Highlights 2019

Highlights 2019

De grote publiekstrekkers zoals het IFFR, North Sea Jazz, Rotterdam Unlimited en de Wereldhavendagen zijn er ook dit jaar weer, maar er zijn ook veel nieuwe festivals, horeca, architectuur en tentoonstellingen die Rotterdam in 2019 het bezoeken waard maken. Een vooruitblik op de highlights.

 

Succesvolle nieuwkomers

Naast bovengenoemde iconische festivals zijn er dit jaar ook weer nieuwkomers, zoals dancefestival A Day At The Park. De nieuwkomers van vorig jaar, hiphopfestival Get Loose, showcasefestival Left of the Dial en street artfestival POW!WOW!, waren zeer succesvol en zijn er daarom dit jaar weer bij!

Art Rotterdam Week

Art Rotterdam Week

Een week vol kunst
Rotterdam Architectuur Maand

Rotterdam Architectuur Maand

Want R'dam is architectuur!
International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam

De 48e editie!

Bijzondere architectuur

Rotterdam is nooit af. Dit jaar komt het bijzondere Depot van Boijmans van Beuningen gereed. De opening voor publiek is in 2020. Ook bouwt Rotterdam op bijzondere plekken; de Floating Farm wordt een boerderij op het water. Bestaande gebouwen worden ook aangepakt, zo wordt van de Fenixloods I de Fenixlofts gemaakt.

100 jaar Bauhaus

100 jaar Bauhaus

In 2019 is het honderd jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht. De invloed van deze revolutionaire kunst- en ontwerpschool is nog steeds voelbaar. Daarom hebben meerdere Rotterdamse musea dit jaar exposities gerelateerd aan Bauhaus.

Lees er alles over

Musea op de schop

Eén van Rotterdams grootste musea, Boijmans van Beuningen, gaat eind mei dicht voor een verbouwing…maar niet getreurd, een deel van de collectie wordt tentoongesteld bij andere Rotterdamse musea. De eerste Boijmans bij de Buren is Picasso op Papier in de Kunsthal Rotterdam. Het Wereldmuseum Rotterdam opent na een grootschalige verbouwing juist weer in juli, met de kindertentoonstelling Reispaleis 3.0.

Street Dreams: How HipHop took over Fashion

Street Dreams: How HipHop took over Fashion

Kunsthal Rotterdam
Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur

Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur

Nederlands Fotomuseum

Nieuwe hotspots

Wekelijks openen er in Rotterdam wel nieuwe restaurants en winkels en soms zijn er hotspots die het allebei in één zijn, zoals Plantastic Health Hub. Naast vegan eten kun je er terecht voor duurzame producten, zoals dierproefvrije cosmetica en kleding. Op culinair gebied wordt er dit jaar in Rotterdam veel verwacht van Goud. Waar nu het met een Bib Gourmand onderscheidde FG Bistro zit komt deze nieuwe zaak van Herman den Blijker.

Vandal Rotterdam

Vandal Rotterdam

Fusion cuisine
De Burgemeester

De Burgemeester

Voor de borrel
Plantastic Health Hub

Plantastic Health Hub

Vegan restaurant en winkel

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie