Rotterdam, dé festivalstad

Rotterdam, dé festivalstad

Dat Rotterdam een paar jaar geleden uitgeroepen is tot beste festivalstad van de wereld, is niet voor niets. Niet alleen heeft Rotterdam véél festivals (hartje zomer, maar ook als het vriest dat het kraakt), de Rotterdamse organisatoren tonen met de programma’s die ze bedenken vooral ook veel lef en vernieuwingsdrift.

Van klein en intiem tot groot en internationaal

Naast internationaal hoog aangeschreven festivals zoals het International Film Festival Rotterdam in januari en het North Sea Jazz Festival in juli, komen er steeds meer kleine, intieme festivals bij. Steeds vaker vinden die plaats op bijzondere plekken. Oude pakhuizen en loodsen, daken, leegstaande gebouwen en ‘geheime tuinen’ vormen een bron van inspiratie. Net als de haven; regelmatig vinden concerten plaats in fabriekshallen, scheepswerven, containers en stukjes niemandsland, waar elektronische muziek en avantgardistische kunst verrassend goed tot hun recht komen.

A Day at the Park

A Day at the Park

Van 020 naar 010 verhuisd
Filmfestivals in Rotterdam

Filmfestivals in Rotterdam

Zowel buiten als binnen.

Festivals in het groen

Zoek in de zomermaanden vooral de parken op. Veel van de festivals die daar plaatsvinden zijn gratis toegankelijk. Zoals muziekfestival Metropolis (waar je bands kunt zien vóórdat ze doorbreken) en het Weekend van de Romantische Muziek (ruisende rokken, witte wijn, oesters en strijkkwartetjes). Wie van lekker eten houdt, kan in Rotterdam ook zijn hart ophalen. Van kleinschalige markten op pleinen in de wijk, zoals Rotterdamse Oogst, tot populaire food(truck)festivals als CuliNESSE: foodfestivals zijn hot, net als dancefestivals.

Dance

Dance

Vergeet Ibiza en Tomorrowland
Food

Food

Laat de foodtrucks maar komen!
Muziekfestivals

Muziekfestivals

Swingen of gewoon luisteren

Festivalagenda

Net zoals mensen zijn veel festivals niet in een hokje te plaatsen. Bekijk daarom hier de complete festivalagenda. Blijven slapen na een dagje festival? Hotels zat in Rotterdam.

Jazz, water en film

Jazz

Jazz

100 jazz in Rotterdam
Festivals op en aan het water

Festivals op en aan het water

Logisch in Rotterdam
Filmfestivals

Filmfestivals

Zowel buiten als binnen

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie