Groen Rotterdam

Groen Rotterdam

Je zou het misschien niet zeggen, maar ondanks het imago van industriële havenstad vól imposante architectuur is Rotterdam de groenste stad van Nederland!

Groenste stad van Nederland

Rotterdam blijkt uit onderzoek het hoogste aantal vierkante meter per persoon aan grasvelden (58.27 m²/persoon) ter wereld heeft. In de totale ranking van het aantal vierkante meter per persoon aan groengebied staat Rotterdam op nummer 19 met 86.83 m²/persoon, het hoogste van Nederland. Wat betekent dat 20,47% van het gehele stadsoppervlakte groengebied is

Ontspanning en rust

Wie ontspanning en rust zoekt, kan op tal van plekken op adem komen, sporten, spelen of genieten van een barbecue of picknick. Zoals het Kralingse Bos, een prachtige groene oase aan de rand van de stad. Fiets- en wandelpaden leiden door spannende stukjes natuur, er zijn speeltuinen, een kinderboerderij en ligweides, plus een plas die veelvuldig gebruikt wordt door zeilers, waterfietsers en kanovaarders. Rondom wordt fanatiek geskatet, geskeelerd en gejogd.

Het Park

Eén van de meest lieflijke plekken van Rotterdam is Het Park bij de Euromast, dat in 1852 ontworpen is door architect Zocher en zijn zoon, geïnspireerd door de Engelse landschapsstijl. Zomer of winter: Rotterdammers weten Het Park te vinden voor een frisse wandeling of een potje voetbal. Andere populaire stadsparken zijn het Museumpark, het Vroesenpark en het Zuiderpark. ‘s Zomers wordt er naar hartelust gepicknickt, gesport en gespeeld. Bovendien zijn er met regelmaat festivals, waarbij je met de voeten in het gras kunt genieten van muziek, theater en gezeligheid.

‘Onontdekt’

Naast stadsparken zijn er tal van ‘geheime’ groene plekjes in Rotterdam, die je nooit ontdekt als niemand je er op wijst. Wist je bijvoorbeeld dat op het dak van het Schieblock een heuse dakakker zit, waar groenten verbouwd worden en je heerlijk kunt lunchen? Of dat er in Rotterdam-West een heuse stadsboerderij is – Uit Je Eigen Stad – met een fantastisch restaurant en een wekelijkse markt, waar je verse producten kunt kopen van het land? Een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen is de Speeldernis. In deze natuurspeeltuin vormen boomstronken, blubber en speeltoestellen van natuurlijke materialen een bron van vermaak. Ontdek zelf hoe groen Rotterdam (stiekem) is!

Groen in Rotterdam

Vroesenpark

Vroesenpark

Het Vroesenpark is een echt stadspark, dat al in 1929 werd aangelegd pal...
Kralingse Bos & Plas

Kralingse Bos & Plas

Veelzijdig bos met strandbad, voor rust en recreatie Barbecue&eum...
Het Park (bij de Euromast) & Schoonoord

Het Park (bij de Euromast) & Schoonoord

Het Park bij de Euromast is rond 1850 ontworpen door de bekende Haarlems...
Fietsen in Rotterdam & regio

Fietsen in Rotterdam & regio

In Rotterdam en omstreken is het ontzettend leuk fietsen en je kunt – letterlijk en figuurlijk – alle kanten op: bewonder de architectuur van de stad, waai uit langs het water, ontdek de Rotterdamse haven of geniet van de natuur in de parken en buitengebieden. Goed om te weten: Rotterdam heeft veel fietspaden en maakt deel uit van het fietsknooppuntennetwerk. In de stad zijn meerdere gratis fietsenstallingen, waar je ook je elektrische fiets kunt opladen.

De website van Rotterdam Info maakt gebruik van cookies en kan andere gegevens van en over u verzamelen. U gaat hiermee akkoord door op 'Melding sluiten' te klikken of door gebruik te blijven maken van onze website.

Meer informatie