Rotterdam: All that jazz!

Rotterdam: All that jazz!

Jazz kwam voor het eerst naar Rotterdam toen de haven werd gebouwd, en het is sindsdien in het hart van culturele leven van de stad gebleven. Jaar na jaar trekt het North Sea Jazz Festival de beste jazzmusici van over de hele wereld, maar goede muziek kan het hele jaar door worden gehoord, in één van jazzpodia van de stad.

Sarah en Maaike zijn in jazzy sferen

Sarah en Maaike zijn in jazzy sferen

Onze bloggers ontdekken Dizzy en maken kennis met eigenaar Mustafa.

Jazzpodia in Rotterdam

Rotterdam heeft meerdere jazzpodia, waar zowel grote namen als nieuw talent te horen zijn. Concertgebouw de Doelen en jazzpodium LantarenVenster bieden het volledige scale van het genre, van moderne tot world jazz. In Dizzy, de oudste jazz club van Nederland, tref je veel lokaal talent. Het hippe BIRD richt zich op jazz, al dan niet in een cross-over met soul, latin, funk en electronische muziek. Ook hier staan regelmatig internationale beroemdheden op het podium.

NN North Sea Jazz Festival 2019

NN North Sea Jazz Festival 2019

Grootste indoor jazzfestival ter wereld
Lilian Vieira Grupo

Lilian Vieira Grupo

Bekend van Zuco103

NN North Sea Jazz Festival // 12 t/m 14 juli 2019

Dit Rotterdamse jazzfestival is wereldwijd bekend en geliefd. Drie dagen lang kun je genieten van muziek uit het het verleden, heden én de toekomst van de jazz, maar komen ook genres als blues, soul, funk, hiphop, world en pop langs. Zoals elk jaar staan er grote namen op het podium, maar kun je ook volop nieuw talent ontdekken!

Tip: ga ook naar de – inmiddels legendarische – afterparty Boogieball in jazzclub Bird. Daar komen muzikanten en artiesten samen om tot in de kleine uurtjes te jammen of voor één avond dj te spelen.

North Sea Round Town // 27 juni t/m 14 juli 2019

Warm je op voor het North Sea Jazz Festival tijdens North Sea Round Town. Ruim drie weken lang zijn er gratis live optredens op de meest uiteenlopende binnen- en buitenlocaties. Verwacht een mix van intieme concerten, masterclasses, schijnbaar toevallige jamsessies, tentoonstellingen, shows en afterparty’s in huiskamers, parken, restaurants en op podia.

Jazzroute

Hans Zirkzee is kenner van de jazz in Rotterdam en neemt je mee langs alle roemruchte jazzplekken van toen en nu in de Rotterdam Routes app.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie