Maatregelen COVID-19: Vanaf 1 juni worden de coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek aan Rotterdam.

Rotterdam Running Crew

De Rotterdam Running Crew is een open hardloopclub waar iedere hardloper, beginnend en gevorderd, zich gratis kan aansluiten. Eens per maand wordt er dwars door bijzondere plekken van Rotterdam gerend. De hardlopers worden ‘gemobiliseerd’ door een oproep op Twitter en Facebook. Doel van de RRC: Mensen in beweging brengen en houden.

Ontstaan

In oktober 2013 vatten vijf ondernemende Rotterdammers een plan op. Ze delen een passie voor de stad en voor hardlopen. Het plan is om eens per maand, met een groepje leuke mensen op een bijzondere, Rotterdamse plek, te gaan hardlopen. De eerste run vindt plaats op Katendrecht en is een groot succes. Na een oproep op Facebook komen de eerste keer niet de beoogde 30 mensen, maar 230 mensen opdagen.  De maanden daarna groeit de groep maandelijks met honderden lopers en heeft de Running Crew duizenden volgers op social media.

Runs

Sinds eerste keer op de Kaap zijn er bijna maandelijks runs in Rotterdam. Enkele locaties die al de revue gepasseerd zijn: de Kuip, de Maastunnel en de Van Nelle Fabriek. De hardloopavonden worden niet alleen aan locaties gekoppeld, maar ook aan thema’s. Zo vond eind 2015 de Mariniersrun plaats. De meest bijzondere run is wel de Brandgrensrun op 14 mei 2015. Hiermee werd het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 herdacht en de vrijheid gevierd. Zo’n 4000 lopers deden hier aan mee.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie