Herfst in Rotterdam

Geniet van het najaar

in Rotterdam

Vroesenpaviljoen - Iris van den Broek

Herfst in Rotterdam

In de herfstmaanden is in Rotterdam genoeg te doen. Het culturele seizoen draait op volle toeren met wekelijks festivals en nieuwe tentoonstellingen. Of maak een herfstwandeling in één van de vele parken die de stad rijk is. Kinderen kunnen zich tijdens de herfstvakantie uitleven in musea en attracties.

Cultureel seizoen

Het beginnen van de herfst is het startschot voor het nieuwe culturele seizoen. Wekelijks zijn er festivals, dagelijks toneelvoorstellingen en in de musea openen met nieuwe tentoonstellingen. Kijk hier voor de complete evenementenkalender. De highlights voor dit najaar zijn:

Thierry Mugler: Couturrisme
color_lens

Thierry Mugler: Couturissime

Left of the Dial
music_note

Left of the Dial

Wildlife Film Festival Rotterdam
movie_filter

Wildlife Film Festival

Grote-Schijn-2018-Wovelty-78
nature

De Grote Schijn

Winactie De Grote Schijn

Van 18 oktober t/m 27 oktober is De Grote Schijn te zien, een unieke lichtshow in het Kralingse Bos. Wij mogen 1×4 en 1×2 kaarten weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens HIER invullen. Donderdag 17 oktober worden de winnaars gekozen.

Voorwaarden:
(1) De actie loopt tot en met woensdag 16 oktober 2019. De prijswinnaar wordt daarna per e-mail op de hoogte gesteld. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. (2) De prijswinnaars moeten de prijs binnen 2 dagen claimen door te reageren op de e-mail. De prijs is niet inwisselbaar voor contanten. (3) Deelnemers moeten 18 jaar of ouders zijn om mee te doen. (4) Medewerkers van Rotterdam Partners zijn uitgesloten van deelname.

Herfstwandeling

De mooiste tijd van het jaar om een boswandeling te maken is toch wel het najaar. De prachtige herfstkleuren domineren de vele parken die Rotterdam rijk is, zoals het Kralingse Bos of Het Park bij de Euromast. Kinderen kunnen kastanjes, bladeren en eikels rapen en honden rollen door het natte gras. Als je echt wil uitwaaien moet je in Rotterdam Beach zijn, beter bekend als Hoek van Holland. Je kunt ook meerdere parken op één dag combineren door de fiets te pakken.

Vroesenpark

Vroesenpark

Eén van de beste parken van Europa!
Dakpark

Dakpark

Op voormalig rangeerterrein
Museumpark

Museumpark

Tips van onze blogster Vera

Herfstvakantie

Half oktober is de eerste vakantie van het schooljaar een feit (en in België eind oktober). Boek dan een nachtje, weekend of midweek Rotterdam. Ook leuk met het gehele gezin, want er zijn genoeg attracties, musea en evenementen gericht op kinderen, zowel buiten als binnen. Wel handig in de natte herfstmaanden 😉 .

Tracing Thomas

Tracing Thomas

Bekijk de winactie hierboven
Cinekid Festival

Cinekid Festival

De mooiste kinderfilms
HerfstFEESTival XL

HerfstFEESTival XL

Theater voor kids

Tips & korting

Voor persoonlijk advies tijdens je verblijf kun je terecht bij Rotterdam Tourist Information. Schaf daar dan meteen de Rotterdam Welcome Card aan voor meer dan 40 kortingen op musea, attracties en restaurants!

Food- en markthallen

Food- en markthallen

Handig op een regenachtige dag
Biercafés en brouwerijen

Biercafés en brouwerijen

Tijd voor herfstbok!
Black Friday: fikse kortingen

Black Friday: fikse kortingen

Slaag je slag!

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie