Groen Rotterdam

Groen Rotterdam

Je zou het misschien niet zeggen, maar ondanks het imago van industriële havenstad vól imposante architectuur is Rotterdam een van de groenste steden van Nederland.

Eén van de groenste steden van Nederland

Wie ontspanning en rust zoekt, kan op tal van plekken op adem komen, sporten, spelen of genieten van een barbecue of picknick. Zoals het Kralingse Bos, een prachtige groene oase aan de rand van de stad. Fiets- en wandelpaden leiden door spannende stukjes natuur, er zijn speeltuinen, een kinderboerderij en ligweides, plus een plas die veelvuldig gebruikt wordt door zeilers, waterfietsers en kanovaarders. Rondom wordt fanatiek geskate, geskeelerd en gejogd.

Het Park

Eén van de meest lieflijke plekken van Rotterdam is Het Park bij de Euromast, dat in 1852 ontworpen is door architect Zocher en zijn zoon, geïnspireerd door de Engelse landschapsstijl. Zomer of winter: Rotterdammers weten Het Park te vinden voor een frisse wandeling of een potje voetbal. Andere populaire stadsparken zijn het Museumpark, het Vroesenpark en het Zuiderpark. ‘s Zomers wordt er naar hartelust gepicknickt, gesport en gespeeld. Bovendien zijn er met regelmaat festivals, waarbij je met de voeten in het gras kunt genieten van muziek, theater en gezeligheid.

‘Onontdekt’

Naast stadsparken zijn er tal van ‘geheime’ groene plekjes in Rotterdam, die je nooit ontdekt als niemand je er op wijst. Wist je bijvoorbeeld dat op het dak van het Schieblock een heuse dakakker zit, waar groenten verbouwd worden en je heerlijk kunt lunchen? Of dat er in Rotterdam-West een heuse stadsboerderij is – Uit Je Eigen Stad – met een fantastisch restaurant en een wekelijkse markt, waar je verse producten kunt kopen van het land? Een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen is de Speeldernis. In deze natuurspeeltuin vormen boomstronken, blubber en speeltoestellen van natuurlijke materialen een bron van vermaak. Ontdek zelf hoe groen Rotterdam (stiekem) is!

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie