COVID-19: Nederland is in lockdown. Lees hier de Coronamaatregelen voordat je Rotterdam bezoekt.

De Groene Marathon

De Groene Marathon

Bij het lopen van de Marathon van Rotterdam zie je veel highlights van de stad, maar wist jij dat Rotterdam ook heel veel groen heeft? Er is zelfs een heuse Groene Marathon ontwikkeld.

Zuid

Het bekendste groen van Rotterdam is natuurlijk het Kralingse Bos, maar op Zuid zijn ook prachtige groene zones, zoals de Charloisse Lagedijk, waarbij je in een landelijk dorpje lijkt te zijn beland. Of Park De Twee Heuvels in het ruim opgezette IJsselmonde. Net buiten de route, maar zeker het omlopen waard, is het door het Zuid-Hollands Landschap beheerde Eiland van Brienenoord, waar de Schotse Hooglanders grazen.

Noord

Aan de noordzijde van de Van Brienenoordbrug zijn ook genoeg groene stukjes om doorheen te hollen. Wat te denken van De Esch, met een prachtig uitzicht op het water en het Noordereiland. De Schotse hooglanders kom je ook weer tegen in het Schiebroekse Park. Wil je wonen in een groene nieuwbouwwijk? Ren dan een stukje door Park 16Hoven.

Download de route

Is een hele marathon iets te veel van het goede, dan kun je natuurlijk ook een deel lopen en het OV terugpakken naar huis, het openbaar vervoer is namelijk goed geregeld in Rotterdam.