komt, als je van stijlvolle mode-, schoenen- en bloemenwinkels houdt.
Bij winkels als Van Dijk, Nen Xavier en ANSH46 word je met veel verstand van stoffen en pasvorm in een nieuwe outfit gestoken. Bij Nostra sluit je een geslaagde shopsessie af met koffie en taart. Smaakt dat naar meer? De Nieuwe Binnenweg is de straat van de vele ambachtelijke bakkertjes en lunchrooms, die worden afgewisseld met bijzondere mode- en cadeauwinkels.

Van grote modemerken tot kleine designwinkels

Voor modemerken als Scotch & Soda, Zola en American Vintage duik je de nabijgelegen Meent in, waar zich ook een van de beste ijssalons van de stad én de beroemde brasserie Dudok bevinden. Van de Meent is het maar een klein eindje wandelen naar de Pannenkoekstraat en de Botersloot, een eigenzinnig gebied vól kleinschalige (tweedehands) modewinkels, boekwinkels, design shops en horeca.

Wie gek is op (vintage) meubels en ambachtelijk design, moet zeker een middagje uittrekken om het Oude Noorden te ontdekken. Dit oude volkswijkje heeft zich de laatste jaren ontpopt tot waar designwalhalla. In de historische pandjes verkopen ontwerpers hun eigen werk of dat van andere ontwerpers, veelal handgemaakt.

Buiten het centrum

Soms moet je iets verder reizen voor een goede shoppingsessie. Hillegersberg is een van de chiquere wijken van de stad met dito winkels. Van exquise delicatessenzaken en groentenjuweliers tot kwaliteitsmode. Vanuit het centrum brengt de tram je er binnen een kwartier naartoe. Wil je je tijd zo efficiënt mogelijk besteden? Ga dan naar shopping center Alexandrium. Dit enorme winkelcentrum ligt vlakbij de snelweg en huisvest maar liefst 140 winkels onder één dak. Naast zaken als Primark, Ici Paris en De Tuinen kun je ook terecht bij de zogenaamde Megastores en is er een Woonmall, waar je volop inspiratie opdoet voor je huis.

Meer shopinspiratie nodig? Bij Rotterdam Tourist Information is een Shopping Guide in het Nederlands en Engels verkrijgbaar, met daarin de leukste winkels en horeca op rij.

Openingstijden en koopavonden

Bekijk de openingstijden en koopavonden in Rotterdam.

Meer winkels

Nog meer shoppen

Rotterdam Sneakerwalhalla

De beste sneakershops volgens Sander Daniëls

Klik Hier

Typisch Rotterdamse Winkels

Heerlijk shoppen

Klik Hier

Gids 'Rotterdam Shoppingstad'

Shop 'till you drop!

Klik Hier

Geef een VVV cadeaubon

Geef een VVV cadeaubon

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card