Rotterdam, dé festivalstad
Anne Reitsma

Rotterdam, dé festivalstad

Dat Rotterdam een paar jaar geleden uitgeroepen is tot beste festivalstad van de wereld, is niet voor niets. Niet alleen heeft Rotterdam véél festivals (hartje zomer, maar ook als het vriest dat het kraakt), de Rotterdamse organisatoren tonen met de programma’s die ze bedenken vooral ook veel lef en vernieuwingsdrift.

Van klein en intiem tot groot en internationaal

Naast internationaal hoog aangeschreven festivals zoals het International Film Festival Rotterdam in januari en het North Sea Jazz Festival in juli, komen er steeds meer kleine, intieme festivals bij. Steeds vaker vinden die plaats op bijzondere plekken. Oude pakhuizen en loodsen, daken, leegstaande gebouwen en ‘geheime tuinen’ vormen een bron van inspiratie. Net als de haven; regelmatig vinden concerten plaats in fabriekshallen, scheepswerven, containers en stukjes niemandsland, waar elektronische muziek en avantgardistische kunst verrassend goed tot hun recht komen.

Filmfestivals in Rotterdam

Filmfestivals in Rotterdam

Zowel buiten als binnen.

Festivals in het groen

Zoek in de zomermaanden vooral de parken op. Veel van de festivals die daar plaatsvinden zijn gratis toegankelijk. Zoals muziekfestival Metropolis (waar je bands kunt zien vóórdat ze doorbreken) en de Dag van de Romantische Muziek (ruisende rokken, witte wijn, oesters en strijkkwartetjes). Wie van lekker eten houdt, kan in Rotterdam ook zijn hart ophalen. Van kleinschalige markten op pleinen in de wijk, zoals Rotterdamse Oogst, tot populaire food(truck)festivals als HOP Rotterdam en CuliNESSE: foodfestivals zijn hot, net als dancefestivals.

Dancefestivals in Rotterdam

Dancefestivals in Rotterdam

Vergeet Ibiza en Tomorrowland.
Foodfestivals in Rotterdam

Foodfestivals in Rotterdam

Laat de foodtrucks maar komen!
Muziekfestivals in Rotterdam

Muziekfestivals in Rotterdam

Swingen of gewoon luisteren.

Festivalagenda

Net zoals mensen zijn veel festivals niet in een hokje te plaatsen. Bekijk daarom hier de complete festivalagenda. Blijven slapen na een dagje festival? Hotels zat in Rotterdam.

Jazz, water en film

Jazzfestivals in Rotterdam

Jazzfestivals in Rotterdam

100 jaar geleden, toen de grote havens werden gegraven, kwam jazz naar R...
Festivals op en aan het water

Festivals op en aan het water

Logisch in Rotterdam.
Filmfestivals in Rotterdam

Filmfestivals in Rotterdam

Zowel buiten als binnen.
Twee dj's achter dj-booth met armen in de lucht op Blijdorp Festival.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie