Meivakantie in Rotterdam
Fotograaf: Guido Pijper

Meivakantie in Rotterdam

De meivakantie van 2019 begint al in april, omdat Pasen en Koningsdag binnen één week vallen. Deze schoolvakantie duurt twee weken, dus tijd zat om Rotterdam te bezoeken!

Feesten, maar ook gedenken

Rond de Pasen begint het camping- én het festivalseizoen. In Rotterdam zelfs al op Witte Donderdag 18 april met Motel Mozaïque. Op Goede Vrijdag 19 april opent de nieuwe stadscamping Culture Campsite. Op eerste en tweede paasdag is er ook genoeg te doen, zoals de Swan Market. Het volgende feest is Koningsdag. De stad kleurt dan oranje op de vele vrijmarkten, festivals en terrassen. Laat je vijf dagen lang van 1 t/m 5 mei verwonderen tijdens het Circusstad Festival, onderverdeeld in drie speelvlakken: Theater Rotterdam, het oude Luxor Theater en het Schouwburgplein. De stad, die in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen is, staat op zaterdag 4 mei stil bij de gevallenen tijdens de Dodenherdenking. Bezoek op deze dag ook eens Museum Rotterdam ‘40-’45 NU! Op 5 mei wordt de vrijheid gevierd op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Op al deze feestdagen zijn de winkels in het centrum geopend.

Pasen

Pasen

Van hip tot traditioneel
Koningsdag

Koningsdag

Kom feesten in Rotterdam!
Mamamo

Mamamo

Kindvriendelijke koffiebar / cadeaywinkel in Nesselande

Naar buiten toe

In mei kun je vaak je jas al thuis laten. Ideaal om Rotterdam lopend of fietsend te verkennen op eigen houtje of met een tour, zoals van Inside Rotterdam of Urban Guides. Naast de adembenemend architectuur zijn er ook veel parken. De stad is ook uitermate geschikt om een dag (of twee) te bezoeken met kinderen. Ze kunnen ravotten in speeltuinen, slingeren in de Fun Forest of zich vergapen aan dieren in Plaswijckpark of Blijdorp. Op een regenachtige dag kun je zelfs naar musea speciaal voor kinderen, zoals Villa Zebra.

Ook interessant voor jou!

Lente in Rotterdam

Lente in Rotterdam

Voorjaar in de Maasstad
Rotterdam Architectuur Maand

Rotterdam Architectuur Maand

Inclusief de R'damse Dakendagen
Zomer in Rotterdam

Zomer in Rotterdam

Laat de zomer maar komen!
5 tips voor een onvergetelijke meivakantie in Rotterdam

5 tips voor een onvergetelijke meivakantie in Rotterdam

Meivakantie, daar ben je dan eindelijk! Waar de voorjaarsvakantie redelijk koud (zeg maar gerust ijskoud) was, is het te hopen dat ons twee mooie weken in mei te wachten staan. Voor veel Rotterdamse kids is dit ook een moment om naar uit te kijken: even niet naar school, lekker naar buiten gaan en vooral heel veel leuke dingen doen. Als eigenaar van Kleine Rotterdammer deel ik graag 5 tips met je voor een onvergetelijke meivakantie in het Rotterdamse.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie