Highlights 2018

De grote publiekstrekkers zoals het IFFR, North Sea Jazz, Rotterdam Unlimited en de Wereldhavendagen zijn er ook dit jaar weer, maar er zijn ook veel nieuwe festivals, horeca en tentoonstellingen die Rotterdam in 2018 het bezoeken waard maken. Een vooruitblik op deze nieuwe highlights.

 

Nieuwe festivals

De urbanmuziekscene in Rotterdam is groot, kijk maar naar het succes van onder andere Broederliefde. Op festivalgebied is dat ook te zien: op het Afrikaanderplein komt hiphopfestival Get Loose en I Love Urban gaat naar buiten toe op het Lloyd Multiplein.

Ondanks de opkomst van Netflix en Videoland blijven bioscopen volle zalen trekken. In de zomer kan dat in Rotterdam ook vaak buiten, want naast de Pleinbioscoop en Roffa Mon Amour komt er in Wijkpark Oude Westen: Summer Nights, een openluchtcinema van KINO en Pathé.

Nieuwe horeca

Een echte hotspot in 2018 wordt Het Industriegebouw. Eetgelegenheden By Jarmusch, Old Scuola en Alfredo’s Taqueria zijn er al en in januari gaat het langverwachte Héroine open. Bij dit next level fine-dining establishment draait het om verfijning en verrassende combinaties.

Café THOMS opent dit jaar een eigen stadsbrouwerij. Naast het zelfgemaakte bier staan ook alle Rotterdamse en Schiedamse jenevers en gins op de kaart. Een vorkje prikken behoort ook tot de mogelijkheden.

Op de valreep van 2017 heeft sterrenchef François Geurds de streetfoodbar FG Okonomiyaki geopend, met als specialiteit Japanse pannenkoeken.

Nieuwe slaapaccomodaties

Boetiekhotel Room Mate Bruno opent medio 2018 in het monumentale Pakhuismeesteren op de Wilhelminapier. Alle hotels van deze Spaanse keten zijn persoonlijkheden die je wereldwijd opwachten, in Rotterdam is dat dus Bruno. Het hotel is ontworpen door designer Theresa Sapey en telt 217 kamers verdeelt over 7 kamertypes.  

In Rotterdam is wonen op het water goed mogelijk, zelfs koeien gaan het dit jaar doen op de Floating Farm. Mensen die het een nachtje willen proberen kunnen sinds mei 2017 terecht op de Wikkelboat, een duurzaam minihuis op basis van golfkarton.

Verwachte tentoonstellingen

Het werk van portretfotograaf Martin Schoeller is vanaf 19 mei te zien in de overzichtstentoonstelling Big Heads in het Nederlands Fotomuseum. Hij maakte hyperrealistische close­-ups van bekendheden als Barack Obama, Donald Trump, George Clooney en Lady Gaga.

Kunsthal Rotterdam presenteert komend najaar van 2018 de tentoonstelling Actie <-> Reactie. Hier kan de bezoeker zich verdiepen in de bewegende kunst, met werken van de meest beroemde kinetische kunstenaars ter wereld.

Museum Boijmans van Beuningen pakt het groot(s) aan dit jaar: Gastconservator Carel Blotkamp maakte een gevarieerde selectie uit de allergrootste werken van het museum voor de tentoonstelling Kunst van formaat – De collectie XL vanaf de jaren vijftig.

Nieuwe expositieruimtes

Vanaf mei 2018 kunnen bezoekers deelnemen aan de Artcube Experience in de Kubuswoningen. Deze experience brengt het verhaal van de stad aan de hand van werk van onder andere (lokale) kunstenaars en 3D visuele kunst.

Kunst van aanstormend talent is vanaf medio 2018 te zien in de galerie Young Blood, in de nieuwe hotspot Het Industriegebouw.

Het Rotterdam Street Art Museum is het eerste outdoor street art museum ter wereld. Internationale top ‘street artists’ mogen op de West-Kruiskade hun kunsten vertonen. Op dit moment zijn er twee muurschilderingen te bewonderen en er komen er nog vijf bij.

 

Geef een VVV Cadeaukaart

Geef een VVV Cadeaukaart

Download de Rotterdam Tourist app

Download de Rotterdam Tourist app

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card

Ontvang korting met de Rotterdam Welcome Card