Pasen in Rotterdam

Pasen

in het hippe Rotterdam!

Pasen in Rotterdam

Pasen valt in 2019 laat, maar dat is niet erg. Dan is het in Rotterdam nog mooier weer om de stad te bekijken! Met regen is het ook leuk trouwens: er zijn indoorfestivals, de musea en winkels zijn geopend en de traditionele Pasar Malam is er ook weer.

Campinglife

Het wordt een Goede Vrijdag (19 april) voor kampeerders, want dan opent Culture Campsite op creatieve broedplaats De Kroon. Nou ja camping? De architectonische en kunstzinnige slaapobjecten zitten tussen glamping en hotel in. Matras en beddengoed zijn aanwezig, maar de wc en douche zitten in een duurzaam gebruikt kunstobject. Als je dit nog te veel comfort vindt kun je ook naar Stadscamping Rotterdam. Wil je ook strand? Ga dan naar Camping Hoek van Holland.

Hotels

Hotels

Bekijk ze allemaal
Bed & Breakfast

Bed & Breakfast

Kan ook in Rotterdam
Boek meteen een hotel

Boek meteen een hotel

op Booking.com

Festivalseizoen begint

Het paasweekend is de start van het festivalseizoen. Liefhebbers van het alternatieve genre komen van 18 t/m 20 april aan hun trekken op Motel Mozaïque, met onder andere Apparat, Altin Gun en Kokoroko. Ken je deze artiesten niet? Kan klopppen, de focus ligt op nieuwe muziek. Daarnaast zijn er routes om (onbekend) Rotterdam te ontdekken en er is kunst. Is dansen meer je ding? Ga dan op Stille Zaterdag (dat wordt het dus zeker niet) los bij Blijdorp X de Doelen. Op tweede paasdag kun je ook nog wat leren onder het genot van een hapje, drankje en muziek bij Let It Grow Festival bij Rotterdamse Munt.

Attracties

Attracties

Zijn allemaal weer open!
Brunchen, lunchen & dineren

Brunchen, lunchen & dineren

Op eerste en tweede paasdag
Veel musea

Veel musea

Zijn geopend met Pasen

Echt Pasen

Voorafgaand aan Pasen wordt de wereldberoemde Matthäus-Passion van Bach meerdere keren uitgevoerd. Op 6 april (2x) en 14 april in de Laurenskerk en op 11 april in de Doelen. Op die dag is er ook een Afrikaanse versie in het Oude Luxor. Als op Witte Donderdag (18 april) in Dordrecht The Passion is (goed te bezoeken vanuit Rotterdam met de Waterbus) kun je ook naar de onbekendere, maar even mooie, Johannes-Passion. Alle bekende hits uit The Passion hoor je zaterdag 20 april in Rotterdam Ahoy. In Plaswijckpark kunnen de kids op eerste en tweede paasdag eieren zoeken. Voor een originele brunch moet je op paasmaandag aan boord van de Helena zijn.

Openingstijden winkels paasweekend

Openingstijden winkels paasweekend

Op paaszondag is alleen het centrum geopend. Zuidplein en Alexandrium zijn paasmaandag ook open.

Ook interessant voor jou!?

Meivakantie

Meivakantie

Bezoek Rotterdam
Koningsdag

Koningsdag

Kom feesten in Rotterdam
Lente in Rotterdam

Lente in Rotterdam

Misschien wel het mooiste seizoen?

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie