Retro en vintage Rotterdam

En dan hebben we het niet over oude trams of de Coolsingel, maar over alles wat we in de 80’s en early 90’s helemaal te gek vonden. Hoewel retro en vintage zeker niet gebonden zijn aan een land, zijn de games, het eten en de kleding (waar wij ons het meest over kunnen herinneren) toch een tikkeltje (of meer) Amerikaans. Niet alleen voor de mensen die in de 80’s zijn geboren, maar ook voor de wat jongeren die Stranger Things helemaal geweldig vinden. In Rotterdam proef je veel meer, letterlijk en figuurlijk!

Arcade🎮

 

Speel pong, flipper je rot of kick ass bij Poing Arcade, de Dutch Pinballmuseum of de Videogame museum in Zoetermeer. Naast dat je uren lang zoet bent met het gamen en flipperen, krijg je de historie ervan mee.  Ontdek de oude games, waar je vader het over heeft en speel ook de nieuwste die hij alleen maar van tv kent. Onbeperkt, want muntjes zijn niet nodig. LET OP: Niet voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels 🙂

Space Invaders_3 Space Invaders_3

American breakfast, lunch or dinner

By Jarmusch

By Jarmusch

All day breakfast, American style
Hans Worst

Hans Worst

Hotdogs, braadworsten en curryworsten. In de US vind je zowat op elke hoek ...
Gracy's American Diner

Gracy's American Diner

Burgers, hotdogs, milkshakes... American style

Comics

 

Die haal je bij Yendor of House Of M Comics.
Waar de youngsters Transformers, Iron Man and Tron op Netflix en in de bios kijken, zaten de mensen uit de 80’s en 90’s vol in de comics. Hoewel de strippenboekenwinkels eigenlijk helemaal uit het straatbeeld zijn verdwenen, zijn er nog enkele te vinden in Rotterdam. Door de verfilmingen van de comics, zijn de stores steeds populairder en trekken ze naast de die hards nu ook het jonge, meer kennismakende publiek. Naast de vele stripboeken, zijn de winkels ook gespecialiseerd in merchandise van Marvel, Star Wars en Disney.

Transformers Transformers
Into comics? Check deze dan bij Yendor of House Of M Comics!

Vintage baby, vintage!

Very Cherry

Very Cherry

Jaren 50 jurken, retro zonnebrillen, T-shirts met ondeugende prints
Margootje Vintage

Margootje Vintage

Vintage clothing and stuff only
RSI

RSI

Voor skates, boards en streetstyle

Meer nostalgie

Retro fietsen, vette comics, coolste platen, beste barbers? Ladies and Gentlemen, we got them!

Space Invaders Space Invaders
Compilatie Compilatie

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie