Maatregelen coronavirus: Ook in Rotterdam zijn extra maatregelen getroffen om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Lees meer informatie.

Pasen in Rotterdam

Pasen valt in 2020 laat, maar dat is niet erg. Dan is het in Rotterdam nog mooier weer om de stad te bekijken! Met regen is het ook leuk trouwens: de musea en winkels zijn geopend en de traditionele Pasar Malam is er ook weer.

150 jaar Matthäus-traditie

Het is traditie dat voor Pasen de Matthäus Passion van Bach uitgevoerd wordt. Toonkunst Rotterdam deed dit 150 jaar geleden voor het eerst in Nederland. Dit jubileum wordt gevierd met een stadsproject, bestaande uit een Aria-dag, Meezing-Matthäus en op 28 maart een slotconcert. Op die dag is ook een uitvoering van de Matthäus Passion in de Laurenskerk. Op 2 april, 8 april en van 9 t/m 11 april zijn er uitvoeringen in De Doelen. In Rotterdam Ahoy is op 21 maart Matthäus aan de Maas.

Attracties

Attracties

Zijn allemaal weer open!
Brunchen, lunchen & dineren

Brunchen, lunchen & dineren

Op eerste en tweede paasdag
Veel musea

Veel musea

Zijn geopend met Pasen

Van alle markten thuis

Op tweede paasdag kun je met een biertje of wijntje in je hand interieurspullen en duurzame kleding uitzoeken bij de Swan Market. Een bezoekje aan de Markthal en de Foodhallen Rotterdam is ook mogelijk met Pasen. In Ahoy staat traditiegetrouw de Oosterse specialiteitenmarkt Pasar Malam.  Ben je niet zo van markten? De winkels in het centrum zijn beide paasdagen open en Alexandrium en Zuidplein de tweede dag.

Ook interessant voor jou!?

Meivakantie

Meivakantie

Bezoek Rotterdam
Koningsdag

Koningsdag

Kom feesten in Rotterdam
Lente in Rotterdam

Lente in Rotterdam

Misschien wel het mooiste seizoen?

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie