Rotterdam: All that jazz!

Rotterdam: All that jazz!

100 jaar geleden, toen de haven in Rotterdam werd gegraven, kwam jazz naar Rotterdam toe.  Sindsdien zit jazz in het hart van het culturele leven van de stad. Jaar na jaar trekt het North Sea Jazz Festival de beste jazzmusici van over de hele wereld, maar goede muziek kan het hele jaar door worden gehoord, in één van jazzpodia van de stad. Een eeuw jazz in Rotterdam wordt ook gevierd met een concert in de Rijnhaven.

NN North Sea Jazz Festival // 12 t/m 14 juli 2019

Dit Rotterdamse jazzfestival is wereldwijd bekend en geliefd. Drie dagen lang kun je genieten van muziek uit het het verleden, heden én de toekomst van de jazz, maar komen ook genres als blues, soul, funk, hiphop, world en pop langs. Zoals elk jaar staan er grote namen op het podium, maar kun je ook volop nieuw talent ontdekken!

De eerste namen voor 2019 zijn inmiddels bekend: Young Gun Silver Fox, Rag’n’Bone Man, Toto, Janelle Monáe, Ms. Lauryn Hill, Burt Bacharach, Diana Krall, Jamie Cullum, Chance the Rapper, Joe Jackson, Jonathan Jeremiah en Marc Broussard. Bekijk het complete overzicht hier.

Tip: ga ook naar de – inmiddels legendarische – afterparty Boogieball in jazzclub Bird. Daar komen muzikanten en artiesten samen om tot in de kleine uurtjes te jammen of voor één avond dj te spelen.

North Sea Round Town // 27 juni t/m 14 juli 2019

Warm je op voor het North Sea Jazz Festival tijdens North Sea Round Town. Ruim drie weken lang zijn er gratis live optredens op de meest uiteenlopende binnen- en buitenlocaties. Verwacht een mix van intieme concerten, masterclasses, schijnbaar toevallige jamsessies, tentoonstellingen, shows en afterparty’s in huiskamers, parken, restaurants en op podia.

NN North Sea Jazz Festival 2019

NN North Sea Jazz Festival 2019

12 t/m 14 juli 2019
Closer to Jazz Sessions

Closer to Jazz Sessions

Wekelijks
The Cool Quest

The Cool Quest

11 maart 2019

Jazzpodia in Rotterdam

Rotterdam heeft meerdere jazzpodia, waar zowel grote namen als nieuw talent te horen zijn. Concertgebouw de Doelen en jazzpodium LantarenVenster bieden het volledige scale van het genre, van moderne tot world jazz. In Dizzy, de oudste jazzclub van Nederland, tref je veel lokaal talent. Het hippe BIRD richt zich op jazz, al dan niet in een cross-over met soul, latin, funk en electronische muziek. Ook hier staan regelmatig internationale beroemdheden op het podium.

Sarah en Maaike zijn in jazzy sferen

Sarah en Maaike zijn in jazzy sferen

Onze bloggers ontdekken Dizzy en maken kennis met eigenaar Mustafa.

Jazzroute

Hans Zirkzee is kenner van de jazz in Rotterdam en neemt je mee langs alle roemruchte jazzplekken van toen en nu in de Rotterdam Routes app.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie